هر روز گوگل معمولاً یک یا چند آپدیت هسته برای بهبود صفحه نتایج خود بیرون میدهد. اغلب این آپدیت ها خیلی قابل توجه نیستند ولی دانستن آنها هم خالی از لطف نیست و باعث بهبود و پیشرفت سریعتر سایت ما می شود.
گاهی اوقات، برخی از آپدیت ها قابل توجه و دارای اهمیت هستند. در این مواقع هر وقت آپدیتی که مربوط به وبمستران و تولید کننده های محتوا باشد انجام شود گوگل در بلاگ خود به آن اشاره می کند. برای مثال، وقتی آپدیتی در مورد “آپدیت سرعت” اتفاق افتاد گوگل در بلاگ خودش از ماهها قبل توصیه و هشدارهایی داده بود.
گوگل چندین بار در سال، در الگوریتم های جستجوی خود بروزرسانی های گسترده و قابل توجهی را انجام می دهد و به این بروزرسانی ها با عنوان “بروزرسانی هسته” یاد میکند.
این بروزرسانی ها به طور کلی برای این انجام میشود که بهترین و معتبرترین محتوا به جستجوکننده نشان داده شود.
گوگل در بلاگ خود نوشته است که “ما بروزرسانی های گسترده را تایید میکنیم به این خاطر که آنها تاثیرات زیادی بر روی نتایج جستجو رتبه بندی سایتها میگذارند و در این بین برخی سایت ها ممکن است با افت رتبه و برخی دیگر با رشد مواجه شوند”. گوگل در این باره در بلاگ خود میگوید که “ما میدانیم که اون سایتهایی که تجربه افت دارند سعی دارند تا این مورد را رفع کنند و کا تلاش میکنیم تا آنها کاره اشتباهی را انجا ندهند. گذشته از این، شاید هم اصلاً هیچ تغییری نیاز نباشد”.
بروزرسانی هسته و ارزیابی مجدد محتوا
مشکلی با صفحاتی که در آپدیت های جدید گوگل عملکرد کمتری دارند نیست و همچنین آنها قوانین گوگل را نقض نمیکنند. در واقع در بروز رسانی های الگوریتم گوگل چیزی بنام اینکه صفحات خاصی یا سایت های خاصی را مورد هدف قرار دهد وجود ندارد. بجای آن، تغییرات هسته در مورد بهبود چگونگی ارزیابی محتوای سیستم گوگل است. این تغییرات ممکن است بعضی از صفحات سایت را که قبلا هم رتبه خوبی گرفته اند رتبه و جایگاه آنها را بهتر کند.
یک راه برای اینکه درک بهتری از بروزرسانی های هسته گوگل داشته باشید این است که تصور کنید شما میخواهید لیستی از ۱۰۰ تا از بهترین فیلم های سال ۲۰۱۵ را درست کنید. چند سال بعد در سال ۲۰۱۹، باید این لیست را بروز کنید. که اینکار بصورت طبیعی باعث تغییر میشود. بعضی از فیلم های خوب و فوق العاده ای که قبلاً وجود نداشته است حالا باید وارد لیست شوند. ممکن است حتی بعضی از فیلم ها را مورد بررسی مجدد قرار داده و متوجه شوید که حق آنها جایگاه بالاتری در لیست نسب به قبلاً است.
لیست تغییر میکند، و فیلم هایی که قبلاً بالاتر بودند در لیست به پایین لیست میروند که آنها لزوماً بد نیستند. فیلم هایی که در لیست در رتبه های بالا قرار میگیرند سزاوارتر هستند.
تمرکز بر روی محتوا
همانطور که توضیح دادیم، صفحاتی که با بروزرسانی هسته الگوریتم افت رتبه را تجربه میکنند چیزی برای تصحیح کردند ندارند. گوگل پیشنهاد میکند که همیشه محتوایی را ارائه کنید که میتوانید چون الگوریتمهای گوگل همیشه به دنبال محتوای خوب و مورد پسن کاربر هستند. به عبارتی میتوان گفته
“همیشه برای کاربر بنویسید نه برای گوگل و موتورهای جستجو”
برای شروع میتوانید از راهنمای خوده گوگل استفاده کنید که در این راهنما گوگل سوالاتی را مطرح کرده تا از خودتان بپرسید که آیا محتوای شما خوب است یا خیر در زیر سوالات را برای شما لیست کرده ایم:
سوالات در مورد محتوا و کیفیت آن:
- آیا محتوایی که مینویسید از اطلاعات، گزارش ها، تحقیقات و یا آنالیزهای معتبری استفاده میکند؟
- آیا محتوایی که مینویسید توصیف جامع و کامل و قابل درکی از موضوع را فراهم میکند؟
- آیا محتوایی که ارائه میکنید آنالیز واضح یا اطلاعات جالبی فراتر از چیزهای آشکارا است؟
- اگر محتوا از منابع دیگری است، آیا کپی نیست؟ یا بازنویسی همان محتوا نیست؟ و بجای آن چیزهای اضافی و ارزش قابل توجه و اصل بودن را فراهم میکند؟
- آیا تیتر صفحه دارای خلاصه و توصیفی از محتوا هست یا خیر؟
- آیا تیتر صفحه از استفاده از کلمات تکان دهنده و اغراق آمیز دوری میکند؟
- آیا این صفحه از همان هاییست که شما دوست دارید آنرا بوکمارک کنید و یا با دوستتان به اشتراک بگذارید و صفحه را به آنها هم پیشنهاد دهید؟
- آیا انتظار دارید که محتوای خودتان را به عنوان یک محتوای مرجع در مجله، کتاب یا دائرالمعارف چاپ شده ببینید؟
سوالات تخصصی که باید از خودتان بپرسید
- آیا محتوایی که تولید کرده اید جوری هست که باعث شود مخاطب به مطلب شما اعتماد کنند، مثل منبع معتبر، شواهد متخصصین در آن آمده باشد، پس زمینه ای درباره نویسنده یا سایتی که آنرا منتشر کرده است، مثل اینکه مثلاً لینکی به صفحه نویسنده آن یا سایت آن بدهید
-
اگر در سایتی که محتوایی را تولید کرده است تحقیق کنید، آیا این تصور را می کنید که به عنوان یک مرجع میتوانید از آن مطلب استفاده کنید و مورد اعتماد میتواند واقع شود؟
-
آیا این محتوا توسط یک متخصص یا کسی که علاقه مند واقعی در آن موضوع است نوشته شده است؟
-
آیا محتوا عاری از هر گونه خطاهای واقعی است که به راحتی تأیید شده اند؟
-
آیا احساس راحتی برای اعتماد به این محتوا در مورد موضوعاتی که به پول و زندگی شما مربوط میشود میتوانید اعتماد کنید؟
سوالات تولید و ارائه
- آیا محتوا عاری از غلط های املایی و ویرایشی است؟
- آیا محتوا بخوبی تولید شده است، یا با عجله و درهم تولید شده است؟
- آیا محتوایی که تولید میشود بصورت انبوه تولید شده یا برون سپاری شده و در طیف وسیعی تولید شده و محتواهای قبلی که تولید شده رها شده اند؟
- آیا محتوایی که روی سایت دارید با انبوهی از تبلیغات شلوغ کرده اید و کاربر را اذیت میکند؟
- آیا محتوا بر روی موبایل بهینه شده است؟
سوالات مقایسه ای
- آیا محتوا ارزش واقعی خود را در مقایسه با بقیه صفحاتی که در نتایج جستجو موجود هستند دارد؟
- آیا محتوا جوری تولید شده است که مخاطبان را جذب کند یا اینکه صرفاً همینطوری بر اساس حدس و گمان ها و بی اصول نوشته شده است؟
گذشته از اینکه این سوالات را از خودتان میپرسید، کسانی را در نظر بگیرید که به آنها اعتماد دارید ولی ارتباطی با سایت شما ندارند و میتوانند ارزیابی صحیحی از سایت به شما ارائه دهند.
همچنین افتی که ممکن است داشته باشید را هم در نظر بگیرید. چه صفحاتی بیشترین تاثیر را داشته اند و برای چه جستجوهایی؟ به دقت از نزدیک این مسائل را بررسی کنید و با سوالاتی که در بالا گفتیم آنها را ارزیابی کنید.
برای دریافت مشاوره سئو سایت و رفع مشکلات سرچ کنسول سایت خود و یا سایر موارد می توانید همین حالا با کارشناسان تاپ سئو ارتباط برقرار کنید.
۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
مطالب خوبی دارید