25 اشتباه در وردپرس، برگردانیست از آن دسته اشتباهاتی که همواره سایتهای وردپرسی را تهدید میکند. شما به عنوان کسی که در حوزهی سئو سایت فعالیت دارد، تمام تلاش خود را میکنید تا سایتتان در SERP گوگل دیده شود. از طرفی تمام موفقیت یک وبسایت وردپرسی به چگونگی سئوی آن برمیگردد. اما گاهی با ارائه ی محتوایی یونیک همچنان در نتایج بالا دیده نمیشوید.
در این مقاله از تاپ سئو، به 25 اشتباه رایج در وردپرس پرداخته و برای هرکدام از آنها، راهحلهایی ارائه میدهیم. رعایت این نکات، تاثیر زیادی در رتبهگیری سایت شما خواهد داشت.
1- تنظیم نکردن Time Zone در وردپرس
تنظیم تایم زون از آن جهت اهمیت دارد که اگر شما پستی را برای انتشار در زمان خاصی سِت کردهباشید، در صورتی که زمان منطقهی شما درست نباشد، مطلب در زمان درستش منتشر نمیشود. به این ترتیب روی میزان دیدهشدن و اینگیجمنت پست تاثیر منفی میگذارد.
تایم زون از قسمت Setting > General تنظیم میشود.
2- اتصال پایگاهداده برقرار نیست
اگر چیزی شبیه به تصویر زیر برایتان به نمایش درآمد، یعنی اتصالتان با پایگاه داده به مشکل خورده است.
راهحلهایی برای رفع این مشکل وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم:
- با ارائهدهندهی هاست خود تماس بگیرید؛ شاید مشکلی در آن قسمت بهوجود آمدهباشد.
- فایل wp-config.php را باز کنید؛ برای اینکار میتوانید به File Manager یا (file transfer protocol (FTP مراجعه کرده و در صورت لزوم نام دیتابیس، هاست، نامکاربری و یا رمزعبور را تغییر دهید.
- مطمئن شوید که هک نشدهاید؛ علیرغم SEO-friendly بودن وردپرس، ماهیت آن بهگونهایست که احتمال هک شدن آن نسبت به سایتهای دیگر بیشتر است. (به دلیل وجود افزونههای مختلف همچون افزونه یوست)
در این حالت با توسعهدهندهی خود تماس بگیرید یا از یک ابزار امنیتی استفاده کنید تا بفهمید آیا هک شدهاید یا نه. در صورتیکه این اتفاق افتادهباشد، فورا باید اطلاعات ورود به سیستم را تغییر دهید و با استفاده از بکآپ، سایت را بازیابی کنید.
3- دادههای مربوط به سوشال را فراموش نکنید
شاید سوشال مدیا بزرگترین دغدغهی شما در سئو نباشد، اما کاربران اغلب از طریق این شبکهها به مطالب شما در وبسایت دست پیدامیکنند؛ و به این ترتیب رتبهی شما را ارتقا میدهند یا حداقل منجر به کراول شدن صفحه توسط گوگل میشوند.
با استفاده از ابزار یوست در وردپرس، میتوانید گراف متادیتا را برای فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی فعال کنید. برای اینکار، به قسمت پلاگینهای وردپرس بروید و قسمت Add open graph meta data را فعال کنید. به این ترتیب میتوانید مشخص کنید که کدام عکس را به همراه پست خود به اشتراک بگذارید.
برای توییتر، پینترست و … نیز، این کار را تکرار کنید.
4- نداشتن سایت مپ
سایت مپ، همانطور که از اسمش پیداست نقشهی سایت در فرمت XML است. برای ایجاد سایت مپ باز هم میتوانید از افزونه یوست کمک بگیرید. ابتدا به قسمت SEO در پنل وردپرس بروید و روی XML sitemap کلیک کرده و XML sitemap functionality را فعال کنید.
برای دیدن سایت مپ میتوانید روی هایپرلینک بوجود آمده، کلیک کنید و در آخر آن را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید. به همیــــــن راحـــــــتی!
* چگونگی ثبت سایت مپ در سرچ کنسول را میتوانید از اینجا دنبال کنید.
5- خطای 500، سرور داخلی
چند راه برای حل خطای Internal Server Error در زیر پیشنهاد شده است. آنها را امتحان کنید تا ببینید کدامیک برای شما کارگر میافتد.
- اگر محدودیت حافظه دارید، آن را افزایش دهید؛ فایل wp-config.php را باز کنید و در Body اصلی تگ PHP این کد را وراد کنید:
(‘define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’)
از این طریق حافظه به 64M افزایش مییابد. اگر نیاز به فضای بیشتری داشتید میتوانید این عدد را تغییر دهید. - نام فایل htaccess. خود را تغییر دهید؛ از قسمت فایل منیجر میتوانید اینکار را انجام دهید و در صورتی که خطای مربوطه برطرف نشد، آن را به حالت اولیه خود بازگردانید.
6- لینکهای دائمی یا Permalinks اشتباهند
عبارات کلیدی که با جستجوی کلمات کلیدی بهدست میآیند، برای سئو اهمیت زیادی دارند اما همه چیز نیستند. یکی از راههای افزایش نرخ کلیک یا CTR استفاده از لینکهای دائمی است که با عنوان مرتبط باشند.
به جای اینکه تمام لینکها را دستی تغییر دهید، میتوانید در قسمت Setting آنها را بصورت اتوماتیک تنظیم کنید. از قسمت Setting روی Permalink کلیک کرده و یکی از گزینههای ساده، تاریخی، عددی و … را انتخاب کنید. فقط دقت داشتهباشید که گزینهای که انتخاب میکنید، نام پست را در بر میگیرد.
7- از فضای فوتر (Footer) استفاده نمیکنید
به منظور ارتقای لینکهای داخلی و بالا رفتن میزان اینگیجمنت با مخاطبانتان، لینکی از صفحه اصلی سایت و یا سایر لندیگ پیجهای مهم را در قسمت فوتر قرار دهید. علیرغم ماهیت سادهی این راهکار، اجرای آن بسیار سودمند است.
8- انتشار محتوا نامنظم است
هرچه تولید محتوا بیشتر باشد، کلمات کلیدی بیشتری را برای رتبهبندی مهیا کردهاید؛ پس با انتشار منظم محتوای باارزش شانس بیشتری برای به دست آوردن ترافیک دارید.
9- تنظیم نکردن گوگل آنالیتیکس
شاید شما هم جزء آن دستهای باشید که تمام تلاش خود را روی ساخت و بهینهسازی سایتتان انجام دادهاید اما در نهایت شاهد هیچ رشدی نیستید؛ اینجا جایی است که باید به گوگل آنالیتیکس مراجعه کنید و بررسی کنید چه مقدار از حجم ترافیک سایت تبدیل به conversion میشود.
در واقع این ابزار، معیاری برای سنجش میزان واقعی کلیک روی سایت است.
10- محتوایتان را گرد و خاک گرفته
تولید محتوا، تنها یک روی سکهی بحث محتوا در سئو است. با وجودی که تولید محتوای جدید و یونیک خیلی مهم است اما یکی از رایجترین اشتباهات در وردپرس، به روز نکردن محتواهای قدیمی است.
اما چرا باید برای آپدیت و بازنویسی محتوا وقت بگذاریم؟
این روند میتواند موضوعات قدیمی را جدید کند و حتی موضوعاتی را که به نظر از رده خارج شدهاند، به محتوایی سبز تبدیل کند. (evergreen content)
بطور میانگین عمر نوشتههای یک وبسایت، بطور میانگین 2 سال است؛ پس با داشتن یک چک لیست بروزرسانی محتوای قدیمی، آپدیت نوشتههای سایت را در استراتژی سئو قرار میدهیم. در غیر اینصورت ترافیک زیادی و به تبع آن کلیک قابل توجهی را از دست خواهیم داد.
11- زمان اتصال شما تمام شده است
درصورت روبرو شدن با مشکل Time Out، یکی از روشهای زیر را اعمال کنید:
- حجم حاظه را افزایش دهید.
- تمام افزونهها را غیرفعال کنید؛ سپس هرکدام از پلاگینها را به ترتیب فعال کنید تا بفهمید ایراد از کدامیک بوده است.
- به قالب پیشفرض وردپرس برگردید؛ قبل از انجام این ترفند، حتما بکآپ بگیرید.
12- لینک شکسته دارید
در صورت تغییر لینکهای خارجی یا تغییر پیوندهای ثابت، لینک شکسته ظاهر میشوند، پس بایستی لینکها را بطور منظم چک کرد. برای اینکار میتوانید از پلاگین Broken Link Checker استفاده کنید.
13- سایت به دلیل تعمیرات در دسترس نیست
اگر با پیام Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute روبرو شدید، نگران نباشید؛ چون گاهی وردپرس تشخیص میدهد که زمان مناسبی برای به روز رسانی قالب، پلاگین و … است و با شروع آپدیت، این پیام را ارسال میکند.
برای توقف آپدیت خودکار وردپرس به پنل ادمین وردپرس بروید و آپدیت آن را بصورت دستی تنظیم کنید و یا از طریق File manager فایل .maintenance را از شاخهی اصلی حذف کنید.
14- خطای 404
در اکثر موارد، پیوندهای ثابت (Permalinks) دلیل این خطای رایج در وردپرس هستند. برای رفع این خطا به منوی Setting بخش permalinks بروید. در اینجا میتوانید پیوندها را دوباره پیکربندی کنید، یا بصورت دستی آنها را بازنویسی کنید.
15- از اسکیما استفاده نمیکنید
استفاده از اسکیما تاثیر زیادی روی سئو دارد. انواع مختلفی از اسکیما وجود دارد: رتبهبندی ستارهدار، پرسش و پاسخ، سوالات متداول و … چند نمونه از اسکیماهای پرکاربرد و مفید هستند.
16- خطای Memory exhausted
وردپرس یک حجم مشخص برای حافظه دارد؛ اگر بهخاطر پلاگین یا اسکریپها بیشتر از این حجم استفاده کردید با این خطا روبرو خواهید شد. همانطور که قبلا اشاره کردیم، برای حل این مشکل با استفاده از کد ذکرشده حجم حافظه را ارتقا دهید.
17- خطای Missed schedule
اگر از آن دسته افرادی هستید که برای انتشار پستهایتان زودتر از موعد برنامهریزی میکنید، شاید با این خطای وردپرسی روبرو شدهباشید. اما چرا این اتفاق میافتد؟
وردپرس به منظور برنامهریزی قبل انتشار، از Cron Jobs استفاده میکند. و متاسفانه گاهی آنها درست کار نمیکنند و باید بهصورت دستی آنها را از داشبورد وردپرس منتشر کنید. برای پیشگیری از چنین اتفاقی میتوانید افزونه Scheduled Post Trigger را نصب کنید.
18- صفحه سفید مرگ
وردپرس خطایی با عنوان صفحه سفید مرگ دارد. این اتفاق ممکن است به روشهای زیر رفع شود:
- حافظه را چک کنید و در صورت کمبود حافظه به روشی که قبلا اشاره شد، آن را افزایش دهید.
- قالب را به حالت پیشفرض برگردانید و تمام افزونهها را غیرفعال کنید؛ خیلی جالب به نظر نمیآید اما گاهی مجبورید این کار را بکنید. چرا که ممکن است قالب بد کدگذاری شده باشد یا افزونهها به هم ریخته باشند.
19- نداشتن بک آپ
در فضای وب هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. پس حتما همیشه از نسخهی وردپرس بک آپ بگیرید؛ تا اگر برای رفع یک مشکل، مشکلات بزرگتری ایجاد شد جای نگرانی نباشد.
هرگز فراموش نکنید که از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
20- استفاده از برچسب و دستهبندی با هم
یکی از اشتباهات رایج، استفادهی همزمان از برچسب (Tag) و دستهبندی (Category) در وردپرس است. در حالیکه شما فقط به یکی از اینها نیاز دارید. توصیه ما استفاده از “دستهبندی” ست.
21- استفاده از AMP
تصمیمگیری برای استفاده از AMP سخت است. از آنجا که AMP تنها برای بخش بلاگ مورد استفاده است، اگر میخواهید در بخشهای دیگر هم از آن استفاده کنید مطمئن شوید که توانایی حفظ آن را دارید. نکتهی مهم در AMP این است که یا باید تمام و کمال آن را اجرایی کرد یا اصلا به سراغش نرفت.
22- مشکل سایدبار
برای استفاده بهینه از سایدبار در وردپرس، به ترتیب که از بالا به پایین، اول باید مشخص شود که شما چه کسی هستید و چه کاری انجام میدهید. به این ترتیب، کاربران هنگام مواجهه با وبسایت شما، میدانند کجا هستند.
قدم بعدی، استفاده از کال تو اکشنهای مناسب است. چند نمونه از CTA های رایج در زیر آمده است:
- دستهبندی
- بهترین پست
- لینک به شبکههای اجتماعی
- آدرس ایمیل
- صفحاتی که میخواهید با آنها رتبه بگیرید.
23- نداشتن یک Pop-up خوب
کاربران زیادی pop-up را دوست ندارند اما این ابزار واقعا نتیجهبخش است. دو نمونه از این ابزار Sumo و OptinMonster است که هر دوی آنها آپشنهای زیادی دارند.
با استفاده از Pop-up ها، چیزی نزدیک به 14% افزایش Leads خواهید داشت.
24- بررسی نکردن خطاهای اصلی سایت و مشکلات سرعت
Core Web Vitals در سال 2021 یکی از فاکتورهای اصلی رتبهبندی در گوگل خواهد بود. پس حتما از سرچ کنسول خطاهای حیاتی وبسایتتان را چک کنید. مورد مهم دیگر، سرعت سایت است؛ هرچه سرعت سایت بیشتر باشد، بهتر است.
25- استفاده نکردن از push notification یا Remarketing list
Push notification ابزار قدرتمندی برای بازاریابی است تا با کمک آن با کاربران خود در ارتباط بمانید. میتوانید Pushnami را امتحان کنید. همینطور اگر Google Tag Manager را نصب داشتهباشید، میتوانید برای تبلیغات خود لیستی تهیه کنید و با ابزارهایی چون Clearbit پیشرفت کنید.
و در آخر، باید بدانید بزرگترین اشتباه در دنیای سئو، عدم یادگیری بیشتر و بیشتر در مورد پلتفرمیست که از آن استفاده میکنید. در وردپرس هر روز افزونهها و راهحلهای جدید ارائه میشود و برای به روز بودن باید همواره در حال یادگیری بود.
با دنبال کردن پستها و آموزشهای ما در تاپ سئو، میتوانید اطلاعات خود را آپدیت نگه دارید و در صورت نیاز به مشاوره و یا هرگونه سوال با کارشناسان تاپ سئو در ارتباط باشید.