همان طور که می دانید، سایت ها کاربردهای متفاوتی دارند و جنس محتوایی که روی آن ها قرار می گیرد می تواند کاملا متنوع باشد. از همین سو، نمی توان یک نوع استراتژی سئو را روی همه سایت ها پیاده کرد. در گفت و گویی که در سایت Reddit شکل گرفت، در خصوص بهینه سازی و سئو سایت های بر پایه فایل های صوتی مانند پادکست و کتاب های صوتی سوال پرسیده شد. در پی این سوال، جان مولر و سایر افراد پاسخ ها و نکات بسیار مفیدی را به اشتراک گذاشتند که در این مقاله از وب سایت تاپ سئو، آن ها را در اختیار شما قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
چگونه سایت پادکست و صدا محور را سئو کنیم؟
همان طور که گفتیم، در این مقاله قصد داریم یک گفت و گو در وب سایت ردیت که حاوی نکات مفیدی در خصوص سئو سایت پادکست است را در اختیار شما قرار دهیم.
سوال اولیه ای که منجر به شروع این گفت و گو شد را می توانید در ادامه ببینید:
وب سایت ما PWA (وب اپلیکیشن های پیشرو)، حاوی کتاب های صوتی، پادکست و فایل صوتی است. چگونه به گوگل بفهمانیم که به ما به چشم یک سایت صدا محور نگاه کند و ما را به خاطر نداشتن محتوا روی صفحه جریمه نکند؟
منظور از PWA همان وب اپلیکیشن یا وب سایت هایی هستند که عملکردی مانند وب سایت دارند. علاوه بر مطرح کردن سوال بالا، شحصی که سوال را مطرح کرد عنوان نمود که سایت آن ها دارای متا دیسکریپشن، عنوان و حدود 30 تا 50 لغت محتوای توصیفی است.
نحوه پیاده سازی سئو سایت پادکست
در پاسخ به این سوال، جان مولر بار دیگر تاکید کرد که تمام صفحات وب نیاز به محتوا دارند تا گوگل بتواند هدف آن پیج را به درستی درک کند و به آن رنک دهد. جان مولر پاسخی حاوی نکات بسیار کاربردی در جواب به این کاربر ارائه داد که می توانید آن را در ادامه ببینید. سوای از پاسخ جان مولر، سایر کاربران ردیت نیز نکات کاربردی زیادی را در این رشته ردیت عنوان کردند.
شما همواره به محتوای متنی روی صفحه نیاز خواهید داشت و فرقی نمی کند چه نوع دیگری از محتوا را در سایت خود جای داده اید. اگر سایت شما ارائه دهنده محتوای ویدئویی است، شما همچنان به مواردی مانند عنوان، هدر، متن، لینک و غیره نیاز خواهید داشت. همین مسئله برای سایت های پادکست نیز صادق است. کار درک محتوا و ارتباط معنایی آن با کاربر را برای موتورهای جستجو ساده کنید تا بتوانند ترافیک مرتبط به سمت سایت شما بفرستد.
قسمتی که در مورد “ارتباط معنایی محتوا با کاربر” صحبت شده است کاملا جالب توجه است. در حالت عادی، ممکن است افراد به این فکر کنند که چگونه می توان ماهیت موضوعی توصیف کرد. امّا نکته بسیار مهم که می توان از آن برای سئو سایت پادکست استفاده کرد این است که در نظر بگیریم محتوای سایت چگونه توسط کاربر استفاده می شود و کاربر روی سایت چه هدفی را دنیال می کند.
مولر در ادامه افزود:
اگر کار درک منظور صفحات خود را برای موتورهای جستجو سخت کنید، قطعا کار درک ارتباط معنایی سایت شما با نیاز کاربر نیز برای آن ها سخت خواهد شد.
مولر مجددا تاکید کرد که باید ارتباط محتوا با نیاز کاربران را کامل توضیح داد. از این نکته می توان برای پیاده سازی استراتژی تولید محتوا نیز بهره برد.
فرمولی برای پیاده سازی موفق استراتژی محتوا:
پایه و اساس استراتژی محتوا این است: محتوای سایت محصول را به خوبی توصیف می کند و مشخص می کند که کاربر با استفاده از آن چه کاری را می تواند انجام دهد.
توصیه کاربران ردیت برای سئو سایت پادکست
در کنار توصیه جان مولر در خصوص نحوه پیاده سازی استراتژی محتوا برای وب سایت های صوت محور، کاربران ردیت نیز در پاسخ به سوال این کاربران نکات بسیار کاربردی را ارائه کردند. اگر شما نیز وب سایتی دارید که حاوی محتوای صوتی است، توجه به نکات زیر می تواند در راستای بهینه سازی سایت به شما کمک کند.
در ادامه برخی از این نکات را برای شما شرح می دهیم.
رونویس کردن محتوای صوتی
یکی از کاربران ردیت در این پرسش و پاسخ مطرح شده عنوان کرد که می توان از محتوای صوتی رونویس تهیه کرد تا گوگل بتواند تمام محتوایی که در فایل صوتی وجود دارد را به صورت متنی ایندکس کند. تهیه رو نویس می تواند برای دسته خاصی از محتوای صوتی، از جمله محتواهای آموزشی کاملا مفید باشد.
امّا نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که شاید چیزی در در فایل صوتی گفته می شود، همیشه همان چیزی نباشد که می خواهید با آن رنک بگیرید.
به عنوان مثال، در برخی از پادکست ها ممکن است افراد در خصوص خاطرات خود صحبت کنند و در برخی دیگر یک داستان جنایی را شرح دهند. اینکه شما از محتوای پادکست داستان جنایی رونویس تهیه کنید، آیا کمک خواهد کرد که برای عبارت داستان جنایی رنگ بگیرید؟
می توان گفت انجام چنین کاری می تواند منجر به این شود که سایت شما با عباراتی تصادفی رنک بگیرد. دلیل این مسئله هم این است که پادکست ها معمولا یک داستان هستند، نه توصیفی از این که چه چیزی را در بر دارند!
استفاده از Structured Data برای پادکست ها و کتاب های صوتی
توصیه بسیار مفیدی دیگری که در خصوص سئو سایت پادکست شد، استفاده از structured data بود. در واقع می توان گفت که استفاده از داده های ساختار یافته راهی بسیار مناسب برای انتقال محتوا است و از این جهت می توان گفت که این توصیه کاملا کاربردی است.
نکاتی که باید در خصوص پیاده سازی Structured data سایت های پادکست در نظر بگیرید نیز کلی است و مانند سایر قوانین مربوط به داده های ساختار یافته است. فقط باید مطمئن باشید هر اطلاعاتی که در داده های ساختار یافته قرار می دهید، در خود صفحه نیز وجود دارد.
داده های ساختار یافته برای پادکست
اطلاعات لازم برای داده های ساختار یافته مربوط به پادکست ها را می توانید در وب سایت Schema.org پیدا کنید. توصیه می شود که تمام جزئیاتی که می توانید برای فایل های خود فراهم کنید را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر پادکست شما در مورد نقد و بررسی یک برند، محصول یا مکان خاصی است، شما می توانید از داده های Review استفاده کنید.
علاوه بر این، گوگل برای استفاده از فایل شما در Google Podcasts، Google Play Music و Google Search به یک RSS خوان نیز نیاز خواهد داشت. گوگل اطلاعات کامل در خصوص این RSS را در صفحه راهنمای پادکست فراهم کرده است.
داده های ساختار یافته برای کتاب های صوتی
بحث کتاب های صوتی از سئو سایت پادکست جدا است. دلیلش هم این است که گوگل بخش خاص Book Actions را برای کتاب های صوتی در نظر گرفته است. در این بخش، گوگل ترجیحش را به خرده فروشانی نشان می دهد که مجموعه ای بزرگ از کتاب هی صوتی زا ارائه می دهند.
گوگل در خصوص داده های ساختاریافته برای کتاب های صوتی اعلام کرده است:
برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که پوشش مناسبی فراهم می شود و نیاز کاربران بهتر برطرف می شود، این ویژگی در حال حاضر محدود به خرده فروش هایی می شود که مجموعه ای بزرگ از کتاب های صوتی دارند.
در صفحه مربوط به Book Actions گوگل لینکی وجود دارد که با استفاده از آن می توانید ثبت نام کنید و به عنوان یک مرکز معتبر ارائه دهنده کتاب های صوتی شناخته شوید.
نتیجه گیری
پاسخ به این سوال که چگونه باید سایت پادکست یا کتاب صوتی را سئو کرد می تواند بسته به شرایط سایت شما متفاوت باشد. توصیه مولر برای تولید محتوایی که توضیح می دهد چگونه فایل صوتی شما برای کاربر مفید است، می تواند شروع بسیار خوبی برای سئو سایت پادکست باشد. سوای آن نیز، با توجه به نوع پادکست، می توان از سایر راه حل های پیشنهاد شده مانند داده های ساختار یافته استفاده کرد.
۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
خیلی ممنون از توضیحات خوبتون فقط اون قسمت ک گفتین ممکن صوت داستان باشه و نشه بازنویسی کرد، پس ینی تکس صفحه ممکن خیلی کم بشه به نظرتون صفحه رو با چه محتوایی پر کنیم که مضر نباشه؟
سلام. ممنون از شما
منظور اینه که گوگل محتوای صفحه رو بررسی میکنه و محتوای متنی داستان ممکنه چیزی نباشه که ما بخوایم باهاش رنک بگیریم. بهتره که محتوایی که داخل صفحه می نویسیم توصیف خود قایل صوتی باشه و اینکه به چه درد کاربر می خوره. چیزی که ایندکس شدنش برای ما سود داشته باشه