آخرین باری که به محتوای قدیمی سایت خود سری زدید و آن را بروز رسانی کردید کی بود؟ یادتان نیست؟! نگران نباشید، بیشتر صاحبان وب سایت ها مانند شما هستند. بیشتر اوقات، تولید کنندگان محتوا آن قدر درگیر نوشتن محتوای جدید هستند که معمولا بروزرسانی محتوای قدیمی خود را فراموش می کنند.
تازگی محتوا یکی از مهم ترین فاکتورهای رنک دهی گوگل محسوب می شود؛ به همین دلیل، امروزه بروزرسانی محتوا را از باید های سئو سایت می دانند. امّا سوالی که پیش می آید این است که دقیقا باید از کجا شروع کنیم و در آپدیت محتوا، چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟
در این مقاله از وب سایت تاپ سئو، قصد داریم چک لیستی را در خصوص بروزرسانی محتوای قدیمی سایت در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
اهمیت بروزرسانی محتوای قدیمی برای سئو سایت چیست؟
همان طور که گفتیم، گوگل به شدت از محتوای تازه خوشش می آید. دلیل آن هم این است که نیاز کاربران هر روز در حال تغییر است و طبیعی است که محتوای جدیدتر می تواند اطلاعات دقیق تری را در اختیار کاربر قرار دهد.
به همین دلیل، اگر مایلید همیشه جایگاه خود را در گوگل حفظ کنید، باید محتوای قدیمی سایت خود را آپدیت کنید. بروزرسانی محتوای قدیمی سایت به دلایل زیر کاری ضروری است:
- اهداف سایت: آیا محتوای شما موفق شده است که به هدفش برسد؟ آیا محتوایی که نوشته اید منجر به فروش و بازگشت سرمایه می شود؟ تا زمانی که شما به محتوای قدیمی خود سری نزنید و آن ها را بررسی نکنید، پاسخ این سوال ها را پیدا نخواهید کرد! حالت ایده آل این است که تمام مقالات روی سایت شما اهداف شما را محقق کنند. بروزرسانی محتوا کمک خواهد کرد که مقالاتی که بازدهی کمتری دارند، بروزرسانی شوند.
- کهنگی محتوا: محتوای شما به مرور زمان کهنه و قدیمی می شود. امّا نیازی نیست که بابت این مسئله خود را سرزنش کنید، زیرا کهنه شدن محتوا تقصیر شما نیست. چیزی که دو سال پیش درست بوده است، ممکن است امروز نباشد و یا این که کاربر دیگر دنبال آن نباشد. نیمه پر لیوان این است که شما می توانید با بروزرسانی محتوا قدیمی و اضافه کردن چند نکته جدید به آن، مقاله را برای زمان حال مناسب کنید.
- اطلاعات غلط: با گذر عمر محتوای شما، حقایق و داده هایی که زمانی درست بوده اند ممکن است نقض شوند. آپدیت محتوای قدیمی به شما این اطمینان را می دهد که اطلاعات موجود در مقاله شما صحیح است و اعتبار برند شما با اطلاعات غلط خدشه دار نمی شود.
- شناسایی بهترین و ناموفق ترین مقالات سایت: اگر به محتوای قدیمی خود سر نزنید، چگونه می توانید بفهمید که کدام محتوا موفق عمل کرده است؟ شاید به این نتیجه برسید که نوشتن هفته ای سه مقاله به هیچ وجه اهداف شما را محقق نمی کند. به همین دلیل باید حتما محتوای قدیمی خود را بررسی کنید و در صورت نا موفق بودن، آن را بروزرسانی کنید.
امیدوارم حداقل یکی از موارد بالا شما را به فکر وادار کرده باشد و اهمیت بروزرسانی محتوای قدیمی را برای شما ثابت کرده باشد.
در ادامه، به بررسی مراحل بروزرسانی محتوا خواهیم پرداخت.
بررسی داده های مربوط به محتوای سایت
این بخش همان قسمتی است که شما با آمار و اعداد و ارقام سر و کار خواهید داشت.
در بخش مربوط به بررسی دیتا در فرآیند آپدیت محتوای قدیمی، نیاز است که یک فایل اکسل تهیه شده و اطلاعات با دقت در آن وارد شوند.
داده های مربوط به محتوای قدیمی
قبل از اینکه به سراغ داده های مربوط به محتوای خود برویم، نیاز است که محتوای قدیمی خود را بسنجید و داده های مربوط به آن ها را با دقت بررسی کنید.
اینکه بفهمید محتوای قدیمی شما چگونه عمل کرده است، به شما کمک خواهد کرد که درک کنید بهتر است در آینده چه نوع محتوایی را تولید کنید و چه محتوایی را تولید نکنید.
این بخش از بررسی و بروزرسانی محتوای قدیمی ممکن است زمان بر باشد. توصیه می شود که حداقل به یک سال قبل بروید و در خصوص عملکرد محتواهای خود داده جمع آوری کنید.
امّا جمع آوری اطلاعات در خصوص محتوای قدیمی لزوما قرار نیست کاری دستی و زمان بر باشد. ابزارهایی مانند Google Analytics و SEMrush Content Audit می توانند بر اساس سایت مپ شما، داده ها را جمع آوری کنند و لیستی از مقالات شما را در اختیارتان قرار دهند.
اطلاعاتی که در خصوص هر مقاله می توانید جمع آوری کنید شامل موارد زیر می شوند:
- آدرس محتوا
- تاریخ انتشار
- تعداد کامنت ها یا به اشتراک گذاری ها
- میزان ترافیک ارگانیک
- نرخ پرش
- بک لینک ها
- منبع اصلی ترافیک صفحه
- نرخ تبدیل
- …
زمانی که موفق شدید اطلاعات مربوط به تمام مقالات قدیمی خود را در فایل اکسل وارد کنید، توصیه ما به شما این است که این کار را به صورت مستمر برای محتوای جدید خود نیز انجام دهید، زیرا اگر این کار را به یک عادت تبدیل کنید، قطعا انجام آن آسان تر خواهد بود و حجم زیادی مقاله برای بررسی تلمبار نمی شود.
معیارهای لازم برای بروزرسانی محتوای قدیمی
برای اینکه بتوانید تشخیص دهید چه محتوایی نیاز به بروزرسانی دارد و چه محتوایی موفق عمل نکرده است، قطعا باید داده های مربوط به آن محتوا را مطالعه کنید و برای این کار نیز باید چند معیار را در نظر بگیرید.
در ادامه، برخی از معیارها را برای شما معرفی می کنیم که بررسی آن ها برای مقالات شما می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرارد دهد.
ترافیک ارگانیک (Organic Traffic)
حالت ایده آل این است که محتوای ما ترافیک ارگانیک زیادی را دریافت کند.
این یعنی شما نیاز ندارید که ریالی بابت تبلیغات بیشتر هزینه کنید و مردم به صورت طبیعی به سمت محتوای شما می آیند و با آن تعامل برقرار می کنند.
اگر محتوای شما ترافیک ارگانیک مناسبی ندارد، می تواند نشانه خطر باشد و نشان دهنده این که شاید محتوای شما نیاز به بروزرسانی دارد.
شاید در محتوای شما یکی از موارد زیر می لنگد:
- استراتژی محتوای شما
- روش توزیع محتوا
- نوع محتوا
- خود محتوا
با بررسی میزان ترافیک ارگانیک مقالات خود می توانید بفهمید که با بروزرسانی محتوای قدیمی چگونه می توانید بازدید سایت را بالا ببرید و یا حتی شاید نیاز باشد استراتژی خود را به طور کلی عوض کنید!
نرخ پرش (Bounce Rate)
آیا کاربران بعد از دیدن محتوای شما صفحه را می بندد و به سایر صفحات سر نمی زنند؟
اگر بله، این مسئله می تواند نشانگر این باشد که محتوای صفحه مدنظر شما خوب نیست!
در حالت ایده آل، محتوای شما درواژه ای است که کاربران را از سرچ گوگل به سایت شما میبرد، آن ها را سرگرم می کند یا به آن ها اطلاع رسانی می کند و سپس آن ها را برای برطرف کردن نیازشان به بخش دیگری از سایت می برد.
در نتیجه، اگر نرخ پرش صفحه خاصی بسیار بالا است، شاید بروزرسانی محتوای قدیمی راه حل شما باشد.
اگر نمی دانید چه نرخ پرشی مناسب است، نگاهی به نمودار زیر بیاندازید.
بک لینک ها (Backlinks)
بروزرسانی محتوای قدیمی فقط شامل چک کردن محتوای روی صفحه نمی شود! بلکه گاهی اوقات فاکتورهایی خارج از صفحه مانند بک لینک ها نیز ممکن است نیاز به بروز رسانی داشته باشند.
در خصوص بک لینک، باید همیشه این را در نظر داشته باشید که فقط بک لینک های خوب هستند که به شما اعتبار و قدرت می بخشند!
دو دلیل وجود دارد که بروزرسانی بک لینک ها به اندازه بروزرسانی خود محتوا اهمیت دارد:
- میزان بک لینک های شما به مرور زمان تغییر می کنند. روزهای اوّلی که محتوای خود را منتشر می کنید، شاید نهایتا 2-3 بک لینک داشته باشید. امّا به مرور زمان، تعداد بک لینک های شما ممکن است بیشتر شود و در عرض یک سال به تعداد بالایی برسد.
- هر بک لینکی خوب نیست. شاید داشتن 589 بک لینک به یک صفحه بسیار خوب به نظر برسد. قطعا خوب است، ولی نه اگر 500 تای این بک لینک ها بد و اسپم هستند و به سایت شما صدمه می زنند! آن 500 بک لینک اسپم، قبل از اینکه روی سایت و رنک شما تاثیر بگذارند، باید در اسرع وقت از سایت شما حذف شوند. اگر محتوای قدیمی و بک لینک های خود را بررسی و بروزرسانی نکنید، ممکن است اصلا از وجود این لینک های مخرب آگاه نشوید!
مدت زمان روی صفحه (Time on Page)
اگر محتوای مد نظر شما یک بلاگ پست طولانی 2500 کلمه ای است و میانگین مدت زمان روی صفحه 18 ثانیه است، جایی از کار می لنگد!
با استفاده از این معیار می توانید بفهمید که کاربر برای چه مدت زمانی روی صفحه مانده است. اگر با توجه به طول مقاله، Time on Page پایین است، شاید محتوایی که نوشته اید برای مخاطب مناسب نیست و نیاز به بروزرسانی دارد. اگر مدت زمان روی صفحه مقاله ای بالا است، شاید باید محتوایی بیشتری از آن قسم برای سایت خود تولید کنید.
بازدیدکنندگان منحصر به فرد (Unique Visitors)
هر چه تعداد کاربران منحصر به فردی که محتوای ما را مشاهده می کنند بیشتر باشد بهتر است.
هرچه تعداد بازدید منحصر به فرد بیشتر باشد، شانس دریافت مواردی مانند بک لینک، تعامل، به اشتراک گذاری و تبدیل به مشتری بیشتر می شود.
در نتیجه، در بروزرسانی محتوای قدیمی، یکی از معیارهایی که می توانید در نظر بگیرید، تعداد بازدیدکنندگان منحصر به فرد است.
تعداد صفحات در هر سشن (Pages Per Session)
بعد از اینکه کاربر محتوای مدنظر را دیده، به چند صفحه دیگر مراجعه کرده است؟
کاربران بعد از خواندن محتوای شما به چه صفحات دیگری سر می زنند؟
اگر مقاله بلاگ شما در مورد بهترین پالتوهای زمستانی است، باید در حالت ایده آل کاربر را به صفحه فروشگاه و خرید پالتو منتقل کند. اگر محتوای شما نمی تواند کاربر را به خوبی به صفحات مدنظر شما منتقل کند، شاید نیاز به بروزرسانی داشته باشد.
کاربران جدید و کاربران بازگشتی (New vs. Returning Users)
آیا محتوای شما می تواند کاربران جدیدی را به سمت سایت شما بیاورد؟
آیا محتوای شما قادر بوده کاربرانی که قبلا سایت شما را دیده اند، به سایت بازگرداند؟
باید هدف گذاری در محتوا به گونه ای باشد که این دو نوع کاربر به سمت سایت ما جذب شوند و در صورتی که مقاله ما در این زمینه به خوبی عمل نمی کند، بروزرسانی محتوای قدیمی ضروری خواهد بود.
منابع ترافیک (Traffic Sources)
با بررسی منابع اصلی ترافیک سایت خود می توانید بفهمید که بیشتر ترافیک شما از کجا می آید.
اگر بیشتر ترافیک محتوای شما از سمت تلگرام است، شاید باید محتوای بیشتری را در تلگرام پست کنید و یا اگر ترافیک کمی از سمت کمپین های ایمیلی شما به سمت سایت هدایت می شود، شاید وقت آن رسیده است که ایمیل مارکتینگ خود را بازبینی کنید.
نرخ تبدیل (Conversions)
اگر هدف شما برای تولید یک محتوای جدید این باشد که مثلا 100 اشتراک به خبرنامه دریافت کنید، باید به فایل اکسل خود یک ستون اضافه کنید و تعداد اشتراک ها برای آن محتوا را یادداشت کنید.
شاید در ابتدای انتشار محتوا، کاربران زیادی تبدیل به مشتری نشوند، ولی به مرور زمان این تعداد بیشتر خواهد شد.
اگر محتوای شما نتوانسته هدفی که مد نظر شما بوده را محقق کند، شاید باید به بروزرسانی محتوای قدیمی روی بیاورید.
بررسی نتایج مربوط به داده های محتوای سایت
بر اساس این که هدف اولیه شما از تولید محتوای مدنظر چه بوده، باید تصمیم بگیرید که آیا آن مقاله توانسته هدف شما را محقق کند یا خیر.
هر محتوایی که بررسی می کنید، دارای چندین معیار مختلف است که با در نظر گرفتن آن ها می توانید بسنجید که آن محتوا چقدر موفق بوده است.
اگر محتوایی خوب عمل کرده است، جزئیات مربوط به آن را یادداشت کنید. نوع محتوا، موضوع آن، تاریخ انتشار، نویسنده آن و غیره.
تکرار کردن شرایطی که منجر به موفقیت شده، می تواند به موفقیت بیشتر شما کمک کند.
محتواهایی که هدف شما را محقق نکرده اند نیز باید با دقت بررسی شوند. گاهی اوقات مجموعه ای از دلایل منجر به عدم موفقیت آن شده است که با بروزرسانی محتوای قدیمی می توانید برای بهبود آن تلاش کنید.
هر زمان که با بررسی مداوم محتوا به یک فرم کلی که به اهداف شما نزدیک است رسیدید، می توانید همان قالب را روی محتواهای آینده خود نیز پیاده کنید.
امّا این بدان معنا نیست که شما به یک قالب همیشگی دست یافته اید! کاربران دنیای اینترنت و نیازهای آن ها دائما در حال تغییر هستند و شما نیز باید بروزرسانی های درخور، این تغییرات را همیشه در برنامه کاری خود لحاظ کرده باشید.
منبع: Search Engine Journal