اگر قصد دارید در سایت خود بلاگ راه اندازه کنید ، صرفه نظر از اینکه سایت شما با چه سیستم مدیریت محتوایی کار میکند ، میتوانید از وردپرس برای ساختن بلاگ اختصاصی استفاده کنید ، ما در تیم بهینه سازی سایت تاپ سئو تصمیم گرفتیم ، جامع ترین راهنما را در مورد چگونگی راه اندازی بلاگ وردپرسی را در هفت مرحله آسان و بدون نیاز به هیچ گونه دانش فنی و کدنویسی برای شما ارائه دهیم، پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
برای راه اندازی وبلاگ وردپرس نیاز به چیست ؟
مواردی وجود دارند که برای ساخت بلاگ ضروری هستند ، در ابتدا این موارد را معرفی و سپس به توضیح آنها میپردازیم :
- نحوه ثبت نام دامنه برای بلاگ
- تهیه هاست وردپرس و فضای میزبانی وب
- نصب و راه اندازی وردپرس
- نصب قالب و تم برای بلاگ وردپرس
- نحوه انتشار پست و نوشته
- نحوه سفارشی سازی وردپرس با پلاگین ها
- نحوه اضافه کردن فرم تماس
- بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر
مرحله اول : تهیه دامنه و هاست برای بلاگ وردپرس
بزرگ ترین اشتباه افراد تازه کار در راه اندازی بلاگ ، انتخاب نادرست سرویس های ارائه کننده خدمات وبلاگ است . در میان تمام سرویس های وبلاگ دهی دنیا ، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان ، سایت ساز و بلاگی است که کد نویسی آن بهینه برای موتور های جستجوگری مثل گوگل است ، وردپرس دارای 70 هزار قالب و افزونه در هسته خود میباشد و همچنین از 70 درصد زبان های دنیا پشتیبانی کامل میکند و ترجمه شده است .
پس بعد از اینکه وردپرس را برای وبلاگ سایت خود انتخاب کردید ، نوبت به تهیه دامین اختصاصی است تا کاربران با وارد کردن نام دامین شما در مرورگر وارد سایت شما میشوند. بعد از تهیه دامین شما نیاز به یک هاست یا سرور دارید. هاست درواقع مکانی است که فایل های وبسایت شما درون ان قرار میگیرند. برای راه اندازی بلاگ شما نیاز به دامین و یک هاست برای ذخیره فایل هایتان دارید.
برای ثبت دامنه ir میتوانید از سایت nic.ir اقدام به تهیه شناسه کاربری و خرید دامنه با نام دلخواه خود بکنید و اگر قصد استفاده از دامنه های دیگری مثل NET و com و org دارید میتوانید از شرکت هاستینگ مورد نظر ، هم دامنه و هم فضای مورد نظر هاست خود را خریداری کنید. اگر شما میخواهید سالیان سال وبسایت ماندگاری داشته باشد و وبسایتتان همیشه در دسترس باشد از هاست و دامنه هایی استفاده کنید که قابل اعتماد هستند.
نکته : هاست و دامنه را از هر شرکتی که دلخواه شماست میتوانید انتخاب کنید ، اما برای ثبت آنها حتما باید شناسه کاربری از سایت nic داشته باشید. پس قبل از هرکاری به سایت ایرنیک (IRNIC) مراجعه کنید و حساب کاربری خود را ایجاد کنید.
پس از ساخت شناسه ایرنیک ، میتوانید اقدام به ثبت دامنه از هاستینگ مورد نظر خود کنید .
بعد از ثبت دامنه ، نوبت به تهیه هاست میشود که روند خرید آن آسان تر از ثبت دامنه است و اگر هاست و دامنه رو از یکجا بخرید ، دیگر نیازی به تنظیم و ست کردنشان باهم نیست و شرکت هاستینگ این کار را برای شما انجام میدهد ، بعد از خرید هاست میتوانید وارد حساب کاربریتان شوید و وارد بخش پنل میزبانی سایت شوید.
مرحله دوم : نصب وردپرس
در مقاله های قبلی تاپ سئو درباره راه اندازی وردپرس در پنل های مختلف هاستینگ از قبل : cpanel ، directadmin ، plesk پرداخته ایم و با مطالعه آن متوجه خواهید شد که راه اندازی وردپرس در تمام پنل های هاستینگ تقریبا روند مشابهی دارد و در پنل پلسک آسان تر از بقیه است اما استفاده از این پنل برای سایت یا بلاگ وردپرسی زیاد توصیه نمیشود ، زیرا سیستم عامل ویندوز بر روی وبسرور آن نصب شده که برای کار با وردپرس لینوکس مناسب است.
بعد از انجام مراحل نصب و ساخت دیتابیس وارد مرحله اخر راه اندازی وردپرس میشوید ، پس روی راه اندازی نصب کلیک کنید. بعد از این مرحله به فرایند معروف 5 دقیقه ای وارد میشوید ، یعنی ظرف 5 دقیقه میتوانید وبسایت وردپرسی خود را با انتخاب نام و رمز عبور برای پنل بالا بیاورید و از آن لذت ببرید.
مرحله سوم : انتخاب قالب برای وردپرس
ظاهر وبسایت وردپرس شما به وسیله تم و قالبی که نصب میکنید تعیین میشود. هنگامی که اولین بار از وبسایت خود بازدید میکنید چیزی مشابه عکس زیر را میبینید.
پیش فرض قالب وردپرس همین تم میباشد که برای اکثر افراد جذاب نیست ، سفارشی کردن ظاهر سایت شما با استفاده از افزونه و تم ، یکی از بخش های هیجان انگیز و پرطرفدار در راه اندازی سایت وردپرس است. هزاران تم در وردپرس وجود دارد که میتوانید به صورت کاملا رایگان از انها استفاده کنید ، البته قالب های با کیفیت تر و زیبا تر و کاربر پسند تر به صورت پولی هستند و یا اینکه میتوانید برای استفاده ازقالب اختصاصی متناسب ، سفارش طراحی سایت وردپرس خود را به یک شرکت معتبر بدهید.
مرحله چهارم : انتشار پست و مطلب در بلاگ
برای ارسال اولین نوشته در وردپرس روی نوشته ها کلیک کنید و سپس روی افزدون نوشته کلیک کنید تا وارد صفحه نوشتن مطالب و ویرایشگر بشوید . از این قسمت میتوانید محتوای مورد نظر خود را بنویسید و به همراه عکس ، ویدیو و تصویر شاخص انتشار بدهید و مطلب انتشار یافته را در بلاگ سایت مشاهده کنید.
مرحله پنجم : سفارشی سازی وردپرس با پلاگین ها
احتمالا هنگامی که اولین پست خودرا ارسال کردید ، میخواهید که به وبسایت خود عناصر دیگر مانند فرم تماس , ویدیو و عکس هم اضافه کنید. برای این کار باید از پلاگین ها کمک بگیرید. در مرحله بعدی این سوال پیش می آید که افزونه یا پلاگین چیست؟ افزونه های وردپرسی برنامه هایی هستند که به وبسایت شما امکانات و ویژگی های جدیدی اضافه میکنند.
در مخزن وردپرس بیش از 46 هزار پلاگین وجود دارد. برای استفاده از این افزونه ها که تعداد زیادی از آنها به صورت رایگان هستند ، ابتدا باید به بخش افزونه ها و افزودن مراجعه کنیم و در بخش جستجو افزونه موردنظر را بنویسیم تو بعد آنرا انتخاب کنیم و روی گزینه نصب کلیک کنیم.
مرحله ششم : اضافه کردن فرم تماس
افزونهای که برای ساخت صفحه تماس و ارتباط با ما در وردپرس قصد معرفی آن را داریم با عنوان Contact Form 7 در مخزن وردپرس به ثبت رسیده که یکی از محبوب ترین افزونه های وردپرس در زمینه ساخت انواع فرم در وردپرس میباشد . با استفاده از این افزونه میتوانید انواع فرم در وردپرس ایجاد کرده و هر نوع فیلتری را بر روی آن بگذارید ، تا امکان دریافت تماس در وردپرس را فراهم کنید.
این افزونه تا به امروز موفق شده بیش از 5 میلیون نصب فعال و کسب امتیاز 4.5 را بدست آورد. برای استفاده از این افزونه ابتدا روی بخش افزونه ها و افزودن نوشته در پنل وردپرس کلیک کنید تا به صفحه افزونه ها در مخزن وردپرس هدایت شده و سپس نام افزونه مورد نظر خود را در نوار جست وجو تایپ کنید و روی نصب برای دانلود افزونه کلیک کنید ، بعد از فعال کردن افزونه میتوانید هر فرم و در هر فرمتی که مدنظرتان هست را ایجاد کنید ، سپس کدکوتاهی که به شما داده میشود را در برگه و نوشته خود قرار دهید.
مرحله هفتم : بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو
اکثر ترافیک وب توسط موتورهای جستجو عمده تجاری، مانند گوگل، بینگ و یاهو ایجاد میشود. اگرچه رسانه های اجتماعی و انواع دیگر ترافیک ها در ایجاد بازدید کننده به وبسایت تأثیر دارند، ولی موتورهای جستجو به ویژه گوگل اصلی ترین روش هدایت کاربران اینترنتی به سایت هستند.
هرچقدر که مطالب وبسایت شما زیاد باشند و قالب انتخابی شما نیز زیبا و کاربر پسند باشد ، اگر از اصول بهینه سازی و سئو پیروی نکند ، تمام زحماتتان هیچ میشود و هیچ بازدیدکننده ای نخواهید داشت ، در وردپرس هر وقت حرف از سئو می شود، ناخداآگاه ذهنمان به سمت افزونه Yoast SEO منحرف میشود. به عبارتی افزونه سئو را با این پلاگین میشناسیم. یوآست افزونه بسیار حرفه ای و موفقی است اما برای بهینه سازی سایت و بهترین بودن باید فاکتورهای دیگری را نیز در نظر داشت.
روش سئو سایت وردپرسی به شرح زیر می باشد:
- بهینه سازی سایت و سئو با اصلاح ساختار و قالب کلی سایت وردپرسی
- بررسی، تحلیل و انتخاب کلمات کلیدی هدف
- نصب و استفاده از افزونه های مختلف از جمله Yoast SEO که یکی از بهترین افزونه های مورد استفاده در سایت های وردپرسی می باشد.
- ساخت حرفه ای robots.txt
- تولید محتوای نوین در ایران طبق استاندارد های سئو
- استفاده از افزونه های سئو حرفه ای
- ساخت حرفه ای نقشه سایت (سایت مپ) Site Map و معرفی آن به گوگل
- نصب ابزار های سرچ کنسول و گوگل آنلایتیکس
در انتها اگر قصد طراحی سایت وردپرس دارید و یا هر سوالی در زمینه راه اندازی و کار با وردپرس را میتوانید با مشاورین تیم تاپ سئو در میان بگذارید :