از گذشته اما و اگرهای زیادی در ارتباط با Cloudflare وجود داشتهاست. با وجود اینکه، بحث در اینباره تا حدودی پایان یافته؛ ولی کاربران هنوز هم تردیدهایی درمورد استفاده از کلودفلر دارند. یکی از سوالهای رایج کاربران در مورد تاثیر کلودفلر بر سئو سایت است. در این مقالهی تاپسئو قصد داریم به پاسخ این سوال و سوالهای دیگری که برای کارابران زیادی مبهم است، بپردازیم.
کلودفلر (Cloudflare) چیست؟
تقریباً چند سالی هست که کلودفلر (Cloudflare) با خدماتی عالی و رایگان به بازار عرضه شدهاست. همانطور که از نام آن پیداست، کلودفلر یک سیستم کلود یا ابری است، که به سایت ها این امکان را میدهد تا بصورت همزمان اطلاعات سایت خود را از چندین سرور در اختیار کاربران قرار دهند. به بیان دیگر کلودفلر، واسطهای میان کاربر داخلی شبکه و اینترنت است.
این سیستم از بهترین ارائه دهندگان سرویس CDN در جهان است که با امکانات بسیار زیاد و فایروال های قدرتمند، می تواند عملکرد وب سایت شما را چندین برابر بهبود بخشد. به اینترتیب که کلودفلر مانند یک محافظ مابین سرور اصلی و سایت قرار میگیرد و باعث می شود DNSها و IP سرور اصلی مخفی باشد. این ویژگی در جهت حفظ امنیت، نظارت مدیریتی، کنترل کاربران و سرویسهای ذخیرهسازی نقش مهمی دارد.
اما باید این نکته را هم به یاد داشت که مثل هر سیستم دیگری، استفاده از کلودفلر هم مزایا و معایبی دارد. در ادامه به بررسی برخی از این موارد خواهیم پرداخت. اما قبل از آن یک نمونهی واقعی از استفاده از کلودفلر و نتیجهی آن را برایتان تعریف میکنیم.
یک داستان از افت ناگهانی رتبه بندی سئو (SEO) وب سایت IndiaCarNews
ویکاس، مالک وبسایت Indiacarnews.com ناگهان متوجه افت رتبه سئو سایتش در تمام کلمات کلیدی آن شد؛ درحالیکه میزان بازدید ارگانیک آنها تقریباً به صفر کاهش یافته بود. تصور کنید که تمام هزینه و سخت کوشی انجام شده در طی یک سال برای رسیدن به رتبهی قابل قبول را در یک لحظه از دست بدهید.
تیم سئو سایت Indiacarnews که از چگونگی و چرایی این اتفاق اطمینان نداشت، هرگونه تغییر احتمالی انجام شده در 7 روز گذشته از جمله افزودن پلاگین، تنظیمات سرور و … را به حالت اول برگرداند. اما هیچ تغییری در نتیجه حاصل نشد.
سپس به امید یافتن سرنخی، به بررسی کامل سرچ کنسول پرداختند تا دلیل کاهش ناگهانی ترافیک جستجو را بیابند. پس از ساعتها جلسه طوفان فکری بین مشتری و تیم فنی، درست زمانی که تقریباً به نقطه تسلیم رسیدهبودند، به تاثیر کلودفلر بر سئو سایت پی بردند.
در ابتدا ، در این مورد کمی تردید داشتند زیرا وب سایت Indiacarnews.com بیش از یک سال بود که از طرح Cloudflare Pro بدون هیچ مشکلی استفاده میکرد. بعلاوه، تا آن زمان هیچکدام از وبسایتهای این شرکت با چنین مشکلی روبرو نشده بود.
اما در نهایت آنها کلودفلر را غیرفعال کردند و نتیجه این بود که رتبهبندی آنها به صفحه اول گوگل برگشت و ترافیک ارگانیک دوباره شروع و جریان پیدا کرد. پس میتوان گفت که Cloudflare می تواند به سئو وب سایت آسیب هم برساند.
با فعال کردن سرویس CloudFlare چه اتفاقی میافتد؟
- با فعالسازی کلودفلر سایت دیگر از طریق IP اصلی خود یعنی IP سرور شما سرویس داده نمیشود؛ به جای آن IP سرور پروکسی یعنی Cloudflare روی آن ست میشود.
- بسته به موقعیت جغرافیایی کاربر درخواست کننده، IP تغییر کرده و سرویس Cloudflare اساساً به DNS تبدیل میشود.
- سایت شما با استفاده از سرویس Cloudflare این IP ها را با بسیاری از سایت های دیگر به اشتراک می گذارد. این سایت ها میتوانند شرکت های بزرگ یا توزیع کننده هرزنامه یا بدافزار هم باشند.
یکی از مزایای استفاده از کلودفلر غربال گری بازدیدکنندگان جهت جداسازی کاربران واقعی از حملات سایبری و ربات های مخرب، تهدیدهای امنیتی و نفوذ خزندهها است.
کلودفلر یک بستر بسیار مناسب برای وب سایت های پر بازدید است، چون امکان مدیریت درخواست های همزمان به وسیله تکنولوژی های پیشرفته ی caching را دارد. به همین خاطر بدون استفاده از پهنای باند سرور اصلی به حجم بالای درخواست ها پاسخ میدهد.
اما در کنار تمام مزایای کلودفلر، این سرویس برای همهی کاربران گزینه مناسبی نیست. 10 مورد از مزایا و معایب کلود فلر و تاثیر آن بر سئو سایت در زیر آمده است.
10 نکته مثبتِ تاثیر کلودفلر بر سئو سایت
-
فشرده سازی و کم حجم کردن انواع فایل ها و کدهای موجود در سایت
-
جلوگیری از حملات DDOS Protection و SQL Injection و درخواست های نامعتبر
-
فعال سازی HTTPS و SSL بر روی دامنه به صورت رایگان
-
قابلیت Purge Cache برای تازه سازی کش های ذخیره شده
-
اتصال به نزدیک ترین سرور جهت بارگذاری سایت و کاهش سرعت بارگزاری محتوا
-
قابلیت بررسی ترافیک سایت، جهت مدیریت و بهینه سازی بهتر
-
بهینه سازی سایت و پهنای باند مصرفی
-
افزایش سرعت بارگزاری سایت که تاثیرات مثبتی در سئو سایت دارد
-
دسترسی دائمی به سایت به دلیل کش های ذخیره شده در سرورهای کلودفلر
-
استفاده از DNS اختصاصی کلودفلر و افزایش امنیت
10 نکته منفیِ تاثیر کلودفلر بر سئو سایت
پیشتر از مزایای استفاده از کلودفلر و تاثیر کلودفلر بر سئو سایت گفتیم و میتوانید مطالب زیادی در اینباره را در وبسایتهای گوناگون یافت کنید؛ اما این معایب کلودفلر است که کمتر از
-
با افزودن کلودفر یک نقطه بین سایت و کاربر ایجاد میکنید که ممکن است مشکل آفرین شود.
-
ممکن است کلودفر بارگذاری صفحه (Pageload) را تسریع نکند.
-
ممکن است به پنالتیشدن سایت منجر شود.
-
کلودفلر کدهایی مثل Rocketloader را به هدر اضافه میکند.
-
شاید ورژن اشتباهی از صفحات را نمایش دهد.
-
هرچند کلودفلر بسیاری را متقاعدکرده است که در برابر باتها از آنها محافظت میکند؛ اما در حقیقیت باز هم امکان حمله به سایت صفر نیست.
-
گاهی کلودفلر کدهای سایت را اصلاح میکند در حالیکه شما نمیخواهید این کار انجام شود. (مینیفای کردن HTML، حذف نظرات، اضافه کردن JS و …)
-
استفاده از کلودفلر مثل این است که کلید خانهی خود را به شخص دیگری بسپارید.
-
کلودفلر میتواند از دادههای شما و دادههای کاربران شما سواستفاده کند چون این سیستم بین دو زنجیرهی HTTPS قرار گرفته است.
-
کلودفلر میتواند تصمیم بگیرد که اتصال شما به سرور را قطع کند.
سخن آخر
به نظر میرسد گاهی یک IP مشترک ممکن است به سایت صدمهاتی وارد کند، اما تعداد این موارد بسیار اندک است و افت در رتبه بندی سئو با وجود کلودفلر به ندرت اتفاق می افتد.
اگر شما هم داستان مشابهی از تاثیر کلودفلر بر سئو سایتتان دارید؛ آن را در بخش کامنت با ما و دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر میخواهید از امکانات کلودفلر استفاده کنید یا برای مشاوره در هر زمینهای نیاز به کمک دارید، با متخصصان ما در تیم تاپسئو تماس بگیرید.
۴ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
مقاله خوب مختصر و کاربردی بود ممنونم من از ابر آروان استفاده کردم در عرض کمتر از ۴ماه دچار چنان افت رتبه ای شدم که وحشت کرده بودم در هر جا که مطرح کردم میگفتند الگوریتمهای گوگل تغییر کرده و این امر یک چیز طبیعی اما با مشاوره سایت تاپ سئو بهم گفتن فورا cdn های ابر آروان را قطع کنم بعد از ۲یا ۳ماه به نتایج طبیعی و صفحات اول برگشتم،به هیچ وجه جرات استفاده از کلود فلر یا ابر آروان را ندارم
سلام جناب معروف
خوشحالیم که مشکلتون برطرف شده.
باز هم در خدمتتون هستیم✨
سلام
ممنون از مطلب جالب تان، من خیلی در گوگل جستجو کردم ولی مطلبی در خصوص امکان تاثیر اثر نامطلوب کلودفلر ندیدم. ولی من هم مثل دوستمان به کاهش رنک سایت و وبلاگم به کلود فلر مشکوک هستم.
البته هنوز آزمایش نکردم ببینم تاثیر غیر فعال کردنش بر رنکم چگونه خواهد شد.
آدرس سایتم https://behen.ir
و آدرس صفحه ای که تا قبل از فعال کردن کلود فلر در ردیف ۳ یا ۴ بود، https://behen.ir/fehrest_1400/
دوستان اگر خواستند ببیند.
البته امروز ۴/۴/۱۴۰۰ کلود فلر را غیر فعال میکنم و در هفته آینده نتیجه را اینجا گزارش میکنم.
سلام وقتتون بخیر
من هم این تجربه را دارم
مدتی با همه ی سئو کاری ها و زمانی از سایتم گذشته بود میدیم سایت تو هیچ صفحه ای از گوگل نیست بعد از قطع کلودفلر بعد از یه مدت به صفحه اول اومدیم