بخش performance سرچ کنسول گوگل به شما خلاصه ای از معیارهای مهم در خصوص عملکرد سایت شما در نتایج جستجوی گوگل ارائه می دهد که شامل اطلاعاتی مانند جایگاه نسبی در جستجوی گوگل، نسبت CTR، و یا هر ویژگی خاص (مانند Rich Results) که به نتایج شما مربوط باشد.
از این اطلاعات برای بهبود عملکرد سایتتان در سرچ گوگل استفاده کنید. به عنوان مثال:
- ببینید ترافیک سرچ سایت شما چگونه در طول زمان تغییر می کند، از کجا می آید و چه جستجوهایی در گوگل سایت شما ره نشان خواهند داد.
- ببینید که چه جستجوهایی در سایت شما از روی دستگاه موبایل انجام شده است و از این اطلاعات برای بهبود عملکرد سایتتان روی تلفن همراه استفاده کنید.
- آمار صفحات با بیشترین و کمترین میزان CTR در نتایج سرچ گوگل را مشاهده کنید.
به صفحه ی گزارشات Performance بروید
چگونه گزارشات بخش performance سرچ کنسول را بخوانیم ؟
حالت پیشفرض بخش performance در سرچ کنسول تعداد کلیک ها بر روی صفحات شما در نتایج سرچ گوگل در سه ماه گذشته را نشان می دهد.
- متر و معیار مورد نظر خود را از جدول انتخاب کنید (کلیک ها، دیده شدن ها و غیره)
- نوع دسته بندی داده ها را عوض کنید (بر اساس سرچ، صفحه و غیره)
- با کلیک بر روی گزینه ی Add New داده های خود را فیلتر کنید
- با کلیک بر روی گزینه ی Compare گروه های مختلف را با هم مقایسه کنید (به عنوان مثال، کلیک ها از برزیل را با کلیک ها از چین مقایسه کنید)
به اشتراک گذاشتن گزارشات
می توانید جزئیات یک مشکل را با استفاده از کلید Share در صفحه به اشتراک بگذارید. این لینک فقط امکان دسترسی به صفحه حاضر را می دهد. علاوه بر این، شما می توانید به تاریخچه ی ارور های مربوط به آن مشکل خاص و تمام لینک هایش دسترسی داشته باشید. این لینک به شما اجازه دسترسی به سایر صفحات را نمی دهد. همچنین به سایر کاربران اجازه دسترسی به اکانت شما را نخواهد داد. شما می توانید هر زمان که بخواهید لینک اشتراک گذاری را غیر فعال و حذف کنید.
خواندن نمودار ها در بخش performance
نمودار در این گزارشات تعداد کلی کلیک ها، دیده شدن ها، میانگین CTR، و جایگاه نسبی سایت شما در سرچ گوگل را نشان می دهد.
در ادامه، توضیحی در خصوص تمام این معیار های اندازه گیری در اختیارتان قرار خواهیم داد.
خواندن جدول ها در بخش performance
جدول داده های دسته بندی شده ای را در اختیارتان قرار می دهد. بر روی یک تب دسته بندی کلیک کنید تا نوع دسته بندی را عوض کنید. در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد هر کدام از این دسته بندی ها را اورده ایم:
عبارات سرچ شده (queries)
این دسته از اطلاعات بر اساس آن چه کاربران در گوگل سرچ کرده اند دسته بندی شده اند. فقط جستجوهایی که به سایت شما منتهی شده اند در لیست خواهد آمد.
کاربردهای رایج بخش Query
- لیست Query را برای کلیدواژه های مدنظر بررسی کنید. اگر کلیدواژه هایی که انتظار دارید در لیست نیامده اند، دلیل آن ممکن است این باشد که سایت شما محتوای مفید و مرتبط و به اندازه ی کافی برای ان کلیدواژه ها ندارد. اگر کلیدواژه های نامربوط (مانند ویاگرا یا کازینو) در لیست می بینید، ممکن است سایت شما هک شده باشد.
- عبارات جستجو شده با میزان Impression بالا و CTR پایین را بیابید. این اطلاعات می تواند به شما کمک کند که در چه جاهایی نیاز است عنوان و اسنیپت ها را ویراش کنید تا نظر کاربران را بیشتر جلب کند.
- عبارات سرچ شده که شامل نام برند ها می شود را بیابید. ممکن است نیاز باشد ببینید چه عبارات سرچ شده ای وقتی شامل یک اسم برند هستند سایت شما را نشان می دهند.
صفحات (Pages)
نتایج دسته بندی شده بر اساس هر صفحه که بر اساس نتایج سرچ گوگل به دست آمده است.
دسته بندی اطلاعات بر اساس صفحه اطلاعاتی در خصوص صفحه و نه در مورد کلیت سایت را به شما می دهد. این اطلاعات در جدول موجود خواهد بود. اطلاعات داخل نمودار همچنان بر اساس کلیت سایت خواهد بود.
کشورها (Countries)
داده های دسته بندی شده در بخش performance سرچ کنسول بر اساس کشور نشان می دهد که جستجو ها از کدام کشور بوده اند.
در نظر داشته باشید که فیلتر کشور محدود به 20 کشوری که بیشترین ترافیک را به سایت شما می آورند می شود. همچنین می توانید داده ها را بر اساس کشور مد نظر خود فیلتر کنید.
دستگاه ها (Devices)
دسته بندی اطلاعات بر اساس دستگاهی که سرچ به وسیله ی ان ها انجام شده است. به عنوان مثال دسکتاپ، تبلت یا موبایل.
اگر سایت های دسکتاپی و موبایلی مجزا دارید، به عنوان مثال m.example.com و www.example.com، اطلاعات هر سایت در گزارشات جداگانه ای خواهد آمد. اگر برای ورژن موبایلی خوود وب سایت جداگانه ندارید، باید بر اساس دستگاه دسته بندی کنید تا بتوانید اطلاعات مربوط به آن را مقایسه کنید.
نوع سرچ (Search type)
داده ها را بر اساس نوع سرچ فیلتر و دسته بندی کنید. به عنوان مثال سرچ در وب، سرچ در تصاویر، سرچ در ویدیوها و غیره.
برای این اطلاعات دسته بندی بر اساس نوع سرچ امکان پذیر نیست زیرا ساختار صفحات بر اساس نوع سرچ بسیار متفاوت است. مثلا جایگاه 30 در تصاویر در صفحه اول می آید در حالی که جایگاه 30 در سرچ وب در صفحه سوم خواهد بود.
درک بهتر متر و معیار ها
متر و معیار های زیر در بخش performance سرچ کنسول جدید گوگل فراهم هستند:
- کلیک ها (Clicks) – تعداد کلیک ها در سرچ گوگل که کاربران را به سایت شما اورده است.
- دیده شدن ها (Impressions) – چه تعداد از لینک های موجود در سایت شما در نتایج سرچ گوگل دیده شده است. Impression ها وقتی که صفحه ی حاوی لینک شما بارگذاری می شود شمرده می شوند. حتی اگر صفحه برای دیده شدن لینک شما اسکرول نشود. امّا اگر کاربر فقط صفحه ی اول را ببیند در حالی که لینک شما در صفحه ی دوم قرار دارد، به تعداد Impression ها افزوده نخواهد شد. در نظر داشته باشید که برای سرچ تصاویر لینک مدنظر باید حتما دیده شود.
- نسبت میزان کلیک به میزان دیده شدن (CTR) – این معیار تعداد کلیک ها تقسیم بر تعداد دیده شدن ها می باشد. اگر بک ردیف از داده ها Impression نداشته باشند، میزان CTR با یک علامت دش (-) نشان داده خواهد شد زیرا مخرج کسر CTR صفر خواهد بود.
- جایگاه نسبی (Average position) – میانگین جایگاه بهترین صفحات سایت شما. به عنوان مثال اگر سایت شما سه لینک در جایگاه های 2، 4 و 6 داشته باشد، جایگاه 2 گزارش خواهد شد. اگر بک ردیف از داده ها Impression نداشته باشند، میزان جایگاه نسبی با یک علامت دش (-) نشان داده خواهد شد زیرا چنین جایگاهی وجود ندارد.
- جایگاه (Position) (فقط در جدول) – مقادیر جایگاه در جدول، جایگاه نسبی در نتایج سرچ برای ستون داده های مدنظر را نشان می دهد.
فیلتر کردن داده ها در بخش performance سرچ کنسول
در گزارشات عملکرد در سرچ کنسول جدید گوگل شما می توانید داده ها را از ابعاد مختلفی فیلتر کنید. به عنوان مثال اگر در حال حاضر داده ها را بر اساس عبارات سرچ شده دسته بندی کرده اید، می توانید فیلتر های “country=’USA’ و device=’Mobile'” را نیز اضافه کنید.
فیلتر کردن بر اساس صفحه یا ظاهر سرچ می تواند معیار های اندازه گیری برای CTR، میزان دیده شدن و میزان کلیک را هم در نمودار هم در جدول تغییر دهد.
اگر یک عبارت سرچ شده ای را قبلا می دیدید ولی حالا نمی بینید، چک کنید که آیا فیلتری اضافه کرده اید که آن را حذف کند یا خیر.
برای اضافه کردن یک فیلتر:
بر روی گزینه ی + NEW کنار فیلتر های تاریخ و نوع در صفحه کلیک کنید.
برای حذف یک فیلتر:
بر روی علامت X موجود کنار یک فیلتر خاص کلیک کنید. امکان حذف فیلترهای تاریخ و نوع سرچ وجود ندارد.
برای تغییر یک فیلتر:
بر روی یک فیلتر کلیک کنید و مقادیر آن را ریست کنید.
اطلاعاتی در مورد داده ها در گزارشات عملکرد
سرچ انالیتیکس داده های مربوط به هر پراپرتی را جداگانه در نظر می گیرد. به عنوان مثال، بر هر کدام از آدرش های زیر داده ها جداگانه محاسبه می شوند:
- https://example.com
- http://example.com
- m.example.com
نا همخوانی در داده های بخش performance سرچ کنسول با دیگر ابزارها
داده های بخش performance در سرچ کنسول ممکن است اندکی با داده ها در سایر ابزار ها متفاوت باشد. دلایل ممکن برای این مساله شامل موارد زیر می شود:
- برای حفظ حریم خصوصی کاربر، سرچ انالیتیکس تمامی داده ها را نشان نمی دهد. به عنوان مثال، گوگل ممکن است بعضی از عبارات سرچ شده را وارد سنجشش نکند چون ممکن است شامل اطلاعات شخصی و محرمانه باشد.
- برخی از پردازش ها ممکن است باعث ایجاد این تفاوت ها شود. (به عنوان مثال برای حذف داده های تکراری و از سمت ربات ها) با این وجود، تفاوت های ایجاد شده در این حالت چشم گیر نخواهند بود.
- بعضی از ابزار ها کلیدواژه ها را متفاوت تعریف می کنند. به عنوان مثال ابزار کلیدواژه در Adwords تعداد کل سرچ برای کلیدواژه مدنظر در وب را نشان می دهد. این در حالی است که آنالیتیکس کلیدواژه هایی را نشان می دهد که کاربر را از صفحه ی سرچ به صفحه ی شما آورده اند.