در مقالات قبلی در مورد روش تولید محتوا و اهمیت محتوا در سئو سایت و موفقیت کسب و کار صحبت کردیم. امّا در حالی که مقالات بسیار زیادی در مورد استراتژی تولید محتوای سئو شده وجود دارد و باید های یک محتوای خوب توضیح داده شده است، شاید کمتر کسی به اشتباهات رایجی که در تولید محتوا رخ می دهد پرداخته است. حقیقت این است که حتی اگر با قواعد سئو آشنا باشید، باز هم ممکن است با داشتن اشتباهات کوچک و بزرگ و یا نادیده گرفتن اهمیت بسیار بالای بعضی از موارد، بازخورد مدنظر خود را از محتوایتان نگیرید. در ادامه هشت اشتباه در تولید محتوا که البته بسیار رایج نیز هستند را برای شما شرح می دهیم. آشنایی با این موارد به شما اجازه می دهد که از تجربیات دیگران استفاده کنید و به اشتباهات رایج دچار نشوید.
اشتباه در تولید محتوا چگونه رخ می دهد؟
باید بگوییم اشتباهاتی که در سئوی محتوا رخ می دهند همگی اشتباهات بزرگ نیستند و لزوما در اثر ندانستن قواعد سئو به وجود نمی آیند. گاهی اوقات نکاتی بسیار کوچک که ممکن است آن را کم اهمیت تشخیص داده باشید تا حد بسیار زیادی روی سئو شما تاثیر گذار باشند. یک اشتباه در تولید محتوا می تواند باعث شود تمام زحماتی که برای تولید کشیده اید بی نتیجه شود. درس گرفتن از اشتباهات رایج دیگران می تواند به شما کمک کند که به بهینه ترین نحو ممکن کار تولید محتوا را انجام دهید.
برای سفارش تولید محتوا و سئو سایت با ما تماس بگیرید (09107254843)
اشتباه اول – نداشتن کال تو اکشن
یکی از رایج ترین و مهلک ترین اشتباهات در تولید محتوا برای وب سایت، نادیده گرفتن کال تو اکشن است. به این صورت بگوییم که هدف اصلی هر صفحه باید برای تمام کاربران و بازدیدکنندگان کاملا واضح و مشخص باشد. برای ایجاد کال تو اکشن همیشه این سوال را از خود بپرسید: من میخواهم بعد از اینکه کاربر این صفحه را خواند چه کاری انجام دهد؟ برای وب سایت هایی که صرفا تجاری نیستند ممکن است پاسخ به این سوال کاملا واضح نباشد ولی سوال شما باید همیشه این باشد که در مرحله بعدی باید کاربر چکار کند.
به عنوان مثال اگر پاسخ شما به سوال بالا این است که «می خواهم به صفحه فروشگاه من بروند» باید این کار را برای کاربر ساده کنید. به عنوان مثال باید یک دکمه ی کاملا مشهود در صفحه بگذارید و عبارت «به فروشگاه سر بزنید» را روی آن قرار دهید. همچنین، اگر صفحه شما یک بلاگ ساده است، می توانید این را در نظر بگیرید که دوست دارید کاربر بعد خواندن آن مقاله، کدام مقالات دیگر را بخواند. و یا اینکه مایل هستید چه فایل خاصی را از این صفحه دانلود کند. اگر موفق بوده اید که کاربر را تا پایین صفحه خود حفظ کنید، مطمئن شوید کاربر به دلیل سردرگمی صفحه شما را ترک نمی کند. پس یک اشتباه در تولید محتوا این است که به کاربرانی که به زحمت به صفحه آورده اید اجازه دهید بدون انجام کار دیگری، سایت شما را ترک کنند!
اشتباه دوم – کامل نبودن محتوا در تمامی مراحل کار با سایت
یکی از نکاتی که باید در نظر بگیرید و در مورد سایت خود بررسی کنید این است که در فرآیند خرید از سایت شما، هر صفحه یا هر مرحله چه هدفی را دنبال می کند (آگاهی، در نظر گرفتن، خرید و یا بازگرداندن کاربر).
معمولا در سایت ها برای مرحله خرید به میزان بسیار قابل توجهی محتوا تولید می شود. امّا سایر مراحل مانند آگاهی دادن به کاربر و یا تلاش برای بازگرداندن کاربر و خرید مجدد نادیده گرفته می شوند. در حالی که چرخه خرید ممکن است برای هر محصول متفاوت باشد، امّا کاملا اهمیت دارد که تک تک مراحل این فرآیند مورد توجه قرار بگیرد و برای آن محتوای خوب تولید شود.
حفظ کاربر و بازگرداندن او نیز مسئله بسیار مهمی است! اینکه شما مشتری های فعلی خود را حفظ کنید بسیار ساده تر و کارامد تر از این است که بخواهید مشتری جدید پیدا کنید. کسی تا به حال از شما خرید داشته با برند شما آشنا است و اعتماد بیشتری دارد و با قیمت های شما نیز آشنایی دارد. یک اشتباه در تولید محتوا این است که برای حفظ این کاربران تلاشی نکنید. در ادامه نمونه ای از محتوا برای هر مرحله از فرآیند خرید را معرفی می کنیم.
آگاهی دادن: پست های بلاگ، اینفوگرافیک و آموزش ها
در نظر گرفتن: مقایسه محصولات، ساخت ویدیو های آموزشی و انجام تحقیق
خرید: صفحهات محصولات، نسخه امتحانی، دمو و کوپون ها
حفظ کاربر: پست های بلاگ، خبرنامه ها، پست های شبکات اجتماعی
اشتباه سوم – نظرات مشتریان نادیده گرفته شوند
سایت های بسیار زیادی وجود دارند که یک صفحه مختص نظرات مشتریان دارند. امّا ممکن است کاربر به آن صفحه سر نزند و در این صورت پتانسیلی که بخش نظرات مشتریان دارد به هدر می رود!
بهترین راه استفاده از نظریات مشتریان این است که آنها را در دید کاربر قرار دهید. به عنوان مثال اگر نظراتی در مورد نحوه ارسال کالا وجود دارد آن ها را صفحه ارسال کالا قرار دهید. اگر نظراتی در مورد خود محصول وجود دارد آن ها را در صفحه مربوط به محصول قرار دهید. این کار باعث می شود احساس نگرانی و عدم اطمینان کاربر در تمامی مراحل بازدید از سایت کاهش یابد.
علاوه بر این، اگر سئو محلی برای شما مهم است و شما یک فروشگاه فیزیکی نیز دارید، حتما از کاربران بخواهید هنگام ثبت نظر شهر خود را نیز بنویسند و موقعیت کاربر را در نظرات نشان دهید.
اشتباه چهارم – نادیده گرفتن سئو محلی در تولید محتوا
اگر سئو محلی برای کسب و کار شما اهمیت دارد، یک اشتباه در تولید محتوا این خواهد بود که بحث محلی بودن را در تولید محتوا نادیده بگیرید. به عنوان مثال اگر شما یک فروشگاه مواد غذایی دارید، ممکن است سایت شما با هزاران سایت فروشگاهی دیگر در رقابت باشد. ممکن است بسیاری از این سایت ها محتوای مشابه شما داشته باشند و محصولاتی مشابه شما را بفروشند.
امّا در این صورت بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که محتوایی تولید کنید که کاربران محلی شما را هدف قرار می دهد. یک اشتباه در تولید محتوا مخصوصا برای وب سایت های فروشگاهی این است که به نیازهای مشتریان محلی خود اهمیت ندهید و در محتوای خود به آن ها اشاره ای نداشته باشید. با هدف قرار دادن کاربران محلی می توانید کاربران وفادار تری را برای وب سایت خود جذب کنید.
اشتباه پنجم – اشاره نکردن به تعرفه ها و قیمت محصولات
بسیاری از کمپانی ها مایل نیستند که لیست قیمتی از خدمات یا محصولات خود را در دسترس کاربران قرار دهند، مخصوصا اگر هزینه سرویس ها بسته به شرایط متغیر باشد. این مسئله کاملا قابل درک است ولی حقیقت این است که کاربران بیشتر مواقع روی سایت شما دنبال قیمت می گردند و کار مناسبی نیست که شما هیچ محتوایی را به تعرفه ها و هزینه ها اختصاص ندهید.
اختصاص دادن محتوایی به تعرفه ها و یا حداقل توضیح روش تعرفه بندی کمک می کند که کاربران را بیشتر حفظ کنید و صرفا به دلیل نبودن قیمت ه، مشتری ها را از دست ندهید.
علاوه بر این، اگر هیچ محتوایی برای قیمت ها در سایت قرار نگیرید، اعتماد کاربران را کسب نخواهید کرد. زیرا کاربر می تواند این برداشت را داشته باشد که شما هر لحظه ممکن است قیمت متفاوتی را از آن ها درخواست کنید و تعرفه های شما برای همه ثابت نباشد! پس یک اشتباه در تولید محتوا برای سایت این است که هیچ اشاره ای به تعرفه های خود نکنید.
اشتباه ششم – استفاده نکردن از بیان قابل فهم برای مشتری
بسیاری از اوقات کمپانی هایی وجود دارند که کار خود را به بهترین نحو انجام می دهند، امّا وب سایت آن ها آن جور که باید این موفقیت را انعکاس نمی دهند. اتفاقی که گاهی اوقات در وب سایت ها می افتد این است که محتوا مملو از اصطلاحات فنی و تخصصی می شود و کاربر در بین تمام این اصطلاحات گیج و سردرگم می شود. در چنین حالتی، احتمال اینکه کاربر روی سایت شما به یک مشتری تبدیل شود کاهش می یابد. در محتوایی که برای صفحه یک محصول خاص تولید می کنید باید همواره این سه سوال اساسی را در نظر بگیرید:
- محصول چیست و چرا کاربر باید آن را در نظر بگیرد؟
- این محصول به زندگی کاربر چه کمکی می کند و چه کاربردی دارد؟
- مرحله بعدی برای کاربر چیست؟ (کال تو اکشن)
اشتباه هفتم – وجود صفحات تکراری به دلیل بردن وب سایت روی HTTPS
با توجه به اینکه اکنون بسیاری از سایت ها برای بحث امنیت گواهی SSL کسب می کنند و به HTTPS می روند، بسیار مهم است ری دایرکت 301 به درستی برای تمام صفحات سایت انجام شود تا هیچ گونه صفحه تکراری در هیچ جای سایت دیده نشود. محتوای تکراری می تواند به شدت رنک سایت شما را تضعیف کند. زیرا موتورهای جستجو باید دائما در تلاش باشند که بین دو صفحه تکراری، صفحه اصلی را پیدا کنند و ان را به کاربر نشان دهند. گاهی اوقات سایت هایی وجود دارند که به کل کار ری دایرکت را انجام نداده اند و کل سایت آن ها دارای صفحات تکراری است. علاوه بر این، سایت هایی وجود دارند که ورژن www آدرس و ورژن بدون www به درستی ری دایرکت نشده اند و هر آدرس به صورت مجزا عمل می کند. محتوای تکراری برای سئو سایت شما کاملا مضر است. اگر مایل هستید سایت خود را از نظر درست بودن ری دایرکت ها و بحث سئو فنی بررسی کنید می توانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.
اشتباه هشتم – لینک دهی داخلی نامناسب و ساختار ضعیف سایت
مورد هشتم از اشتباه در تولید محتوا اهمیت ندادن به شیوه دسته بندی و ساختار دادن به محتواهای سایت است. اگر سایت شما ساختار مناسبی نداشته باشد، کاربران برای حرکت بین صفحات مختلف مشکل خواهند داشت و موتورهای جستجو نیز برای کرال کردن سایت شما به مشکل برخواهند خورد. مطمئن شوید که لینک دهی داخلی برای مهم ترین صفحات شما به درست انجام شده است و کاربران و موتورهای جستجو ان صفحات را به راحتی پیدا می کنند.
تولید محتوای سایت معمولا به صورت مستمر انجام می شود و برای ایجاد لینک های داخلی مناسب باید شما نگاهی کلی به تمام محتواهای موجود روی سایت داشته باشید. هیچ وقت یک صفحه را بدون لینک داخل رها نکنید و مطمئن شوید که مهم ترین صفحات شما بیشترین لینک داخلی را دریافت می کنند.