محتوای شما قبل از اینکه بتواند رنک بگیرد به لینک نیاز خواهد داشت. وقتی که پست ها و صفحات شما از جایی در وب لینک گرفته باشند، گوگل راحت تر می تواند آن ها را پیدا کند. لینک های داخلی همچنین محتوای شما را به هم متصل می کنند و ساختار سایت شما را برای گوگل مشخص می کنند. علاوه بر این، لینک های داخلی سلسله مراتب محتوای شما را مشخص می کند و به شما اجازه می دهند که به صفحات و محتوای مهم تر ارزش بیشتری بدهید. تمام این موارد به این معناست که استفاده صحیح از لینک دهی داخلی می تواند سئو سایت شما را بهبود دهد. در این مقاله قصد داریم اهمیت لینک های داخلی برای سئو را بررسی کنیم و نکاتی در مورد استراتژی لینک های داخلی را در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
برای مشاوره سئو سایت با ما تماس بگیرید (09107254843)
تعریف لینک دهی داخلی
یک لینک داخلی یک صفحه از وب سایت را به یک صفحه در همان وب سایت متصل می کند. در یک لینک داخلی، دامنه صفحه مبدا و صفحه هدف یکسان است.
هدف لینک دهی داخلی چیست؟
یک لینک داخلی سه هدف عمده و اصلی دارد:
- مسیریابی در وب سایت را مشخص می کند
- معماری و سلسله مراتب سایت را تعریف می کند
- توزیع اعتبار صفحه و قدرت رنکینگ در سر تا سر سایت را انجام می دهد
چرا لینک دهی داخلی برای گوگل مهم است؟
گوگل از لینک ها برای درک ارتباط محتوای روی سایت و ارزش آن محتوا استفاده می کند.
گوگل وب سایت ها را با دنبال کردن لینک های داخلی و خارجی کرال می کند و این کار را با رباتی با نام گوگل بات انجام می دهد. این ربات به هوم پیج وب سایت سر می زند، صفحه را رندر می کند و اوّلین لینک را دنبال می کند. با دنبال کردن لینک ها، گوگل می تواند رابطه بین صفحات، پست ها و محتوای سایت را بفهمد. از این طریق گوگل می تواند متوجه شود که چه صفحاتی روی سایت شما محتوای مشابهی دارند.
علاوه بر درک رابطه بین پست های سایت، گوگل ارزش لینک را بین تمام لینک های یک صفحه تقسیم می کند. معمولا صفحه هوم یک سایت بیشترین ارزش لینک را دارد چون بیشترین تعداد لینک را دریافت می کند. ارزش لینک بین تمام لینک های موجود در آن صفحه تقسیم می شود. به همین ترتیب، ارزش لینکی که به صفحه ی بعدی داده شده است بین لینک های آن صفحه تقسیم می شود.
در نتیجه، جدیدترین پست های بلاگ شما اگر از هوم پیج لینک بگیرند ارزش لینک بیشتری به آن ها داده خواهد شد. علاوه بر این، اگر در صفحه اصلی لینکی به مطالب جدید باشد، گوگل آن را راحت تر پیدا خواهد کرد.
با درک این مقوله که لینک ها ارزش خودشان را به صفحه هدف منتقل می کنند، می توانید به این نتیجه برسید که هرچه تعداد لینک هایی که به یک صفحه اشاره می کنند بیشتر باشد، ارزش آن صفحه بالاتر خواهد رفت. شما با لینک دهی داخلی می توانید اهمیت یک صفحه را برای گوگل بالا ببرید و شانس رنک گرفتن آن را بیشتر کنید.
اجزای یک لینک داخلی
یک لینک داخلی دارای اجزای مختلفی است که در ادامه آن ها را توضیح می دهیم.
- آنکر تکست – آنکر تکست بخشی از متن است که لینک روی آن اعمال می شود و در متن به صورت یک عبارت لینک شده هایلایت می شود.
- جایگاه لینک – جایگاه لینک در میزان تاثیر آن نقش زیادی دارد. به عنوان مثال قرار دادن لینک در فوتر سایت ممکن است برای شما مشکل ساز شود. گوگل با لینک هایی که در فوتر و بخش navigation سایت قرار دارند رابطه خوبی ندارد. بسیاری از افراد با قرار دادن حجم زیادی از لینک های داخلی در فوتر تمام صفحاتشان سعی دارند گوگل را گول بزنند تا به آن صفحات رنک دهد.
- صفحه هدف – صفحه هدف در واقع صفحه ای است که لینک به آن اشاره می کند و کاربران سایت با کلیک بر روی لینک به آن ری دایرکت می شوند.
- اعتبار یک صفحه – وقتی که صفحات خاصی روی سایت شما تعداد زیادی لینک خارجی دریافت می کنند، آن صفحات اعتبار و قدرت رنکینگ دریافت می کنند. بنابراین شما باید در لینک دهی داخلی سایت خود از اعتبار این صفحات بهره ببرید و با لینک کردن به سایر صفحات اعتبار ببخشید. امّا همیشه توجه داشته باشید که صفحاتی که به هم لینک می شوند مرتبط باشند.
- ارتباط لینک – ارتباط معنایی بین صفحه مبدا و صفحه هدف در یک لینک داخلی اهمیت بسیار بالایی دارد، زیرا موتورهای جستجو قادر هستند که این ارتباط را درک کنند. همیشه باید در نظر بگیرید که یک ارتباط منطقی و معنایی بین دو صفحه ای که به هم لینک می شوند وجود داشته باشد.
- نوع لینک – وب مستر ها اغلب این مسئله را نادیده می گیرند ولی به شدت توصیه می شود که از فرمت HTML به جای JavaScript استفاده کنید. اگرچه گوگل می تواند فرمت جاوا اسکریپت را درک کند ولی اعتبار و رنکی که در فرمت HTML وجود دارد را دارا نیست.
استراتژی لینک دهی داخلی
بررسی و ارزیابی استراتژی لینک دهی داخلی یک بخش اصلی در سئو سایت است. با اضافه کردن لینک های داخلی صحیح شما به گوگل کمک می کنید که:
- ارتباط معنایی صفحات را بفهمد
- رابطه بین صفحات را بفهمد
- ارزش هر صفحه را بفهمد
همیشه توصیه می شود که صاحبان وب سایت، سایت خود را به صورت یک هرم تصور کنند. در راس هرم هوم پیج یا صفحه اصلی سایت واقع شده است و در زیر آن بخش ها و دسته بندی های سایت وجود دارند. در پایین هرم نیز پست ها و صفحات تکی وجود دارند. اگر لینک های داخلی شما به درستی ایجاد شده باشند، سایت شما چنین ساختاری خواهد داشت.
در اولین مرحله لینک دهی داخلی شما باید تعیین کنید که مهم ترین محتوای شما کدام است. به طور خلاصه، مهم ترین و کامل ترین محتوای شما همان محتوای اصلی خواهد بود. این محتوا در واقع هسته کسب و کار شما خواهد بود و همان محتوایی است که مایل هستید کاربران هنگام سرچ آن را پیدا کنند و بخوانند.
چون می خواهید به گوگل بفهمانید که این محتوا مهم ترین محتوای شما است، کاری که باید انجام دهید این است که لینک های زیادی را به آن بدهید. شما می توانید از جاهای مختلفی از سایت به محتوای اصلی خود لینک بدهید. در ادامه به معرفی این جاها می پردازیم.
لینک دهی محتوایی (Contextual)
وقتی که شما چندین مقاله در مورد یک موضوع خاص نوشته اید، باید آن مقالات را به هم لینک کنید. این به گوگل و البته به کاربران نشان می دهد که این مقالات با هم ارتباط معنایی دارند. می توانید در داخل متن جملاتی را به مقالات دیگر لینک کنید و یا اینکه در انتهای مقاله لینک مد نظر را قرار دهید.
علاوه بر این، شما می خواهید به گوگل نشان دهید که کدام یک از این مقالات محتوای اصلی شما است. برای این کار، باید تمام مقالات مرتبط به محتوای اصلی را به آن لینک کنید و فراموش نکنید که از محتوای اصلی هم به آن تک مقالات لینک بدهید.
لینک دهی مسیری (Navigational)
در کنار لینک دادن به محتوای اصلی از صفحات و پست های مرتبط، برای اینکه به محتوای اصلی خود اعتبار بیشتری ببخشید، می توانید از صفحه اصلی یا نویگیشن بالای صفحه به آن لینک دهید. این کار را باید برای صفحات و پست هایی انجام دهید که بیشترین اهمیت را برای کسب و کار شما دارند. چنین لینکی به صفحات اصلی شما اعتبار زیادی می بخشد و در چشم گوگل آن ها را مهم تر جلوه می دهد.
لینک دهی داخلی به دسته بندی ها
دسته بندی ها و تگ ها به شما کمک می کنند که سایت خود را مرتب کنید و به گوگل و کاربران کمک کنید که محتوای شما را راحت تر بفهمند. اگر سایت شما وبلاگ دارد، می توانید هر پست را به دسته بندی مرتبط به خودش لینک کنید. اضافه کردن لینک داخلی به دسته بندی ها و تگ ها کمک می کند که گوگل و کاربران ساختار سایت شما را راحت تر درک کنند و به راحتی بین پست های مرتبط به هم حرکت کنند.
لینک دهی داخلی به پست های جدید و محبوب
آخرین گزینه ایجاد لینک های داخلی برای محبوب ترین و جدید ترین پست های وبلاگ است. می تواند در ساید بار یا فوتر وب سایت بخشی را برای پست های جدید یا محبوب ایجاد کنید و به آن ها لینک دهید. ارزش لینکی که از صفحات مختلف به پست های جدید اضافه می شود بسیار ارزشمند است. همچنین، پست های جدید برای کاربران راحت تر قابل دسترسی خواهد بود.
لینک دهی نو فالو (No-follow)
بی شک شما روی سایت خود لینک هایی دارید که برای سئو سایت شما مهم نیستند. اگر شما یک لینک به صفحه لاگین در صفحه اصلی خود دارید، بی شک نمی خواهید که ارزش لینک به صفحه لاگین منتقل شود، زیرا نیازی نیست که صفحه لاگین شما رنک بگیرد. قبلا با اضافه کردن یک تگ no-follow می توانستید به گوگل بگویید که به آن لینک اهمیت ندهد و آن را نادیده بگیرد. امّا امروزه گوگل ارزش لینک های نو فالو را به صفحات دیگر نمی دهد. در واقع گوگل آن لینک را در میان لینک های سایت می شمرد و ارزش لینک همان جا از بین می رود. در نتیجه، کار منطقی این است که به جای نو فالو کردن لینک ها، تعداد لینک ها در ان صفحه را کاهش دهید.
توجه داشته باسد که تگ no-follow باعث نمی شود که ان صفحات در نتایج سرچ گوگل نیایند. اگر می خواهید آن صفحات در سرچ گوگل نمایان نشوند باید یک تگ no-index نیز به آن ها بدهید.
نتیجه گیری
لینک دهی داخلی اگر به شیوه درست و اصولی انجام شود به هیچ وجه کار سختی نیست و در واقع برای سئو سایت شما اهمیت بسیار زیادی دارد. اهمیت لینک دهی داخلی آن قدر بالاست که اگر سایت شما ساختار مناسبی ندارد، شما باید همین امروز شروع به بررسی تمام مطالب قدیمی بکنید و وضعیت لینک های داخلی را اصلاح کنید.