زمانی که افراد برای اولین بار وبسایت وردپرسی خود را راه اندازی میکنید ، ممکن است ابتدا به دلیل تجربه نداشتن مرتکب اشتباه و خطا بشوید. تیم تاپ سئو در این مقاله قصد دارد شما را با 26 اشتباه رایج وردپرسی ها آشنا کند؛ از اشتباهات خود نترسید، هر اشتباه یک فرصت یادگیری است که به شما کمک می کند تا رشد کنید.
در این مقاله، ما تجربیات کار با وردپرس خود را با شما به اشتراک می گذاریم، بنابراین از این اشتباهات وردپرس دوری کنید.
1-انتخاب نسخه اشتباه وردپرس
اولین و بزرگترین اشتباه رایج وردپرسی ها ، انتخاب نسخه اشتباه این سیستم مدیریت محتوا است. اساسا، دو نوع وردپرس وجود دارد. نوع اول در سایت WordPress.com وجود دارد که یک سرویس میزبانی وب است و نوع دوم در سایتWordPress.org قرار گرفته و حاوی سیستم مدیریت محتوا مورد نظر وبسایت ها برای دانلود و نصب میباشد.
نکته : برای شروع ساخت سایت با وردپرس باید نسخه موردنظر وردپرس خود را از سایت WordPress.org دانلود کنید زیرا امکانات وردپرس این سایت به شما امکان دسترسی به تمام ویژگی های مورد نظر پنل مدیریت وب سایت را میدهد.
2-استفاده از هاست مخصوص وردپرس
برای شروع کسب و کار اینترنتی و ساخت سایت در اولین مرحله شما نیاز به یک نام دامنه و هاست دارید.اینکه هاست شما با سیستم مدیریت سایت هماهنگی داشته باشد اهمیت بالایی دارد، استفاده از هاست ویندوز برای کار با وردپرس توصیه نمیشود و اگر هاست شما ویندوز هست ممکن است در طول کار چندین بار مجبور شوید هاست خود را ارتقا دهید تا جوابگوی عملکرد وبسایتتان باشد.
پس برای انتخاب هاست حتما وقت کافی بگذارید و دقت کنید که هاست انتخابی شما برای سیستم مدیریت وردپرس ، هاست لینوکس و یا هاست مخصوص وردپرس باشد.
3-تهیهبکاپ خودکار از وردپرس
تقریبا هر وب سایت در اینترنت ممکن است حذف و تخریب و هک اطلاعات شود و اگر کسب و کار خود را در بستر اینترنت پیش میبرید، وقوع چنین حوادثی میتواند به شما ضررهای جبران ناپذیری وارد کند.بهترین استراتژی و راه حل برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی، تهیه نسخه بک آپ و پشتیبان میباشد. بدون نسخه پشتیبان، ممکن است شما تمام داده های وردپرس خود را از دست بدهید و دیگر قادر به بازیابی و برگشت آنها نباشید. ما دیده ایم که بسیاری از افراد کل وب سایت خود را از دست می دهند فقط به این دلیل که نسخه پشتیبان تهیه نکردند.
بک آپ گرفتن از سایت وردپرسی بسیار آسان است و پلاگین های پشتیبان گیری عالی و زیادی در هسته اصلی وردپرس و بازار وجود دارد. هنگامی که یکی از این پلاگین های بک آپ گیری را نصب می کنید، به طور خودکار و در بازه های زمانی مشخصی که خودتان تنظیم کرده اید برای شما بک آپ گیری می کنند.
بخش دوم اشتباه رایج وردپرسی ها در تهیه نسخه پشتیبان این هست که فایل های بکآپ را در محلی نامطمئن ذخیره کنید. بسیاری از افراد نسخه پشتیبان سایت وردپرسی خود را بر روی هاست و سرویس میزبانی وب خود نگه داری میکنند. به این دلیل که خیلی از سیستم های میزبانی وب خودشان به طور خودکار از وبسایت نسخه بک آپ تهیه میکنند و شما را از نصب پلاگین وردپرسی برای بک آپ گیری بی نیاز میکنند. اما تنها به این روش و بک آپ روی هاست نمیتوان بسنده کرد زیرا اگر به هردلیلی ارتباط خود با سیستم میزبانی وبتان را از دست بدهید ، بک آپ های شما نیز از بین خواهند رفت.
بهترین راه حل برای این مسئله ذخیره سازی فایل های نسخه بک آپ در سرویس ذخیره سازی ابر مانند Google Drive، Dropbox میباشد.. افزونه های بک آپ گیزی مانند UpdraftPlus هم می توانند این کار را برای شما انجام دهند.
4-تنظیم Google Analytics در وردپرس
اگر قصد رشد و توسعه وبسایت کسب و کار خود را دارید، باید با مفاهیم سئو سایت و فاکتور های گوگل برای رشد وبسایت آشنا باشید ، بعد از آن باید از ابزارهای آنلاین که برای بررسی آمار کاربران وبسایت شما طراحی شده اند استفاده کنید. این جایی است کهGoogle Analyticsمی تواند کمک کند.
توصیه می کنیم از پلاگین MonsterInsights که یکی از محبوب ترین افزونه های Google Analytics در WordPress است؛ برای بررسی آمار دقیق ورودی های وب سایت خود استفاده کنید. با استفاده از این پلاگین درست در داشبورد وردپرس میتوانید به آمار گوگل آنلایتیکس سایتتان دسترسی داشته باشید.
5-قرار دادن فرم تماس در وبسایت
استفاده نکردن از فرم تماس، یکی دیگر از چند اشتباه رایج وردپرسی ها است که در ابتدای کار با وردپرس مرتکب آن میشوند. بدون تعبیه یک فرم تماس در وبسایت کاربران وبسایت شما قادر به تماس و ارتباط با شما نیستند و در واقع این یک خطای بزرگ در طراحی سایت وردپرسی و رابط کاربری وبسایت محسوب میشود و میتواند باعث از دست دادن مخاطب و فرصت های قابل توجهی بشود.یک صفحه تماس با ما در تقریبا هر وب سایت معتبری مشاهده میشود. پس ایجاد فرم تماس و صفحه تماس با ما در وب سایت خود را از قلم نندازید.
در هسته پلاگین های وردپرس تعداد بسیار زیادی افزونه های فرم تماس مخصوص سایت وردپرس موجود است که می توانید از آن استفاده کنید.پیشنهاد ما در تیم فنی تاپ سئو استفاده از افزونه های Gravity Forms و contant form7 برای ایجاد فرم تماس و هر فرم ارتباطی دیگری که قصد طراحی آنرا دارید میباشد.
6-ایمیل مارکتینگ با عضویت در خبرنامه
شاید برایتان جالب باشد که بدانید حدود 70 درصد از کاربران وارد شده به وبسایت شما برای بار دوم به شما سر نمیزنند و ممکن است شما را فراموش کنند. اگر از کاربران خود ایمیلشان را به نحوی دریافت نکنید. بازدیدکنندگان وبسایت خود را از دست میدهید و نمیتوانید مخاطب وفادار برای کسب و کار و وبسایت خود ایجاد کنید. استفاده از ایمیل کاربران باعث میشود که شما هراز گاهی برای مخاطبین خود پیغام بفرستید و آنها را در جریان اخبار جدید سایت و کسب و کار خود قرار دهید.
برای دریافت ایمیل از کاربر ، پلاگین هایی وجود دارند که به شما این امکان را می دهد که کاربران را به وب سایت خود بازگردانید.با ایجاد یک بخش در وب سایت با عنوان عضویت در خبرنامه و استفاده از پلاگین برای این بخش میتوانید میتوانید فرآیند ایمیل مارکتینگ را به صورت جدی شروع کنید.توصیه می کنیم از پلاگین Constant Contact که یکی از بهترین شرکت های بازاریابی ایمیل است برای کار خود استفاده کنید.
7-انتخاب قالب مناسب وردپرس
یکی از بزرگترین چالش های مبتدیان برای شروع کار در وردپرس ، انتخاب قالب مناسب است. هزاران تم و قالب به صورت رایگان در وردپرس وجود دارد. بسته به نوع کسب و کار و موضوع وبسایت و میزان بودجه ای که برای کار خود در نظر گرفته اید ؛ قالب سایت را انتخاب کنید. اگر سایت شما یک سایت با فعالیت رسمی و تجاری میباشد ، استفاده از قالب های رایگان وردپرس به هیچوجه توصیه نمیشود و بهتر است برای سایت و کار خود سفارش طراحی قالب اختصاصی وردپرس بدهید.
شما باید یک قالب فوق العاده کاربردی و زیبا اما ساده برای سایت وردپرسی خود انتخاب کنید و به موارد زیر توجه کنید:
- بهینه بودن قالب سایت در همه دستگاه ها (دسکتاپ، تلفن همراه و تبلت)
- قالب اختصاصی مطابق با نیاز های کسب و کار شما و طراحی رابط کاربری مناسب
- سازگار با پلاگین های وردپرس
- کدنویسی قالب مناسب برای سئو و بهینه سازی سایت
8-نادیده گرفتن به روز رسانی وردپرس
بسیاری از افراد هستند چه مبتدی و چه باتجربه که در کار با وردپرس به روزرسانی های وردپرس و پلاگین ها را نادیده میگیرند و آنها را نصب نمیکنند. معمولا تصور این افراد بر این هست که به روزرسانی وردپرس و پلاگین ها ممکن است خطایی را ایجاد کند که باعث آسیب به وبسایت شود. اما این باور درست نیست و شما می توانید به راحتی و با خیال راحت به روز رسانی وردپرس را بر روی سایت خود انجام بدهید.
با به روزرسانی پلاگین ها و نسخه اصلی وردپرس اشکالات و باگ های نسخه های قبلی وردپرس از بین رفته و بهبود پیدا میکند.
9- بهینه سازی و SEO وردپرس
موتورهای جستجو بزرگترین منبع ترافیک برای اکثر وب سایت ها هستند. SEO برای موفقیت کسب و کار آنلاین شما بسیار مهم است. SEO (بهینه سازی موتور جستجو) به شما کمک می کند که در موتورهای جستجو پرتبه بندی بهتر و بالاتری پیدا کنید، بنابراین کاربران بیشتری می توانند وب سایت شما را پیدا کنند. پس این اشتباه را که با نادیده گرفتن سئو برای سایت وردپرسی خود انجام ندهید.
10-استفاده صحیح از دسته ها و برچسب ها
یکی دیگر از اشتباهات بزرگ استفاده نادرست و اشتباه از دسته ها و برچسب ها در سایت است. اساسا، دسته بندی ها شامل فهرست وب سایت شما می باشد. از سوی دیگر، برچسب ها مانند نام گذاری صفحات فهرست وبسایت هستند.
اگر وبسایت شما یک کمد فایل بود، برچسب ها روی پوشه های فایل شخصی قرار می گرفت. پس با درک کردن معنی و کاربرد درست از برچسب ها و دسته بندی ها برای وبسایت خود استفاده کنید.
11-اشتباه گرفتن نوشته و برگه در وردپرس
تفاوت نوشته و برگه در وردپرس چیست؟
اساسا، برگه ها برای صفحات استاتیک هستند که اغلب در مورد آنها مانند، خط مشی، سیاست حفظ حریم خصوصی، و غیره تغییر نمی کنند. از سوی دیگر، نوشته ها برای محتوای مبتنی بر زمان مانند اخبار، به روز رسانی ها، مقالات و وبلاگ ها است. در ابتدا کار با وردپرس خیلی از افراد چون تفاوت میان برگه و نوشته را نمیدانند ممکن است مقالات خود را در بخش برگه ها انتشار بدهند ؛ البته در اکثر مواقع پس از مدتی کار کردن روی پنل متوجه اشتباه خود میشوند و آنرا تصحیح میکنند.
12-انتخاب ساختار پیوند یکتا و URL
انتخاب تنظیمات URL مناسب (ساختار permalink) برای وب سایت شما واقعا مهم است. تغییر ساختار URL مطالب شما پس از مدتی کار کردن بر روی وبسایت و امتیاز گرفتن از گوگل اصلا به صلاح نیست و می تواند تاثیر منفی قابل توجهی بر ترافیک وب سایت شما داشته باشد.
پس از همان ابتدای کار از بخش پیوند های یکتا در تنظیمات ساختار url را بر روی نام نوشته تنظیم کنید.
13-نادیده گرفتن سرعت و عملکرد وب سایت
کاربران امروزه در وبسایت ها توقع سرع بالا در بارگذاری مطالب دارند و تمایل دارند به خواسته خود در سریع ترین زمان ممکن برسند و این فقط کاربران نیستند، حتی موتورهای جستجو رتبه وب سایت های سریعتر را بالاتر از وبسایت هایی که سرعت بهینه ندارند قرار میدهند.
با نادیده گرفتن سرعت وب سایت وردپرسی خود ، تجربه کاربری و همچنین رتبه بندی در موتور های جستجو را در معرض خطر و افت رتبه قرارندهید.
14-انتخاب پلاگین های اشتباه
چیزی که وردپرس را قدرتمند و همگانی کرده است پلاگین های آن میباشد.هزاران پلاگین رایگان وردپرس را میتوانید فقط با چند کلیک ساده نصب کنید.
اگرچه اکثر پلاگین ها بسیار خوب هستند و کار ما را راحت تر میکنند.ولی برخی از پلاگینها اثرات بدی روی امنیت و سرعت سایت میگذارند.اکثر اوقات کاربران پلاگین های نال شده ای را دانلود و روی وردپرس خود نصب میکنند که مخربنویسان روی آنها ویروس یا تروجان های مختلفی مخفی کردهاند.
این نکات را در حین انتخاب و نصب پلاگین های وردپرس خود در نظر داشته باشید.
- فقط پلاگین های خود را از مخزن وردپرس دانلود و نصب نمایید یا اگر مایل به خرید پلاگین های پولی هستید آن ها را از مارکت های معتبر خریداری کنید.
- نظرات و بازخوردهای آن پلاگین را حتما مطالعه کنید،زیرا این مطالب دورنمای خوبی برای انتخاب هایتان به شما میدهند.
15-امنیت وبسایت وردپرسی خود را فراموش میکنند.
اکثر کاربران وردپرس برای افزایش امنیت وبسایت خود هیچکاری انجام نمیدهند.برخی فکر میکنند اگر وبسایتشان تازه تاسیس و کم بازدید است دیگر هدف هکرها قرار نخواهد گرفت.
هکرها این پارامترها را برای حمله ی خود انتخاب نمیکنند،برای مثال ممکن است هدف آنها شرکت ارائه دهنده ی سرور شما باشد و از طریق سایت شما بخواهند از سرور دیتا بدزدند یا تروجانی وارد آن کنند یا از سایت خود شما نیز برای ساخت بک لینک از برای وبسایت ها خود استفاده کنند.
اگر امنیت وبسایت خود را تامین نکنید ممکن است در آینده جایگاه خود را درگوگل از دست بدهید،صفحات وبسایت خود را از دست بدهید و اطلاعات مشتریان خود را لو دهید.این اتفاق میتواند به یک ضرر مالی بزرگ و یک سردرد برای شما منجر شود.
شما باید برای وبسایت وردپرسی خود لایه های امنیتی مختلفی بسازید،این کار زمان زیادی از شما نمیگیرد و شما نیاز به تخصص خاصی برای اینکار ندارید.
16-تغییر url های وبسایت یا نام دامنه و ریدایرکت نکردن آن به لینک های جدید
بعد از جا افتادن وبسایت شما،ممکن است تمایل داشته باشید برای وبسایت خود برندسازی کنید و پس از انتخاب یک نام دامنه ی عالی،وبسایت خود را روی با نام دامنه ی جدید بالا بیاورید.
وقتی دامنه ی وبسایت خود را تغییر میدهید برای از بین نرفتن سئوی وبسایتتان باید چند مرحله جدید انجام دهید تا سایتتان در گوگل دچار افت و یا بدتر از آن نابود شدن کامل نشود.
شما باید لینک های وبسایت خود را ریدایرکت کرده و به سرچ کنسول آدرس دامنه ی جدید خود را معرفی کنید.
17-پست ها،نظرات و صفحات دموی قالب وردپرس خود را حذف نمیکنند
اکثر افراد بعد از نصب وردپرس و یا دموی قالب وردپرسی اقدام به حذف مطالب دموی آن نمیکنند.این مطالب شامل نظرات،پست ها و صفحه های دمو میباشد.
پاک نکردن این مطالب برابر است با اجازه دادن به موتور جستجوی گوگل برای کراول و ایندکس کردن آن ها و نمایش در نتایج گوگل،اگر شما مطالب دموی وردپرس را در گوگل سرچ کنید میلیون ها پست تکراری در سایت های مختلف میبینید.این اتفاق باعث به وجود آمدن داپلیکیت کانتنت و افت اعتبار وبسایت شما میشود.
شما باید تمام مطالب دمو را حذف کرده،این اتفاق از نظر گوگل یک اتفاق غیر حرفه ای محسوب میشود.
18-مدیریت نکردن کامنت های سایت
کامنت های اسپم در زیر پست های سایت نشان از ناتوانی مدیریت کردن وبسایت توسط ادمین آن میدهد و اعتماد مشتریان و کاربران را به شدت کاهش میدهد.خیلی از مبتدیان بدون مدیریت کردن کامنت ها اقدام به انتشار آنها میکنند.
بسیاری از افراد اقدام به ساخت بک لینک در بخش کامنت های شما می کنند و یا سایت های چینی یا روسی برای خراب کردن وجه ی وردپرس اقدام به حمله و وبسایت های تازه تاسیس وردپرسی و گذاشتن میلیون ها کامنت در پست های آن می کنند.این اتفاق به وبسایت شما ضربه ی اساسی زده و جایگاه شما را در گوگل دچار افت شدید میکند.
شما باید نظرات وبسایت خود را مدیریت کنید.برای اینکار به تنظیمات و بخش گفت گو رفته و گزینه های مختلف را برحسب نیاز مدیریت کنید.
بعد از آن به طور مرتبط به سایت خود سربزنید و کامنت های آن را مدیریت کنید.
19-عکس ها را برای وب بهینه نمی کنند.
عکس ها مهم ترین بخش برای مشغول کردن کاربر و ارتقاع کیفیت وبسایت شماست.اگرچه حجم آنها در عمل خیلی خیلی بیشتر از یک متن است.
اگر شما عکسی را در وبسایت خود اضافه کنید بدون اینکه آن را بهینه کنید سرعت وبسایت خود را تحت تاثیر قرار داده اید.
شما باید عکس های خود را برای وب بهینه کنید.سایت های زیادی برای اینکار ساخته شده اند مثلا Tinypng از فتوشاپ نیز میتوان برای رسیدن به این هدف استفاده کرد.فراموش نکنید که عکس های خود را قبل از آپلود کردن آن بهینه کنید.این اشتباه رایج وردپرسی ها اگر به درستی مدیریت شود در زمان کوتاهی وبسایت را دچار افزایش بازدید خواهد کرد.
20-در فایل فانکشن کدهای اضافی را نگه می دارند.
یکی دیگر از مشکلات رایج که معمولا با آن سروکار داریم اینست که در فایل functions.php سایتمان بینهایت کد که عملا کاربردی ندارد نگهداری میکنیم.
این فایل طوری طراحی شده که مانند یک افزونه عمل کند ولی مکان ایده آلی برای قرار دادن تمامی کدهای داینامیک وبسایت نیست.در صورت سنگین کردن این فایل ارتباط رشته های مختلف سایت با هم کند شده و در عملکرد بهینه ی وبسایت مشکل ایجاد میکند.
درنتیجه فقط کدهایی را به این فایل اضافه کنید که هیچگونه نمیتوانید آن را دربخش های دیگر حل کنید.
21-کدها را در ناحیه ی کاربری وردپرس ویرایش می کنند.
یکی از چند اشتباه رایج وردپرسی ها که حتی افراد حرفه ای نیز این اشتباه را انجام میدهند ویرایش فایل های تم و وبسایت در ادیتور وردپرس است.
به خاطر اینکه ادیتور وردپرس اصلاح گر کد و گوشزد کدهای اشتباه ندارد و در لحظه در وبسایت،تغییرات به نمایش گذاشته میشود ادیت کردن فایل ها در این ویرایشگر کار اشتباهی است
22-سرچ کنسول خود را راه اندازی نمیکنند.
دیتا مهمترین بخش برای تعیین استراتژی کسب و کار و رشد آن است.این اشتباه رایج وردپرسی ها که برای مدت طولانی سرچ کنسول خود را فعال نمیکنند میتواند وبسایت را از رشد باز نگهدارد.
این به آن معنی است که آنان دیتای بسیار زیادی را که بسیار ارزشمند و مهم بوده را از دست داده اند.
گوگل سرچ کنسول یک ابزار رایگان است که توسط گوگل فراهم شده است.این ابزار به شما نشان میدهد که از سرچ گوگل چه افرادی و با چه کلمهی کلیدی وارد وبسایت شما شده اند.
شما میتوانید آموزش سرچ کنسول را که توسط تیم ما گردآوری شده است را مطالعه کنید.
23-استفاده از دسته ی دسته بندی نشده به عنوان دسته بندی پیش فرض
اکثر مردم محتوایی که در دسته بندی های سایتشان قرار نمیگیرد را در دسته ی دسته بندی نشده پیش فرض گوگل قرار میدهند.البته در صورتی که دسته بندی انتخاب نکنید این دسته بندی برای محتوایتان انتخاب میشود
قرارگرفتن تعداد بالای محتوا در این دستهبندی نشان از غیر حرفه ای بودن مدیروبسایت است و باعث خدشه وارد شدن به برندینگ کسب و کارتان میشود.
24-از ایمیل شخصی به عنوان ایمیل برندشان استفاده می کنند
اکثر مردم اقدام به ارسال ایمیل از ایمیل شخصیشان میکنند و وقتی آن ایمیل را مخاطب باز میکند،با ایمیل کاری مواجه میشود،ایمیلی که از یک وبسایت رسمی ارسال شده است!
اگر شما یک کسب و کار رسمی دارید و هنوز اقدام به ارسال ایمیل از اکانت شخصیتان میکنید،راه درازی درپیش دارید تا مردم شما و کسب و کارتان را جدی بگیرند.
مردم تخصص و وقت آن را ندارند که شما را به عنوان صاحب اصلی آن کسب و کار بشناسند و در اکثر اوقات این کار را یک شوخی برداشت میکنند.
25-انتشار سایت وردپرسی زمان ویرایش آن
اکثر اوقات وقتی در حال ساخت وبسایت وردپرسی خود هستید آن را در معرض دید عموم قرار میدهید،اینکار میتواند به کسب و کار شما آسیب جدی وارد کند.
یک سایت منتشر شده اگرچه ناقص هم باشد به طور اتوماتیک توسط موتور جستجو گوگل کراول شده و آن را ایندکس میکند.رقبای شما سایتتان را میتوانند ببینند و ایده ی شما را سرقت کنند.مشتریان شما میتوانند وبسایت ناقص شما را ببینند و اعتمادشان را نسبت به شما از دست بدهند.
26-وردپرس را یاد نمی گیرند
وردپرس بسیار ساده است و برای کار با آن افراد نیاز به دانش فنی ندارند،این به اکثر افراد این امکان را میدهد که وبسایت وردپرسی خود را با دانش کم به حیطه ی اجرا بگذارند.
یادگیری وردپرس بسیار ساده است ولی اشتباه رایج وردپرسی ها اینست که اقدام به یادگیری آن به طور حرفه ای نمیکنند و وقتی به مشکلی برمیخورند مجبور به برون سپاری آن میشوند و ضرر مالی بسیار سنگینی میبینند
همین امروز اقدام به یادگیری حرفه ای وردپرس کنید و کار با پلاگین های پرکاربرد یا یاد بگیرید،راجب سئو مطالعه کنید و راجب ایمیل مارکتینگ تحقیق کنید.