به روز شده در تاریخ 1399/10/29
همانطور که میدانید راههای مختلفی برای تبلیغ در فضای اینترنت وجود دارد. در مقالات قبلی دربارهی گوگل ادوردز که یکی از روشهای تبلیغات کلیکی گوگل است، صحبت کردیم. اما در این مقاله تاپسئو میخواهیم به یک روش دیگر تبلیغاتی بپردازیم و آن گوگل ادسنس است.
تفاوت اصلی گوگل ادرودز با گوگل ادسنس در این است که در مورد اول شما تبلیغکننده هستید، اما در مورد دوم شما نمایشدهندهی تبلیغات محسوب میشوید.
هرچند کار با گوگل ادسنس در ایران پیچیدگیهایی دارد، اما درک مفهوم آن و چگونگی کار با آن از ملزومات است. از طرفی شاید در آینده قوانین تغییر کرده و این راه دشوار برای ایرانیان نیز آسان شود. پس بیایید ابتدا به چیستی ادسنس و سپس به چگونگی کار با آن بپردازیم.
گوگل ادسنس چیست؟
گوگل ادسنس یا Google AdSense، یکی از روشهای کسب درآمد از ترافیک وبسایت است. امروزه برنامههای تبلیغاتی زیادی برای کمک به افزایش درآمد کسبوکارها وجود دارد؛ که محبوبترین آنها Google AdSense است.
این برنامه تبلیغاتی در اواسط سال 2003 توسط شرکت گوگل معرفی شد. گوگل سالانه بیش از 10 میلیارد دلار به ناشران خود پرداخت می کند؛ و بیش از 10 میلیون وبسایت از آن استفاده میکنند. گوگل به عنوان واسطه بین تبلیغکننده و ناشر، از صحت و شفافبودن روند کار آگاه است و تمام معیارهای لازم را میتوان در حساب گوگل آنالیتیکس دنبال کرد.
امنیت و شفافیت برای تبلیغ کنندگان و ناشران از ویژگیهای منحصریهفرد AdSense است.
از دیگر ویژگی های ادسنس، استفاده از انواع مختلف تبلیغات است.(متن، عکس، ویدیو، تبلیغات HTML و موارد دیگر در ابعاد و اندازههای مختلف) شما به عنوان ناشر این تبلیغات میتوانید انواع مختلف این تبلیغات را آزمایش کنید و بفهمید کدام بیشترین درآمد را دارد.
نکتهای که باید به آن توجه کنید بررسی و تحلیل سایر استفادهکنندگان ادسنس و نحوهی تبلیغات آنهاست. طبق تجزیه تحلیلی که شرکت SemRush در بین بیش از 63000 تبلیغکننده و ناشر انجام داد، محبوبترین اندازهی تبلیغات را 728×90 و 300×250 تخمین زدهاست.
گوگل ادسنس چگونه کار میکند؟
فرآیند کار با گوگل ادسنس ساده است. کافی است شما یک حساب ادسنس ایجاد کنید و تعدادی کد را در سایت خود قراردهید. از اینجا به بعد نوبت گوگل است تا وارد عمل شود. به این ترتیب که بر اساس الگوریتمهای اختصاصی خود، تبلیغات هدفمندی را در صفحه شما نمایش میدهدکه مربوط به محتوای سایت شما یا جستجوهای قبلی کاربران است.
بعد از آن، کاربران شروع به کلیک روی تبلیغات سایت شما میکنند و نهایتا بابت این کلیکها مبلغی از طرف گوگل به شما پرداخت میشود. این کسب درآمد به دو روش CPM (پرداخت به ازای بازدیدکننده) و CTR (میانگین تعداد کلیک) صورت میگیرد. با وجود اینکه هر دو روش منجر به درآمدزایی از طریق این فرآیند میشود، اما بسیاری ترجیح میدهند تا روی ترافیک و بازدید سایت تمرکز کنند.
و در نهایت درآمد حاصل از نمایش تبلیغات گوگل ادسنس بصورت اینترنتی به حسابی که هنگام ثبتنام به آن معرفی کردهاید، واریز میشود.
هرگز سعی نکنید گوگل را گول بزنید و کلیلک فیک بر روی تبلیغات بفرستید یا مستقیما از کاربران نخواهید که روی تبلیغات کلیک کنند، حتی خودتان هم روی اینگونه تبلیغات کلیلک نکنید.
در نظر داشتهباشید که گوگل یک سیستم بسیار قدرتمند برای جلوگیری از تقلب دارد و در صورتیکه متوجه فعالیت مشکوکی روی تبلیغات شود، حساب ادسنس شما را به حالت تعلیق درمیآورد.
از طرفی، شما نمیتوانید انتخاب کنید که کدام تبلیغات روی سایت شما به نمایش درآید. گوگل ادسنس بهصورت خودکار تبلیغاتی را به نمایش میگذارد که نزدیکترین ارتباط را با محتوای تولیدی شما دارد. اما اینطور هم نیست که کنترلی روی مسدودکردن تبلیغات نداشتهباشید.
با گوگل ادسنس چقدر میتوان درآمد داشت؟
قانون گوگل ادسنس به این صورت است که به ازای هر کلیک، گوگل از تبلیغکنندگان هزینه میگیرد. از این مبلغ دریافتی، 68٪ را به ناشران پرداخت میکند و الباقی برای خود گوگل است.
این هزینه بستگی به رقابت و CPC موجود در آن حوزه دارد. و معمولا برای هر کلیک میتواند از 0.20 تا 15 دلار تغییر کند. اکثر موضوعات و مباحث برای هرکلیک کمتر از 3 دلار به ناشران میدهند، اما مباحثی نیز وجود دارند که میتوانند بسیار سودآور باشند.
از طرفی، مبلغ دریافتی تنها به هزینه هر کلیک در آن موضوع خاص بستگی ندارد. این امر همچنین به میزان مطابقت تبلیغ با علاقه مخاطب، محل تبلیغ در صفحه و … بستگی دارد. بنابراین به محتوای سایت و ظاهر آن دقت زیادی داشتهباشید.
از همه مهمتر، میزان درآمد شما از گوگل ادسنس به میزان ترافیک وبسایت بستگی دارد. شما میتوانید بهترین حوزه را انتخاب کرده باشید و بهترین مکان تبلیغات را هم در نظرگرفته باشید، اما اگر کسی به وبسایت شما نیاید انتظار درآمد از طریق ادسنس منطقی نیست.
به خاطر داشتهباشید که معمولا تعداد کمی از کاربران روی تبلیغات سایت کلیک می کنند. بنابراین، اگر می خواهید با AdSense درآمد کسب کنید، باید با کار زیاد و محتوای بینظیر و باکیفیت، حجم ترافیکی زیادی روی سایتتان ایجاد کنید.
توصیه میشود، قبل از شروع کار با AdSense، حداقل 20-30 صفحه محتوا در صفحهتان ایجاد کنید.
بهطورخلاصه، Google AdSense میتواند درآمد خوبی برای صاحبان سایت باشد، اما نباید گمان کنید که با استفاده ازین برنامه میتوانید به سرعت ثروتمند شوید و ماهانه 1000دلار درآمد داشتهباشید. رعایت برخی نکات به شما کمک میکند تا پایهای برای درآمد بالا و پایدار ایجاد کنید. در ادامه به توضیح این نکات خواهیم پرداخت:
- موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقهمندید و دربارهی آن مطالب زیادی بنویسید.
- تنها به تولید محتوا اکتفا نکنید. نوشتههای خود را همواره به روز نگه دارید و در جهت ارتقا سئو سایت کوشا باشید تا گوگل بطور مدام به وبسایت شما سر بزند.
- هرگز با کلیکهای فیک در صدد فریب گوگل برنیایید.
- برای یافتن سودآورترین موضوعات از نظر CPC و تقاضای جستجو، تحقیق کنید و بر اساس آن برنامه محتوای خود را پیش ببرید.
رعایت این نکات، به سادگی به شما کمک میکند تا ترافیک زیادی به سمت سایت شما سرازیر شده و به تبع آن درآمد خوبی از گوگل ادسنس داشته باشید.
ناشرانی که استفاده از سرویس گوگل ادسنس را انتخاب میکنند، ملزم به رعایت خط مشیهای آن هستند. اگر از این قوانین پیروی نکنید، ممکن است گوگل حساب AdSense شما را غیرفعال کند و یا از پرداخت وجه خودداری نماید.
این نکته را هم باید در نظر داشت که شاید گوگل سیاستهای خود را در هر زمان تغییر دهد. پس مطابق با شرایط و ضوابط، مسئولیت شما به عنوان صاحب یک وبسایت و ناشر تبلیغات گوگل ادسنس، این است که به روز باشید و از سیاست ها پیروی کنید.
انواع تبلیغات Google AdSense
Google انواع مختلفی از آگهی را برای نمایش روی وب سایت شما ارائه میدهد، این انواع عبارتند از:
- متن یا Text
- تصویر یا Image
- Rich Media ( تبلیغاتی تعاملی که میتواند شامل HTML ، ویدئو و فلش باشد.)
- ویدئو
- تصویر متحرک یا Animated Image
- ادسنس برای جستجو یا AdSense For Search (قراردادن جعبه جستجوی گوگل در وبسایت یا وبلاگ تا کاربر از طریق سایت شما اصطلاحی را در گوگل جستجو کند.)
چطور حساب گوگل ادسنس بسازیم؟
برای راهاندازی گوگل ادسنس به دو چیز نیاز دارید:
- یک حساب گوگل
اگر از جیمیل یا سرویس دیگیری از گوگل استفاده میکنید، یعنی صاحب یک حساب در گوگل هستید. در غیر اینصورت قبل از شروع به کار با ادسنس یک حساب کاربری در گوگل باز کنید. - یک سایت
برای بهرهمندی از برنامه گوگل ادسنس لازم است که محتوایی پربار در سایت، وبلاگ و … داشتهباشید. به شرط اینکه مالک آن باشید و با قوانین گوگل ادسنس مطابقت داشته باشد.
موانع کار با گوگل ادسنس در ایران چیست؟
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، کار با ادسنس از داخل ایران کمی پیچیده است. از جمله موانعی که با آن مواجهیم زبان مورد تایید ادسنس است که متاسفانه زبان فارسی جزء آن نیست.
مشکل بعدی وجود تحریمهای بانکی و نداشتن حسابهای بینالمللی میباشد. از دیگر مشکلات میتوان به آدرس سایت، هاست و محل ثبت دامنه نیز اشاره کرد. و شاید بزرگترین مانع برای طی این پروسه این باشد که نامهی تاییدی که گوگل برای اکانت ادسنس ارسال میکند بصورت فیزیکی به آدرس مقصد ارسال میشود. پس گول آدرسهای مجازی که در برخی سایتها به فروش میرسد را نخورید.
با وجود تمام این مشکلات و موانعی که گوگل سر راه کاربران ایرانی قراردادهاست، باز هم بسیاری از کاربران ایرانی در این فضا مشغول به کسب و کار هستند.
سخن آخر
آنچه تا کنون در مورد گوگل ادسنس دانستیم این بود که کسانی که تبلیغات خود را برای نمایش در اختیار گوگل قرار میدهند، در واقع میخواهند تبلیغشان برای افرادی که واقعاً به دنبال محصولشان هستند، به نمایش گذاشته شود و این همان کاری است که گوگل ادسنس انجام میدهد.
اگرچه کسب درآمد در دنیای اینترنت سخت و غیرقابل تصور به نظر میآید، اما صبر و تلاش میتواند شما را به نتیجه مطلوب برساند. در مقالات آینده به بررسی مراحل ثبت نام در گوگل ادسنس خواهیم پرداخت تا اگر شما هم قصد درآمدزایی از طریق اینترنت را دارید با این روش محبوب بیشتر آشنا شوید. در صورت داشتن هرگونه سوال در زمینه گوگل ادسنس و کسبدرآمد اینترنتی، با متخصصان تاپسئو در تماس باشید.