یکی از ویژگیهای بارز قالبهای وردپرسی، امکان تغییر آنهاست. اگر شما از ظاهر سایتتان راضی نیستید و قصد تغییر قالب سایت وردپرسی خود را دارید، میتوانید این کار را به راحتی عملی کنید. اما دانستن این نکته ضروری است که تغییر قالب ممکن است منجر به تغییر رتبهی سایت شما شود.
پس اگر نگران پایین آمدن رتبه خود در گوگل هستید، در ادامه با تاپ سئو همراه باشید تا نکاتی را برای جلوگیری از کاهش رتبه در گوگل و سئو سایت بررسی کنیم.
اکثر وبمسترانی که به زبانهای برنامه نویسی مختلفی مسلط هستند، لزوما در اجرای استراتژی سئو متخصص نیستند و شاید بدون در نظرگرفتن فاکتورهای جانبی در تغییر قالب وردپرسی اقدام به این کار کنند. اما یک متخصص سئو باید بداند که با توجه به موقعیتی که سایت شما در گوگل دارد، عوض کردن مضامین سایت ممکن است بر روی نتایج سئو و وبلاگ وردپرسی شما تاثیر بگذارد.
از طرفی، سایت های وردپرسی انواع مختلف قالب و پلاگین را پشتیبانی میکنند و در بعضی از این سایتها، سئو سایت به وسیله افزونههای مخصوصی اجرا می شود که با عوض کردن قالب و عدم استفاده از آن پلاگین مخصوص، احتمالا رتبه سایت کاهش پیدا خواهد کرد.
چرا قالب وبسایت بر سئو سایت تاثیر میگذارد؟
این قالب سایت است که محتوای صفحات را برای کاربران و موتورهای جستجو به نمایش درمیآورد. اگر وبسایتی نتواند به خوبی با کاربر ارتباط برقرار کند، نهایتا موجب نارضایتی کاربر و ترک وب سایت توسط وی میشود. (این اتفاق مستقیما روی نرخ پرش (Bounce Rate) تاثیر میگذارد)
پس اگر بطور مثال، سایت شما یک قالب سنگین و بهینهنشده دارد، سرعت بارگذاری سایت افزایش مییابد و این روند منجر به نارضایتی و ترک وبسایت توسط کاربر خواهد شد.
مشابه همین اتفاق برای موتورجستجوی گوگل هم میافتد؛ به این ترتیب که هرچه کدهای وب سایت برای موتورهای جستجو قابل درکتر باشد، صفحات و محتوای بیشتری از سایت توسط موتورهای جستجو فهرست و رتبه بندی میشود که این باعث افزایش رتبه و بهبود سئو سایت میگردد. اینجاست که باردیگر رعایت استانداردهای سئو در قالب سایت اهمیت خود را نشان میدهد.
چگونه تغییر قالب وردپرسی بر روی موقعیت سایت شما تاثیر می گذارد؟
هرچند تغییر قالب سایت وردپرسی بسیار راحت است اما قبل از اینکه اقدام به تغییر قالب سایت خود کنید نیاز دارید برخی موارد رو رعایت کنید تا این تغییر اثر منفی روی سایت شما نگذارد.
تغییرات در تنظیمات سفارشی قالب
با تغییر قالب درواقع تنظیماتی را که سفارشسازی کردهاید، از دست میدهید و این تغییر ممکن است بر تجربه کاربری اثر منفی بگذارد و باعث کاهش بازدید و در نتیجه پایین آمدن موقعیت سایت شما در گوگل و دیگر موتورهای جستجو شود.
تغییر قالب بر سرعت بارگزاری سایت تاثیر بسیاری دارد؛ بطور مثال ممکن است که در قالب جدید اول ستونها و بعد بدنه بارگیری شود در حالیکه میبایست اول بدنه و سپس ستون های کناری بارگیری شوند.
نسخه پشتیبان (Back Up)
حتما قبل از تغییر قالب سایت وردپرسی، از پایگاهداده قدیمی و سایت خود نسخه پشتیبان (Back Up) تهیه کنید. شاید تنظیمات پلاگینها با تغییر قالب از بینبرود
انتخاب قالب وردپرسی مناسب
تاکنون قالبهای بسیار زیادی در زمینههای مختلف در بستر وردپرس تولید شدهاند. پس قالبی را که انتخاب میکنید علاوه بر زیبایی باید از نظر سئو هم قابل قبول باشد.
تغییر کد های HTML
قالبهای وردپرسی، کدهای مختلفی دارند و هنگام تغییر قالب سایت وردپرسی، کدهای سایت و ساختار آدرسهای آن هم تغییر میکند. این تغییر در کدهای HTML ،در خواندن کدهای قالب جدید توسط رباتهای موتور جستجو نیز تاثیر می گذارد.
تغییر آدرس های سایت
اگر زمان زیادی است که سایتتان را راهاندازی و به خوبی سئو کردهاید، با تغییر قالب سایت ساختار تمامی لینکهای وبسایت تغییر میکند. بنابراین لینکهای سایت را به ساختاری که در قالب قبلی بودهاند برگردانید.
در صورتی که این کار را انجام ندهید لینکهای رتبه گرفته در گوگل، تبدیل به صفحات 404 میشوند و بر سئو سایت تاثیر منفی میگذارند.
بهترین قالب های وردپرسی از نظر سئو
پس از آنکه اقدامات احتیاطی را جهت تغییر قالب سایت انجام دادی، نوبت به انتخاب یک قالب مناسب برای ساییتان میرسد. برای انتخاب یک قالب مناسب هزاران گزینهی رایگان و غیررایگان وردپرسی در دسترس شماست.
اما همانطور که گفتهشد، بهتر است برای تغییر قالب سایت وردپرسی قالبی را انتخاب کنید که برای سئو و سرعت سایت قابلقبول باشد. اگر قصد تغییر قالب سایتتان را دارید و هنوز قالب مناسبی انتخاب نکردهاید، با ما همراه باشید تا 5 قالب پرکاربرد را با هم بررسی کنیم:
-
قالب وردپرسی Neve
شرکت ThemeIsle از جمله شرکتهای ارائهدهندهی قالب و افزونههای وردپرسی است. ویژگی برجستهی محصولات این شرکت، سرعت و انعطافپذیری آن است. علاوه بر این بسیاری از قالبهای آن را میتوان به صورت رایگان دریافت کرد.
از دیگر مزایای استفاده از قالب وردپرسی Neve، اتصال به محبوب ترین پلاگین فروشگاه آنلاین یعنی ووکامرس و نصب آسان و سازگار با پلاگین های صفحه ساز مانند المنتور است. -
قالب وردپرسی Hello Elementor
بعضی از قالبهای وردپرسی با پلاگین المنتور سازگار نیستند. بههمیندلیل، اگر از کسانی هستید که به کار با المنتور علاقه دارید میتوانید قالب وردپرسی Hello Elementor را نصب کنید. این قالب با افزونه المنتور سازگار است و با آن میتوان انیمیشنها و افکتهای خلاقانه ساخت.
-
قالب وردپرسی GeneratePress
قالب وردپرسی GeneratePress یک قالب بسیار زیبا و پرسرعت است که دو نسخه رایگان و پولی دارد. نسخه رایگان با نسخه پولی آن تفاوت زیادی ندارد.
-
قالب وردپرسی Astra
قالب وردپرسی Astra توسط شرکت Brainstorm Force طراحی و تولید شده است. این قالب، رقیب جدی قالب وردپرسی GeneratePress است. قالب Astra رابطه کاربری آسانی دارد و برتری آن نسبت به قالب وردپرسی GeneratePress این است که این قالب 100% رایگان است. سرعت و تنوع بالا، قابلیت شخصیسازی آسان از دیگر مزیتهای این قالب است.
-
قالب وردپرسی Schema
قالب وردپرسی Schema محصول شرکت MyThemeShop می باشد و برای سایتهای بر پایه وبلاگ مناسب است. این نوع قالب تمهای متنوعی دارد که می توانید به راحتی با یک کلیک روی سایت خود آپلود کرده و سایت خود را شخصیسازی کنید.
-
قالب وردپرسی StudioPress
قالب وردپرسی StudioPress یکی از معروفترین قالبهایی است که سرعت بارگیری کامل آن زیر 1 ثایه میباشد و تا کنون بیش از 200000 کاربر این قالب را از مخزن وردپرس دانلود کردهاند. از آنجاکه کار با این قالب بسیار آسان است و در موبایل و تبلت نیز ریسپانسیو است، طرفدارن زیادی دارد.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با خطرات تغییر قالب سایت وردپرسی و انتخاب گزینهی مناسب آشنا کنیم(5 مورد از بهترین قالبها را معرفی کردیم) اگر از آن دسته از مخاطبان ما هستید که آشنایی کاملی با سئو ندارید، میتوانید مقالات ما را مطالعه کرده و در صورت نیاز به مشاوره و یا هرگونه سوال با کارشناسان تاپ سئو در ارتباط باشید.