خرید و فروش آنلاین و تجارت الکترونیک یکی از پر بحث ترین بحث ها در این زمانه است، در اکثر افراد این تمایل وجود دارد که به صورت آنلاین کالایی که تولید میکنند را به فروش برسانند ، در واقع کسب و کار آنلاین یک نوع جاه طلبی ساده برای به دست آوردن ثروت است . اما کار در بازار آنلاین برخلاف آچه به نظر میرسد آسان نیست و رقابت به همان اندازه کسب و کار های سنتی زیاد خواهد بود و در اینجا به اهمیت سئو سایت فروشگاهی پی میبریم.
حتی اگر شما فردی باشید که در کسب و کار و فروش مهارت زیادی دارید و به تعریفی یک تاجر موفق هستید ، تنها داشتن این مهارت ها برای موفقیت در کسب و کار آنلاین کافی نیست و دیر یا زود به یک متخصص سئو نیاز خواهید داشت تا بتواند فروشگاه آنلاین شما را به صفحه اول گوگل برساند ، قرار گرفتن فروشگاه اینترنتی در صفحه اول گوگل شبیه این میماند که شما در یکی از بهترین و پربازدید ترین خیابان های شهرتان فروشگاه باز کرده اید فقط با این تفاوت که در فروشگاه آنلایت مشتری های شما محدود به شهر شما نمیشوند و میتوانید از سراسر دنیا مشتری خود را داشته باشید.
چطور یک سایت فروشگاهی را سئو کنیم؟
بعد از پی بردن به اهمیت سئو سایت فروشگاهی برای موفقیت کسب و کار آنلاین ، این سوال در ذهن ها نقش میبندد که چطور یک سایت فروشگاهی را برای موتور های جست و جو گر seo کنیم ؟ ! خیلی از کارفرمایان گرامی این مشکل رو با سایت های فروشگاهی اینترنتی دارند و همه ی آنها بدنبال این هستندکه این فرآیند بهینه سازی به چه شکل صورت میگیرد؛ در این بخش به به نکات کلیدی در خصوص انجام سئو و یا همان بهینه سازی سایت برای سایت های فروشگاهی می پردازیم.
۱٫ کلمات کلیدی مناسب برای فروش
انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای فروش محصولات یکی از مهمترین گام ها در سئو و بهینه سازی سایت فروش آنلاین شما است ، نام محصولاتی که شما آنها را می فروشید و انتخاب دسته بندی درست برای آنها ، دو مورد الزامی است و مزیت هایی که برای شما به ارمغان می آورد ؛ برای مثال :
- کلمه کلیدی جذاب برای محصول مثل یک آهنربا برای جذب مشتریان است.
- برای شما یک مزیت در فضای رقابتی آنلاین محسوب میشود.
کلمات کلیدی متمرکز، جایگاه خودشان را در صفحات فروشگاهی دارند، اما بیشتر کلمات کلیدی شما باید حول محور صفحات تولیدی شما باشند. به بیان ساده تر شما نیاز به جستجو کلمه کلیدی با تمرکز ذهنی بر کلمات کلیدی محصولات دارید.موتور جستوجوگر هوشمندی مثل گوگل به کلمات کلیدی که کار بر جست و جو میکند اهمیت بسیاری میدهد و کاربران این روزا ها برای پیدا کردن کالای مورد نظر خود معمولا نیاز خود را در گوگل با سوال میپرسند یعنی تمرکز اصلی متخصصین سئو سایت فروشگاهی برای معرفی محصولات باید بر روی کلمات کلیدی long tail یا دم دراز و طولانی باشد.
کلمات کلیدی برای محصولات در کجا استفاده میشوند ؟
هنگامی که یک لیست از کلمات کلیدی را آماده کرده اید، زمان بهینه سازی سایت است . برای شما بخش هایی از سایت و توضیحات محصول را که کلمه کلیدی در آنها اسنفاده میشود را لیست کرده ایم :
- URL و آدرس محصول
- برچسب ها و عنوان
- توضیحات متا دیسکریپشن
- استفاده از تک های هدینگ
- استفاده از کلمه کلیدی در متن جایگزین (ALT) تصاویر محصول
- توصیف و توضیح محصولات
۲٫ لینک سازی در بهینه سازی سایت فروشگاهی
لینک های خارجی اهمیت بسیار بالایی در دادن اعتبار به سایت دارند. این لینک ها اگر از وب سایت های مهم و منبع به سایت شما داده شوند، سایت معتبر تر شناخته شده و در نتایج جستجو بالاتر نمایش داده می شود. اما حتی همین لینک سازی هم باید با آگهی از الگوریتم های موتور جستجو و آشنایی با روش لینک سازی صحیح باشد. اگر در این استراتژی اشتباه کنید سایت شما به جای بیشتر دیده شدن، از جستجوها حذف می شود.
برای سایت های فروشگاهی باید یک استراتژی درست انتخاب کنیم. قبل از اینکه بدانیم باید چکار کنیم اول بیاییم ببینیم گوگل چه نوع لینک سازی هایی رو جریمه می کند :
- گرفتن بک لینک از صفحاتی که در آنها لینک های زیادی وجود دارند (مزرعه لینک)
- بک لینک گرفتن از سایت اسپم
- بک لینک گرفتن از سایت های با اعتبار پایین
- بک لینک گرفتن با یک کلمه خاص
- بک لینک گرفتن فقط برای یک صفحه از سایت
نکته : اکثر سایت های فروشگاهی از ساختار نان ریزه یا bread crumb برای معرفی مسیر ها در سایت خود استفاده میکنند ، مانند : صفحه اصلی -> رده محصول -> زیر شاخه -> محصول.
به عنوان یک قاعده کلی، کاربر نهایتا با سه کلیک در سایت شما باید بتواند به محصول مورد نظر خود برسد ، این قاعده برای سئو سایت فروشگاهی در هر دوحالت استفاده و عدم استفده از نان ریزه استفاده میشود.
۳٫ بهینه سازی محصولات با داده ساختار یافته schema
انواع زیادی از داده های ساختاری وجود دارند. داده های ساختاری همیشه شامل یک قطعه کد هستند. داده های ساختار یافته برای کتاب ها، نقد ها، فیلم ها و همینطور محصولات فروشگاه اینترنتی شما وجود دارند. در همه این موارد استفاده از داده های ساختاری موجب غنی تر شدن نمایش سایت شما در نتایج جستجو می گردد. اگر دنبال راه ساده ای هستید که در صفحه اول نتایج گوگل ظاهر شوید لازم است که یک چکیده قوی در نتایج جستجویتان اضافه کنید. برای سایت های فروشگاهی شما شانس این را دارید که به یکی از مهمترین چکیده های چشم گیر یعنی امتیازها دسترسی پیدا کنید. به این ستاره دهی و همچنین افزودن تصاویر و… نشانه گذاری اسکیما می گویند.
نکته : هیچ تضمینی وجود ندارد که گوگل این چکیده را آن طور که از او خواسته اید در نتایج نشان دهد. افزودن این چنین سیستمی تنها شانس شما را بهبود می بخشد.
۴٫امنیت فروشگاه اینترنتی و تاثیر آن در سئو
امنیت سایت فروشگاه اینترنتی از مواردی است که علاوه بر تاثیر آن در سئو و گرفتن امتیاز مثبت از سمت گوگل ، برای کاربر هم بسیار اهمیت دارد ، کاربری که وارد سایت فروشگاهی میشود قصد خرید از شما را دارد و برای این کار باید بتواند به شما اعتماد کند ، برای ایجاد این حس اعتماد در کاربر سایت شما باید از لحاظ امنیتی کاملا بهینه شده باشد . استفاده از نماد اعتماد الکترونیک (e نماد ) ، سازمان نظام صنفی رسانه کشور ، نشان ملی ثبت رسانه های دیجیتال و از همه مهمتر داشتن پوروتکل امنیت https از جمله مواردی هستند که رعایت آنها تا حد زیادی حس اعتماد کاربر را بر می انگیزد و امنیت به وبسایت شما میبخشد.
۵٫ ایجاد نقشه سایت برای سایت فروشگاه آنلاین
به طور کلی، نقشه سایت لیستی از آدرس های وب سایت در فرمت فایل XML بوده و به دلیل معرفی آن برای اولین بار توسط موتور جستجوی گوگل، با نام نقشه سایت گوگل شناخته شده و محبوبیت یافته است. این فایل با فراهم آوری این امکان که بتوان اطلاعات اضافی خاص را درباره هر صفحه از سایت به آن اضافه نمود، کاربرد دارد. پس از تهیه فایل XML و ساخت نقشه سایت فروشگاه آنلاینتان باید این نقشه را به سرچ کنسول گوگل وصل کنید تا گوگل ساختار سایت و فروشگاه و محصولات شما را بهتر درک کند . برای اینکار فایلی که تهیه کرده اید در روت اصلی سایت خود آپلود کنید و سپس آدرس آن را در بخش sitemap سرچ کنسول گوگل ثبت کنید.
۶٫سایت فروشگاهی خود را موبایل فرندلی کنید
اینترنت موبایل اکثر موتورهای جست و جو را دارد اما در حال حاضر شاخصترین آن گوگل است که با آن تنظیم و تقویت شده است. باتوجه به این موضوع اگر میخواهید تجارت الکترونیکی شما به طور چشم گیری رشد داشته باشد، آماده شدن سایت شما برای موبایل یک امر مهم است چراکه خیلی از افراد بدون استفاده از سیستم رومیزی و لپ تاپ با موبایل موضوع و کالا خودشون رو سرچ میکنند و خرید خودشون رو انجام میدهند. حال ممکن است سوال پیش بیاید که چه کارهای انجام دهیم تا سایت فروشگاهی شما موبایل فرندلی باشد.
ریسپانسیو بودن سایت:
اگر وب سایت به این صورت طراحی شود به صورت خود کار سایت در هر دستگاه و با هر سایزی باز شود مطالب در مکان های درست جای میگیرند.
استفاده از فونت های بزرگ و آسان:
درست است که زوم کردن در گوشی تلفن همراه آسان است اما چون کار زمان بری است کاربران علاقه دارند که در همان ابتدا با اسکرول به پایین و بالا فقط تمام مطالب را بتوانند ببینند و بخوانند به همین دلیل استفاده از سایز و رنگ فونت بسیار مهم است.
استفاده از فضای های منفی:
طبیعتا هرچه صفحه نمایش کوچکتر باشد المان های داخل سایت و مطالب باهم بیشتر آمیخته و فشرده میشوند. برای رفع این مشکل چه در صفحه نمایش های کوچک و بزرگ بین المان ها فضای عادی ایجاد کنید تا کاربران اشتباهی هنگام کلیک بر روی دکمه های دیگر کلیک نکنند.
استفاده نکردن از پنجرههای مزاحم:
شامل آگهی ها و پنجره هایی است که بیش از حد بر روی صفحه نمایش ظاهر می شوند و سایت غیر قابل استفاده می شود. اگر شما نیاز به درج باکسهای مختلف دارید، آنها باید کوچک باشند و راحت بسته شوند.
ریدایرکت ها درست باشد:
اگر سایت شما برای نسخه موبایل روی دامنه و آدرس دیگری تنظیم شده است مطمئن باشید که ریدایرکت آن درست صورت گرفته است و صفحه ای که ظاهر میشود مانند صفحه ای است که در سیستم دیده میشود، چراکه باید همتای هم باشند.
سرعت سایت خود را بهینه کنید:
کاربران خیلی دوست دارند که به هیچ عنوان هنگامی که در حال بازدید یک سایت هستند معطل نشوند پس حتما سرعت سایتتون رو بهبود ببخشید. هنگامی که کاربر هیچ گونه معطلی در سایت نداشته باشد علاقه مند به بازدید بیشتر میشود و همین امر باعث میشود تا کاربر مشتری شما شود و نتیجه بازدیدش از سایت شما خرید شود. در کنار تمام این موارد سرعت سایت نتیجه بسیارزیادی بر روی رتبه سایت شما خواهد داشت.
۷٫در وب سایت خود بلاگ راه اندازی کنید:
یک سایت فروشگاهی خوب فروش خود را به سرعت انجام میدهد و در صفحه فروش خود کاربر را متقاعد به خرید نمیکند چراکه این کار جواب نمیدهد و بازدید کننده به مشتری و خریدار تبدیل نمیشود، بازدید کنندگان در یک سایت فروشگاهی فقط میخواهند آنچه که هست را ببیند و بخرند.پس نوشتن و متقاعد کردن مشتری را در صفحات فروش به کنار بگذارید و برای متفاعد کردن مشتری از صفحات دیگر مثل صفحات یک بلاگ استفاده کنید و آن را سئو کنید
پست های بلاگ بسیار جذاب و پرکاربرد هستند و ارزش بالایی برای معرفی دارند و میتوانند زمان زیادی کاربر یا بازدید کننده را در سایت مشغول کنند. اگر یک بازاریاب خوب محصول خود را با ترفند های خاص توضیح دهد در بلاگ و از محتواهای مختلف مثل عکس، ویدئو و .. استفاده کند باعث فروش چندین برابری محصول خود میشود.
۸٫رعایت لینک بیلندیگ و استفاده از آن:
لینک بیلدینگ بیشتر باعث افزایش رتبه و رنک سایت شما میشود، کاربرانی که از سایت ها معتبر وارد سایت شما میشوند و بک لینک برا شما می اورند باعث بهبود وضعیت سایت شما میشود. روش های لینک بیلدینگ را به صورت خلاصه در ذیل این مطلب آورده ایم
راه واضح و عمومی:
محتوای ارزشمندی را در وب سایت خود ایجاد کنید. هدف گوگل این است که بهترین محتوا را برای نتیجه سرچ کاربران ظاهر کند، بنابراین تنها این نوع از مطالب بیشترین لینک ورودی را دریافت میکنند اگر محتوای شما خوب و مخاطب پسند باشد برای شما را به یک شروع خوب است. یک نمونه از محتواهای با ارزش در یک سایت فروشگاهی، پیشنهاد تخفیف است.
قدرتمند ترین راه:
محتوای خود را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. تعداد زیادی از کاربران در شبکه های اجتماعی به دنبال نتیجه جست و جو خود هستند وقتی در شبکه های اجتماعی خوب دیده شوید و سایت خود را به اشتراک بگذارید ناخواسته مشتریان برای دیدن مابقی محصولات شما به وب سایت شما سر میزنند و باعث افزایش بازدید وب سایت شما میشود
راحت ترین راه:
رقبای خود را بررسی کنید و ببیند که از چه سایت هایی بک لینک گرفته اند و دلایل رشد آنها بک لینک گرفتن از چه سایت هایی بوده است.
راه دوستانه:
جاهایی که اسم شما بهش اشاره شده ولی بهش لینک نشده رو پیدا کنین. از ابزار WebCEO’s Web Buzz Monitoring استفاده کنید تا بفهمین کی اسم شمارو آورده. اگر جایی به شما اشاره شده ولی لینک نشده فقط تکست هستش می تونین با طرف تماس بگیرین و ازش بخواین بهتون لینک بده
راه دنیای واقعی:
ایجاد لیست در دایرکتوری های کسب و کار. این کار به شما کمک میکند تا فروشگاه شما فقط یک وب سایت در اینترنت نباشد بلکه یک مکان واقعی برای خرید باشد. در این مورد، شما می خواهید فروشگاه خود را به راحتی در اینترنت پیدا کنید، و این جایی است که دایرکتوری های کسب و کار وارد می شوند. لیست هایی را در کسب و کار Google My Business و سایر دایرکتوریهای مرتبط با خط کاری خود ایجاد کنید تا محلی برای کسب و کار شما باشد
۹٫خطاهای سایت خود را بررسی کنید:
اگر یک خطا کوچک در سایت شما باشد باعث میشود تا بیزینس شما به خطر بیفتد و مشتریهای فعال سایت خود را از دست دهید، به همین علت هر خطا و مشکلی که در سایت هست را در اولین فرصت برطرف کنید، برای بررسی خطاها و رفع آنها از سرچ کنسول کمک بگیرید
۱۰٫نظارت کافی بر رتبه و ترافیک وب سایت خود داشته باشید:
وقتی بر روی سایت خود کار میکنید قطعا بر روی ترافیک و رنک آن نتیجه مستقیم و مثبتی گذاشتهاید حتما وب سایت خود را با ابزارهای متفاوت بررسی کنید و نتیجه کار خود را ببیند و برای بهبود ان تلاش کنید