گزارشات AMP در سرچ کنسول جدید گوگل به شما کمک می کند تا ارور هایی که از آمدن صفحات AMP شما در نتایج جستجوی گوگل جلوگیری میکند را برطرف کنید.
در مقالات قبلی در خصوص بخش های مختلف سرچ کنسول جدید گوگل از جمله گزارشات Index coverage اطلاعاتی را در اختیار شما گذاشتیم. در این مقاله قصد داریم در خصوص بخش های مختلف گزارشات AMP صحبت کنیم.
دید کلی این صفحه به شما تمام صفحات AMP سایت که گوگل در آن ها مشکلی پیدا کرده است را نشان می دهد. این صفحات بر اساس نوع مشکل دسته بندی شده اند. برای دیدن جزئیات هر مشکل روی آن کلیک کنید تا مواردی از جمله صفحاتی که تحت تاثیر این ارور هستند، چگونگی فیکس کردن آن و مراحل آگاه سازی گوگل در مورد فیکس های انجام شده را ببینید. کارکرد وب سایت شما روی موبایل از اهمیت بسیار بالایی بر خوردار است و نسخه AMP وب سایت شما از اصول پایه سئو سایت محسوب می شود.
برای درخواست سئو فنی سایت و برطرف کردن مشکلات AMP سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید (۰۹۱۰۷۲۵۴۹۳۵):
برای دیدن نمودارهایی که تاثیر مشکلات و فیکس های انجام شده را نشان می دهند به صفحه Status مراجعه کنید.
چرا در این قسمت فقط لیستی از نمونه ها را میبینیم؟ گوگل سعی می کند تمام صفحاتی که تحت تاثیر ارور خاصی هستند را نشان دهد. اما گوگل محدود به نمایش ۱۰۰۰ آدرس صفحه در هر جدول می باشد. همچنین، ممکن است صفحاتی وجود داشته باشد که گوگل موفق به شناسایی آن ها نشده و یا به هر دلیلی آن ها را نشمرده است.
به صفحه این گزارشات در سرچ کنسول جدید گوگل بروید
در گزارشات AMP باید چه چیزی را ببینیم؟
در حالت ایده آل، گزارشات AMP شما باید شامل موارد زیر باشد:
- تعداد ارور های AMP روی سایت شما باید صفر باشد (اخطار ها به عنوان توصیه در نظر گرفته می شوند نه ارور).
- تعداد کل صفحات AMP در گزارش سرچ کنسول (صفحات معتبر، اخطار و خطا) باید با تعداد کل صفحات AMP در سایت شما برابر باشد.
ارورهای AMP مربوط به گوگل در گزارشات AMP
علاوه بر ارور های استاندارد AMP، شما ممکن است در گزارشات AMP ارور های زیر را نیز مشاهده کنید.
ارور | توضیحات |
---|---|
عدم همخوانی محتوا | ورژن AMP صفحه و ورژن کانونیکال آن با هم تفاوت دارند. مهم است که محتوای ورژن AMP صفحه و وب پیج کانونیکال آن یکسان باشند. نیاز نیست که متن دقیقا یکسان باشد اما موضوع باید یکسان باشد و کاربران باید بتوانند در هر دو حالت AMP و کانونیکال کار یکسانی را انجام دهند. عدم همخوانی همچنین ممکن است زمانی اتفاق بیافتد که یک فایل robots.txt منابع مشخصی را در یکی از آن دو بلاک کرده است. با استفاده از ابزار URL Inspection ورژن ایندکس شده ی صغحه را بررسی کنید تا ببینید آیا هرکدام از صفحات منابع بلاک شده ای دارند یا خیر. برای فیکس کردن: • مطمئن شوید که AMP به صفحه کانونیکال درستی ارجاع می دهد. • مطمئن شوید که محتوای کلی صفحه AMP و کانونیکال یکسان هستند. چک کنید چیزی که گوگل از صفحه شما می بیند با چیزی که کاربر می بیند متفاوت نباشد. این کار را با بررسی صفحات AMP و کانونیکال و با استفاده از ابزار URL Inspection انجام دهید. |
ویدیو قرار داده شده در سایت یافت نشده است | صفحه کانونیکال دارای ویدیویی است که در ورژن AMP یافت نمی شود. بهترین کار این است که همیشه تمام محتوای مهم صفحه کانونیکال در ورژن AMP نیز آورده شود. در نظر داشته باشید که ویدیو با آدرسش شناسایی می شود. اگر دو آدرس متفاوت برای یک ویدیو داشته باشید، این اخطار برای شما نمایش داده می شود |
سایز تصویر از سایز پیشنهادی کوچک تر است | بخش Structured data که در ورژن AMP استفاده شده است به تصویری اشاره می کند که سایزش از میزان پیشنهادی کمتر است. این مساله ممکن است از آمدن صفحه در نتایج جستجوی گوگل جلوگیری کند. برای حل این مشکل از تصویری با سایز بزرگ تر و با توجه به دستورالعمل های گوگل استفاده کنید. |
عدم همخوانی دامنه | این ارور در گزارشات AMP به این معنی است که صفحه AMP روی دامنه متفاوتی نسبت به ورژن کانونیکال آن هاست شده است. این مساله ممکن است برای کاربران موبایلی گیج کننده باشد. زیرا آن ها در نتایج جستجو یک آدرس دامنه می بینند و وقتی که صفحه را در حالت AMP باز می کنند آدرس دیگری می بینند (روی ایندکس و رنک گرفتن صفحه تاثیری ندارد). |
صفحه یافت نشد (۴۰۴) | این ارور در گزارشات AMP به این معنی است که آدرس صفحه AMP درخواست شده یافت نشد. |
ارور سرور (xx5) | زمانی که صفحه AMP درخواست شده است، ارور نامشخص سرور از دسته ارور های ۵۰۰ رخ داده است. |
بلاک شده توسط robots.tx | صفحه AMP درخواست شده توسط یک فایل robot.txt بلاک شده است. |
مشکل کرال | ارور نا مشخصی در کرال کردن صفحه AMP رخ داده است. از ابزار URL Inspection برای رفع مشکل استفاده کنید. |
صفحه AMP لینک شده یک صفحه AMP نیست | این ارور در گزارشات AMP به این معنی است که یک صفحه کانونیکال به یک صفحه ی AMP لینک شده است که در واقع یک صفحه AMP نیست. |
صفحه AMP لینک شده خود یک صفحه AMP کانونیکال است | صفحه کانونیکال به یک صفحه که به خودی خود AMP است ارجاع می دهد. |
صفحه به عنوان noindex نشانه گذاری شده است | این ارور در گزارشات AMP به این معنی است که صفحه ی AMP با فرمان noindex بلاک شده است. |
تاریخ unavailable_after برای این صفحه منقضی شده است | صفحه AMP دارای متا تگ unavailable_after است که تاریخ آن گذشته است که نشان می دهد دیگر نباید اجرا شود. |
صفحه ی کانونیکال به صفحه ی نامعتبری ارجاع می دهد | این ارور در گزارشات AMP به این معنی است که یک صفحه ی کانونیکال به ورژن AMP صفحه ای ارجاع می دهد که دارای فرمت نا معتبری است. |
الویت بندی و رفع کردن ارور ها در گزارشات AMP
۱٫ در خلاصه صفحه AMP، از اخطار ها صرف نظر کنید و اول روی ارورها تمرکز کنید. به صورت پیش فرض، مشکلات موجود بر اساس شدت، وضعیت اعتبار سنجی و تعداد صفحات تحت تاثیر آن دسته بندی می شوند. توصیه می شود که شما به همین ترتیب به آن ها رسیدگی کنید. ابتدا ارورهایی را فیکس کنید که به دلیل مشکل متداولی رخ داده اند (مانند قالب نا مناسب) و سپس به سراغ فیکس کردن ارور هایی بروید که در هر صفحه منحصر به فرد هستند.
۲٫ بررسی کنید که افزایش تعداد کل ارورها بیشتر بر اثر یک نوع ارور است یا خیر: به دنبال تغییر ناگهانی در نمودار یک مشکل مشخص در جدول بگردید.
۳٫ اطلاعاتی که در ادامه آمده اند را برای دیباگ کردن تغییرات ناگهانی (Spikes) و صفحات AMP نا موجود بخوانید.
۴٫ روی یک ردیف در جدول کلیک کنید تا صفحه جزئیات ارور را ببینید: الف) صفحه جزئیات شامل نمونه ای از صفحات تحت تاثیر مشکل می شود. این لیست ممکن است کامل نباشد چون محدود به ۱۰۰۰ ردیف است و ممکن است شامل جدیدترین نمونه های آن ارور خاص نشود. ب) اگر خطای ساختاری است روی گزینه اطلاعات بیشتر (Learn More) کلیک کنید تا دستورالعمل های رسمی در خصوص ساختار مناسب را دریافت کنید. ج) روی دکمه Inspect کلیک کنید تا بر روی صفحات تحت تاثیر ارور آزمون اعتبارسنجی انجام دهید. این آزمون تمام ارور ها را نشان می هد (نه فقط مشکلات موجود در حال حاضر) و پیمایشگر کدی که ارور ها را نمایش می دهد و اطالاعاتی در خصوص آن ها می دهد را در اختیار شما قرار می دهد. امکان این وجود دارد که یک ارور خاص فیکس شده است ولی همچنان در لیست ارور ها بیاید و این به این دلیل است که هنوز کرال مجدد نشده است. در این صورت درخواست اعتبارسنجی را بعد از این که تمام نمونه های ارور را فیکس کرده اید ثبت کنید.
۵٫ تمام نمونه های مشکل مدنظر روی سایت را فیکس کنید، فیکس خود را تست کنید و مطمئن شوید که فیکس های شما روی وب اعمال شده است.
۶٫ به صفحه جزئیات مشکل بازگردید و روی دکمه ی “Validate & Update Google” کلیک کنید تا مراحل اعتبار سنجی را آغاز کنید. این مراحل به صورت آنی انجام نخواهند شد.
۷٫ به فیکس کردن ارور ها ادامه دهید.
۸٫ وقتی که تمام ارورها فیکس شدند، فیلتر اخطارها را بردارید و شروع به فیکس کردن آن ها کنید. بعضی از این اخطارها در مورد نبودن تگ های اختیاری structured data هستند که می توانند ویژگی های جدید سرچ گوگل را در محتوای مرتبط اعمال کنند.
به اشتراک گذاری گزارشات AMP: شما می توانید با کلیک بر روی دکمه Share جزئیات مشکل خاص را به اشتراک بذارید. این لینک فقط دسترسی به صفحه مد نظر و تاریخچه تمام عملیات اعتبارسنجی برای ان مشکل خاص را می دهد. این قسمت دسترسی به سایر صفحات و منابع شما را نخواهد داد و به کاربر اجازه نمی دهد که در اکانت شما عملیاتی را انجام دهد. شما هر زمان که بخواهید با غیر فعال کردن به اشتراک گذاری می توانید این لینک را غیر فعال کنید.
تغییرات ناگهانی در نمودار ارورها (Error spikes)
مشخص کنید تغییرات اروری که توسط تعدادی صفحه خاص ایجاد شده است آیا در حال افزایش شدت است یا خیر:
۱٫ اگر تغییر ناگهانی رو به بالا می بینید، به دنبال افت در حالت های دیگر بگردید (حالت ارور یا حالت معتبر).
۲٫ اگر افت مرتبط به افزایش را یافتید چک کنید که URL های یکسان داشته باشند.
۳٫ اگر یک URL از حالتی به حالت دیگر رفته است، ببینید چه چیزی را تغییر داده اید که منجر به این حالت شده است.
رایج ترین دلیل برای افزایش ناگهانی تعداد ارور ها این است یک ارور را به یک قالب اضافه کرده اید که در صفحات زیادی از سایتتان استفاده شده است.
صفحات AMP ناموجود
اگر تعداد صفحات AMP در گزارش (معتبر + اخطار + خطا) کمتر از تعداد صفحات AMP در سایت شما است:
- چک کنید که صفحه کانونیکال غیر AMP شما به طور صحیحی به صفحه AMP شما لینک می شود.
- چک کنید که صفحات AMP یا کانونیکال شما با فایل txt یا noindex بلاک نشده اند یا با درخواست auth یا login محدود نشده اند.
- چک کنید که صفحات AMP و کانونیکال شما در ایندکس موجود هستند. این کار را با سرچ گوگل برای صفحات کانونیکال info:<canonical-page-URL> انجام دهید. اگر صفحه در لیست نیاید یعنی ایندکس نشده است. (به خاطر داشته باشید که سرچ info: روی ورژن AMP صفحات کار نمی کند و فقط برای ورژن های غیر AMP است. الف) اگر صفحه کانونیکال آنجا وجود دارد، چک کنید که به طرز صحیحی به صفحه AMP لینک شده است. ب) اگر صفحه کانونیکال در آنجا موجود نیست، از بخش جدید گزارشات سایت مپ درخواست ایندکس شدن ثبت کنید (یا از ابزار قدیمی Fetch as Google استفاده کنید).
- آیا صفحات کانونیکال AMP با صفحات دیگر لینک شده اند؟ آیا در یک سایت مپ آمده اند؟ در صفحه کانونیکال با استفاده از Fetch as Google درخواست ایندکس کردن برای تعداد کمی از صفحات AMP را ثبت کنید. اما برای تعداد زیادی از صفحات از سایت مپ استفاده کنید. (فقط باید صفحات کانونیکال را در سایت مپ لیست کنید.) استفاده از گزارشات سایت مپ را برای ثبت یک سایت مپ در نظر بگیرید.
- در نظر داشته باشید که ممکن است چند روز طول بکشد تا گوگل صفحات نا موجود را پیدا کند و ایندکس کند و به این بستگی دارد که شما چگونه گوگل را از وجود صفحات جدید مطلع سازید.
درک اخطار ها در گزارشات AMP
صفحات AMP با اخطار ایندکس می شوند و می توانند در نتایج جستجوی گوگل بیایند، اما ممکن است با تمام ویژگی های یک صفحه AMP نیایند (به عنوان مثال ممکن است در قسمت تاپ استوری گوگل نیایند). به عبارتی دیگر، این صفحات ممکن است فقط به صورت لینک های ساده ی آبی رنگ در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شوند.
برای فعال کردن نسخه AMP سایت خود و رفع خطاهای AMP با کارشناسان ما تماس بگیرید (۰۹۱۰۷۲۵۴۹۳۵):