اغراق نیست اگر بگوییم که الگوریتم رنک برین انقلابی در نحوه تعیین جایگاه نتایج جستجو ایجاد کردهاست. یکی از دلایل ایجاد Rank barin این بود که مشکل نامرتبط بودن سرچ کاربران با سایت هایی که به آنها نمایش داده می شد، یکی از بزرگترین مشکلات جستجو در گوگل بود که به واسطهی ایجاد Rank barin تا حد زیادی برطرف شد.
در این نوشته قصد داریم به ادامه معرفی الگوریتمهای متنوع گوگل میپردازیم و در این مقالهی تاپ سئو به معرفی، تعریف و نکات مربوط به الگوریتم رنک برین یا Rank Brain خواهیمپرداخت. با ما همراه باشید.
در سال 1996 یک الگوریتم با نام پیج رنک (page rank) توسط گوگل ارائه شد که آن هم انقلابی در جستجوی کاربران ایجاد کرد. این الگوریتم نتایج را بر اساس نزدیک بودن به جستجوی انجام شده و میزان بازدید بیشتر به کاربران نمایش می داد. به همین دلیل است که در دهه گذشته سهم بازار جستجو برای گوگل به این شکل در آمده است:
از آن زمان اتفاقات زیادی افتاده و تغییرات گسترده ای ایجاد و الگوریتم های زیادی نیز ارائه شده است؛ اما هیچکدام به اندازه رنک برین مهم نبودند. پیش از آن نیز یادگیری توسط ماشین (Machine learning) در سامانه خبر گوگل (google news) انجام شده بود ولی این روش آنچه که در رنک برین ارائه شد، نبود.
الگوریتم پیج رنک مقدمه و انقلابی در یادگیری ماشین ایجاد کرد.
الگوریتم رنک برین چیست ؟
رنگ برین سیستمی است که گوگل به کمک آن می تواند قصد و هدف کاربر از جستجویش را درک کند. هوش مصنوعی پایه و اساس این الگوریتم پیچیده را تشکیل می دهد. رنکبرین در بهار سال 2015 میلادی عرضه شد اما تا 26 اکتبر همان سال شروع استفاده از آن اعلام نشد.
تا پیش از سال 2015 الگوریتم رنک برین برای کمتر از 15% از نتایج جستجوها استفاده شده بود اما پس از آن گسترش یافت و تمام نتایج جستجو را دربر گرفت. الگوریتم rank barain به عنوان یکی از مکمل های الگوریتم مرغ مگس خوار عمل می کند که هدف نهایی همه آنها این است که بهترین نتایج را در اختیار کاربران قرار دهند.
تفاوت رنک برین با الگوریتم های قبلی گوگل
این الگوریتم بر خلاف سایر الگوریتم های قدیمی گوگل که از معیارهای ثابت و فرمول های مشخص برای رتبه دهی به سایت ها استفاده می کردند، دائما در حال یادگیری و تغییر است. رنک برین با یادگیری الگوهای جدید، خود را به روز نگاه داشته و بر اساس داده های دریافتی از کابران و سایت ها، بروزرسانی می کند.
رنک برین به گونه ای طراحی شده که هسته اصلی خود را به مرور آپدیت می کند و وظیفه آپدیت دیگر الگوریتم های گوگل از جمله الگوریتم پاندا، برت، مرغ مگس خوار و… را نیز بر عهده دارد.
نحوه کار الگوریتم rank brain
در این الگوریتم، “مفهوم کلیدی” جایگزین “کلمه کلیدی” شده و این به معنای آن است که دیگر نمی توان به صورت کاملا مصنوعی و ساختگی با افزایش چگالی کلمات، در نتایج گوگل جایگاهی را به دست آورد.
رنک برین با پردازش اطلاعات دریافتی از کاربران و اطلاعات وبسایت ها، به رتبه بندی مفهومی آنها می پردازد و بهترین نتایج را به کاربران نمایش می دهد. گوگل به کمک این هوش مصنوعی که دائما در حال یادگیری از جستجوی کاربران است، آزمایش های مختلفی را انجام داده و پاسخ های هوشمندانه تری را به کاربران نمایش می دهد.
Rank brain چه چیزهایی را مورد بررسی قرار می دهد ؟
-
شناسایی مفهوم کلیدی بر اساس کلمات جستجو شده از طرف کاربر
بررسی و درک کلمات جستجو شده از طرف کاربر و بررسی آن به کمک بیش از 200 عامل از جمله لوکیشن (منطقه جغرافیایی) و تاریخچه جستجو و سایر اطلاعات کاربر. این الگوریتم با ادغام تمام این 200 فاکتور با هم، نتایج بهتر و دقیق تری را در اختیار کاربر قرار می دهد.
-
بررسی و دنبال کردن رفتار کاربر پس از نمایش نتایج در صفحه سرچ گوگل
گوگل با سنجش رفتار کاربر در وبسایت ها، میزان رضایت آنها از محتوا و عملکرد صفحه مورد نظر را بررسی و در رتبه بندی ها اثر می دهد. در نتیجهی تجمیع تمام این فاکتورها، رتبه بندی مناسب و منطقیی بر اساس محتوای ارزشمند و کاربردی انجام می شود.
چه فاکتورهایی از نظر رنک برین مهم است ؟
-
عملکرد موفق از دیدگاه گوگل، قبل از ورود کاربر به وبسایت
این فاکتورها ملاک های ارزش گذاری سایت در نتایج جستجو خواهد بود :
-
-
سرعت لود شدن سایت
-
رسپانسیو بودن
-
محتوای مرتبط و هدفمند
-
رابط کاربری مناسب (UI)
-
تجربه کاربری مناسب (UX)
-
جزئیات کد نویسی سایت
-
-
توجه به مفهوم محتوا (مفهوم گرایی در محتوا)
توجه به مفهوم محتوای تولید شده بسیار مهم تر از تکرار کلمات کلیدی است. این روش کمک می کند تا نتیجه ارائه شده، فاکتورهای زیر را تامین کند:
-
پاسخگوی نیاز کاربران است
-
اطلاعات تازه تر و بیشتر از نیاز کاربر را به او نشان می دهد
-
مخاطب را تحت تاثیر قرار داده و بازخوردهایی را از او دریافت می کند
-
نمایش یک ویترین جذاب (بررسی رضایت کاربر در حین جستجو و کلیک روی نتیجه)
-
عنوان جذاب
-
توضیحات کوتاه کاربردی در صفحه نتایج مثل توضیحات اسنیپت و…
-
بررسی رضایت و تعامل کاربران
بررسی فعالیت کاربران روی سایت به صورت دوره ای، شامل:
-
-
اشتراک گذاری
-
امتیاز دادن
-
کامنت گذاشتن
-
-
بررسی انکرتکست لینک ها (پل های ارتباطی صفحات وبسایت)
سعی کنید برای گرفتن نتیجه مطلوب تر، از انکر تکست های طولانی تر استفاده کنید.
-
رعایت استانداردهای نگارشی (نوشتن برای کاربران، نه موتورهای جستجو)
-
ساده نویسی و روان نویسی محتوا در عین کاربردی و کامل بودن آن
-
استفاده به جا و صحیح از تگ های متنی (Hها)
-
عنوان مناسب
-
کمیت و کیفیت بدنه محتوا
-
تگ alt مناسب برای تصاویر
-
رعایت شماره گذاری و مورد گذاری در محتوا
-
استفاده از سایر محتواها از جمله ویدئو و پادکست جهت افزایش جذابیت محتوا
چطور می توان الگوریتم رنگ برین را تشخیص داد ؟
به چند روش زیر می توان نحوه عملکرد الگوریتم رنک برین را تشخیص داد:
- فیچر اسنیپت ها (توضیحات کوتاه کاربردی در نتایج گوگل)
- People also ask (سرچ های مشابه سایر کاربران)
- People also search یا related search (جستجوهای مرتبط)
الگوریتم رنگ برین به دنبال نزدیک شدن به درکی است که کاربران از وبسایت شما دارند. در نتیجه تمام تلاش شما باید برای جلب رضایت و نظر کاربران و تولید محتوای ارزشمند برای آنها باشد.
در حال حاضر الگوریم rank brain سومین عامل موثر در رتبه بندی سایت ها به حساب می آید.
امیدواریم که از مطلب “رنک برین چیست” استفاده کافی را برده باشید و برای شما کاربردی بوده باشد. از اینکه با تاپ سئو همراه بودید از شما ممنونیم. اگر سوالی در مورد الگوریتمهای گوگل دارید و یا برای مشاوره سئو سایت نیاز به کمک دارید با کارشناسان ما در تاپ سئو در تماس باشید.