متا دیسکریپشن چیست ؟
چگونه متا دیسکریپشن بنویسیم ؟
چرا باید در نوشتن توضیحات متا برای صفحات سایت دقت زیادی به خرج داد؟
آیا meta description ها برای سئو سایت مهم هستند؟
از همان ابتدای کار، تگ های متا یکی از بخش های اصلی صفحات موتورهای جستجو بوده اند و به نظر نمی رسد که قرار باشد به همین زودی ها تغییری در این مسئله ایجاد شود. با در نظر گرفتن اهمیت این تگ ها، آشنایی با آن ها و یاد گرفتن نحوه نوشتن متا دیسکریپشن مناسب بسیار اهمیت دارد. بهینه نبودن توضیحات متای سایت می تواند یکی از اصلی ترین دلایل پایین بودن بازدید وب سایت شما باشد. برای آشنایی با نحوه صحیح نوشتن متا دسکریپشن با تاپ سئو همراه باشید.
متا دیسکریپشن چیست ؟
meta description یک تگ HTML است که در کد یک صفحه به صورت زیر دیده می شود:
<meta name=”description” content=”توصیفات یک صفحه که معمولا یک یا دو جمله است.“/>
هدف استفاده از توضیحات متا در یک صفحه بسیار ساده است: اینکه کاربری که در حال جستجو در اینترنت است را مجاب کنید روی لینک شما کلیک کند. به بیانی دیگر، کار توضیحات متا این است که از سرچ موتورهای جستجو برای شما کلیک بیاورند.
به بیانی دیگر، توضیحات متا یک متا تگ هستند که 155 – 160 کاراکتر طول دارند و محتوای صفحه مدنظر را به صورت خلاصه توصیف می کنند.
موتورهای جستجو می گویند که توضیحات متا هیچگونه تاثیر مستقیمی روی رنک وب سایت ندارند، امّا تاثیر آن ها غیر مستقیم است، زیرا توضیحات متا در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می شوند. از طرفی دیگر، نرخ کلیک یا CTR یک فاکتور مهم در رنک سایت شما است و توضیحات متا تاثیر مستقیمی روی CTR سایت شما دارند.
وقتی شما یک عبارت را در گوگل سرچ می کنید، به عنوان مثال “تتو موقت”، شما به صفحه نتایج جستجوی گوگل برده خواهید شد. صفحه نتایج گوگل پیچیده است، ولی اگر تمام تبلیغات، تصاویر و ویدیو ها را نادیده بگیریم، چیزی مانند تصویر زیر خواهیم دید.
لغات آبی که در صفحه نتایج گوگل دیده می شوند title tag یا تگ عنوان هستند. در زیر آن می توانید آدرس صفحه و توضیحات یا همان ما دیسکریپشن صفحه را ببینید.
اهمیت متا دیسکریپشن برای سئو
به طور کلی، متا دیسکریپشن ها یک کاربرد بسیار مهم در موتورهای جستجو دارند. آن ها توصیف کوتاهی از محتوای صفحه وب شما را فراهم می کنند.
حتی اگر برای یک صفحه توضیحات متا مشخص نکنید، بیشتر سیستم های به اشتراک گذاری محتوا خود به صورت اتوماتیک توضیحات این بخش را تعیین می کنند، امّا این توضیحات اتوماتیک چیزی نیست که شما می خواهید. زیرا توضیحات متایی که خودتان بنویسید بی شک هدفمند تر و موثر تر خواهند بود.
هر صفحه ای در هر وب سایتی می تواند متادیتا هایی مانند عنوان، URL و توضیحات متا را داشته باشد و اگر این موارد به درستی بهینه سازی شده باشند می توانند به گوگل برای رنک دهی به صفحات کمک کنند.
دلیل اصلی اهمیت متا دسکریپشن برای سئو به هیچ وجه جنبه فنی ندارد! زیرا گوگل متا دسکریپشن را جزو فاکتورهای رنک دهی خود نمی دادند.
فاکتور اصلی گوگل برای رنک دهی به سایت شما رفتار کاربر است و از آن جایی که رفتار کاربری تحت تاثیر تجربه کاربری است، توضیحات متا اهمیت پیدا می کند. توضیحات متا می توانند روی تصمیم کاربر در مورد اینکه روی سایت شما کلیک کنند یا نه تاثیر بگذارند. با کلیک کاربر روی لینک سایت شما، سیگنال های مثبتی به گوگل ارسال خواهد شد.
چگونه یک متا دیسکریپشن خوب بنویسیم؟
وقتی که توضیحات متای سایر سایت ها را می خوانید ممکن است فکر کنید نوشتن آن کار ساده ای است. امّا دقیقا همین سادگی بیش از حد است که نوشتن توضیحات متا را به کاری سخت تبدیل کرده است. برای نوشتن توضیحات متا شما محدودیت 155 کاراکتری دارید و این یعنی شما به اندازه یک توئیت فرصت دارید که کاربر را جذب کنید.
یک متا دیسکریپشن خوب به کاربر یک دید کلی در مورد اینکه سایت در مورد چیست می دهد و دلیلی فراهم می کنم که چرا کاربر باید شما را انتخاب کرده و روی تگ عنوان کلیک کند. این فرآیند انتخاب آن قدر سریع اتفاق می افتد که کاربر حتی متوجه نمی شود که در حال تصمیم گیری است.
حال با توجه به اهمیت توضیحات متا برای سئو، سوالی که پیش می آید این است که چگونه می توان توضیحات متایی نوشت که به بهترین نحو کاربر را جذب کند؟ برای نوشتن متا دسکریپشن سئو شده و جذاب می توانید به نکات زیر توجه کنید:
طول متا دیسکریپشن را در نظر بگیرید
اینکه متا دسکریپشن باید دقیقا چند کاراکتر باشد هیچ وقت مشخص نیست زیرا هر از چند گاهی گوگل این طول را تغییر می دهد. طول توضیحات متا بیشتر به این بستگی دارد که شما چه پیامی را می خواهید منتقل کنید و برای اینکار باید فضای کافی را در نظر بگیرید. امّا باید به یاد داشته باشید که تا جایی که می توانید آن را کوتاه بنویسید.
در حال حاضر بیشتر متا دسکریپشن ها حداکثر 155 کاراکتر هستند، امّا متاهای با طول 300 کاراکتر نیز دیده می شود. کاری که می توانید بکنید این است که مهم ترین نکات را در همان 155 کاراکتر اوّل منتقل کنید.
منحصر به فرد و جذاب بنویسید
اگر متا دیسکریپشن شما با تعداد زیادی از صفحات دیگر یکسان باشد، تجربه کاربری تاثیر منفی خواهد گرفت. اگر توضیحات متای شما مناسب نباشد، شما کلیک نخواهید گرفت و بدون کلیک رنک شما بالا نخواهد رفت. اگر به کپی کردن توضیحات متا از صفحات دیگر فکر می کنید، بهتر است بخش meta description را خالی رها کنید تا گوگل بخشی از متن شما که حاوی کلیدواژه سرچ شده است را نشان دهد.
برای اینکه متن شما خسته کننده نباشد، توصیه می شود که از ساختار مجهول استفاده نکنید و از آوردن جزئیات بلا استفاده خودداری کنید.
از کال تو اکشن استفاده کنید
کال تو اکشن عبارتی است که کاربر را به انجام یک کار خاص ترغیب و تهییج می کند. برای اینکه توضیحات متای شما شامل یک کال تو اکشن باشد باید کاربر را مخاطب قرار دهید و با اوردن توضیحات ترغیب کننده و البته مرتبط به سایت خود، او را مشتاق کنید که از سایت شما بازدید کند.
حتما از کلیدواژه اصلی خود استفاده کنید
شما زمان بسیار زیادی را صرف پیدا کردن کلیدواژه ها کرده اید و آن ها را در همه جای سایت از جمله اندینگ پیج و صفحات بلاگ خود گنجانیده اید. پس چرا نباید آن ها را در متا دسکریپشن خود نیاورید؟ توضیحات متا زودتر از هر بخش دیگری به گوگل سیگنال می دهد که صفحه شما در مورد چیست و اگر کلیدواژه شما در آن نباشد، اشتباه سهمگینی رخ خواهد داد.
در واقع اگر کلیدواژه سرچ شده در متا دیسکریپشن شما موجود باشد، احتمال اینکه گوگل شما را نمایش دهد و کلیدواژه را هایلایت کند بسیار بیشتر می شود. اگر با پلاگین Yoast کار می کنید، در صورتی که توضیحات متای شما فاقد کلیدواژه اصلی باشد، با اخطاری مواجه خواهید شد.
همخوانی متا دسکریپشن با محتوای صفحه
این مسئله اهمیت بسیار بالایی دارد. گوگل قادر است سایت هایی که با نوشتن توضیحات متای نا مرتبط کاربر را فریب می دهند شناسایی کند و آن ها را پنالتی کند.
سوای از بحث پنالتی، اگر توضیحات متای شما با محتوای صفحه همخوانی نداشته باشد، نرخ پرش یا Bounce Rate شما به شدت بالا خواهد رفت و بی شک این چیزی نیست که شما می خواهید! توضیحات متا باید کاملا گویای محتوای صفحه شما باشد.
نتیجه گیری
متا دیسکریپشن ها بخش بسیار مهمی از تگ های سایت شما هستند و قرار نیست در آینده از اهمیت آن ها کاسته شود.
هرچه زودتر نوشتن متای خوب را یاد بگیرید، زودتر می توانید رنک بهتری بگیرید و استراتژی سئو خود را به ثمر برسانید. از آن جایی که توضیحات متا بخشی از تجربه کاربری سایت شما هستند، گوگل به آن ها اهمیت بسیار زیادی می دهد.
یکی از بهترین راه ها برای نوشتن توضیحات متای خوب این است که به جای درگیر کردن خود با تعداد کاراکتر و طول متا، سعی کنید تمرکز خود را روی منحصر به فرد بودن و جذاب بودن متن بگذارید. با کاربران تعامل بر قرار کنید و از کلیدواژه های مناسب استفاده کنید. با استفاده از توضیحات متای قوی به زودی خواهید دید که بازدید ارگانیک سایت شما بالا می رود.
۵ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
خیلی عالی بودین مث همیشه…ممنون از مطالب خوبتون
با سلام. آیا در متا دیسکریپشن هم مثل عنوان مقاله، در ابتدا قرار کرفتن عبارت کلیدی اهمیت داره؟ یا نه فقط کافیه که عبارت کلیدی در متا حضور داشته باشه؟ با تشکر
سلام اگر کلمه کانونی یا مترادف های کلمتون رو سعی کنید به صورتی که جمله بندی شما بهم نریزه در ابتدا متا دسکریپشنتون بیارین خیلی بهتره فقط توجه کنید که کیوورد استافینگ نشه
سلام
وقتی متنی که ما در قسمت دیکریپشن می نویسیم رو گوگل بعنوان دسکریپشن نشون نمیده و به جای اون قسمتی از متن رو بعنوان دیسکریپشن نشون میده باید چکار کرد که این مشکل رفع بشه؟
سلام به احتمال زیاد در دیسکریپشن شما کیورد استافینگ وجود دارد. و به طور زیاد از کلمات کلیدی استفاده کرده اید.