در دنیای سئو منبع اصلی دانش، تجربیات ماست؛ اما برای به دست آوردن هر تجربهای، باید بهای آن را بپردازیم (در مورد سئو سایت، شاید به قیمت پنالتی شدن سایتمان تمام شود) اما راه دیگر این است که از تجربههای دیگران بدون هیچ بهایی استفاده کنیم. 20 درس از سئو بر اساس این تجربیات نوشته شده است.
جنیفر متیو، مدیر سئو Github که از بزرگترین و شناختهشدهترین شرکتهای ارائه تکنولوژی است، بیش از 20 سال است که درزمینهی سئو فعالیت دارد.
وی در مقالهای که در ژورنال Search Engine منتشر کرده به بررسی 20 مورد از نکات مهمی که در سئو تجربه کرده، میپردازد.
در این مقاله تاپ سئو، به بخش اول این تجارب که شامل 5 مورد ابتدایی این سئوکار است، میپردازیم. بهطور حتم 20 سال کار با سایتها و شرکتهای مختلف نکات ارزشمندی را به دنبال دارد.
-
همهچیز تغییر میکند.
در سالهای اولی که سئو روی کار آمده بود، چالشهای خیلی کمتری برای فعالان این حوزه وجود داشت. در آن زمان شما با انتخاب یک عبارت کلیدی و استفاده از آن در محتوا، عنوان، توضیحات و متاتگ ها میتوانستید سایت خود را بهینه کنید.
هیچ ابزاری برای تحلیل کلمات کلیدی وجود نداشت؛ و رقبای زیادی هم نبودند.
اما در حال حاضر الگوریتمهای پیچیدهای وجود دارد که دائماً وبسایتها را به رتبههای پایین میکشد. المانهای دیگری مثل شخصیسازی (Personalizing)، بومیسازی (Localization) و … سئو سایت را پیچیدهتر از قبل کردهاند. -
سئو در اختیار مردان بود؛ و نه زنان
در سالهای اولیه پیدایش سئو، تمام شرکتها، کنفرانس ها، وبلاگهای حوزه سئو و … توسط مردان اداره میشد؛ اما حالا حتی یک سازمان زنان در حوزهی سئو وجود دارد که توسط Areej Abuali تأسیسشده که تلاش آن برای تغییر نگاه متخصصان به زنان فعال در این صنعت است.
تعدادی از زنان پیشتاز در سئو عبارتاند از: Rhea Drysdale, Dana Lookadoo و Gillian Muessig (مؤسس SEOMoz.com)
-
برای بهینهسازی و سئو نباید فقط به دانش سئو اکتفا کنید.
سئو شامل دو مفهوم اصلی است:
– کاربر از چه عبارات کلیدی برای جستجوهایش استفاده میکند.
– هدف کاربر از جستجوی عبارت کلیدی چیست و انتظار چه نتیجهای را دارد.با فرارفتن از کلمات کلیدی در محتوا، ساختار URL و دادههای ساختاریافته، به کاربر نشان میدهید که سایت شما دقیقاً همان چیزی ست که به دنبال آن هستند.
داشتن چشماندازی برای طراحی، احساسی که کاربر هنگام استفاده از آن دارد، بازاریابی مخاطبان بازار هدف و درک تکنیکهای سایت، به موفقیت کلی سئو کمک میکند.
وقتی یک متخصص سئو بیشتر از نقش و مسئولیتهای خود عمل کند، رویکردهای خلاقانهای برای حل مشکلات کشف میکند. -
تکنولوژی اهمیت زیادی دارد.
سئوکاران زیادی در مصاحبههای شغلی تنها به این دلیل که بهاندازهی کافی فنی نیستند، رد میشوند. پس بهعنوان یک سئوکار، زمان کافی برای یادگیری سئو فنی اختصاص دهید تا بتوانید یک وبسایت را در ابعاد وسیع مدیریت کنید. درست مثل تیم مهندسیتان backend و frontend را یاد بگیرید.
مطمئن باشید که این سختکوشی به کارتان میآید. چراکه میتوانید بخشهایی از سایت را هندل کنید که کار مهندسان نرمافزار است، بهاینترتیب در زمان صرفهجویی میکنید.
از طرفی اشراف به سئو فنی باعث ارائه راهحلهای خلاقانه برای مشکلات فوقالعاده پیچیده میشود.
-
روابط در سئو مهم است.
شاید عجیب باشد اما همیشه بهترین روشها، منجر به موفقیت در سئو سایت نمیشود. به گفتهی خانم جنیفر 90% موفقیت در سئو درگرو اطمینان از مهارت افرادی ست که با آنها کار میکنید. اگر نتوانید مهندسان، نویسندگان محتوا، طراحان و حتی سرمایهگذاران شرکت را توجیه کنید، تمام تلاشهای صورت گرفته در سئو بینتیجه میماند.
مثلاً اگر نویسندگان محتوا درک درستی از سئو نداشته باشند، نگران تعادل بین عبارات کلیدی و مترادفهای آن نیستند.
اگر مهندسان در بهینهسازی همکاری نکنند، سایت درگیر مشکلاتی میشود که کیفیت دامنه را پایین میآورد و از همه مهمتر اگر مدیران شرکت از سئو چیزی ندانند یا به آن اطمینان نداشته باشند، بنابراین به حد کافی از تیم حمایت نمیکنند و این باعث میشود که پروژه ماهها طول بکشد و در مواردی حتی ممکن است هرگز به سرانجام نرسد.
در انتها باید بدانیم که تجربههای ما پایانی ندارد. بخصوص در دنیای تکنولوژی که لحظهبهلحظه در حال بهروزرسانی ست، موفقیت از آنکسی است که دائماً به تجربیات خود بیفزاید.
در بخش بعدی این مقاله، ادامهی تجربیات این سئوکار موفق را با شما در میان خواهیم گذاشت. شما نیز اگر تجربههای مفیدی در مدیریت سئو سایتهای خوددارید با ما و دیگر دوستانتان به اشتراک بگذارید تا با کمک یکدیگر راه تعامل و پیشرفت را برای همه هموار کنیم.
برای ارتباط با کارشناسان تاپ سئو از راه های ارتباطی زیر استفاده کنید.