سالانه صدها میلیون دلار هزینه صرف بازاریابی اینترنتی می شود. در سال 2009 مجله ی فوربس اعلام کرد که شرکت های آمریکایی 65 میلیارد دلار در زمینه ی بازار یابی در بستر اینترنت صرف کرده اند.
از سال 2009 تا به امروز این هزینه ها نرخ صعودی داشته است و به نسبت، سود حاصل از آن نیز افزایش یافته است. نادیده گرفتن اهمیت و تاثیر بازاریابی آنلاین برای کسب و کار شما به منزله ی “عقب ماندن از قافله” ی دنیای دیجیتال است.
اگر مایلید کسب و کار خود را وارد عرصه ی دیجیتال کنید و برند خود را به کاربران آنلاین در وب بشناسانید، خواندن این مقاله برای شما خالی از لطف نخواهد بود.
بازاریابی اینترنتی چیست؟
بازاریابی اینترنتی روشی تک بعدی و تک منظوره برای افزایش آگاهی و توجه به یک محصول خاص نیست. از آن جایی که اینترنت پلتفرم های بسیاری را در اختیار کاربران قرار داده است، بازاریابی آنلاین شامل زیر مجموعه های بسیاری می شود. بازاریابی ایمیلی، بازاریابی شبکه های اجتماعی، سئو سایت، طراحی وب سایت و بسیاری موارد دیگر همه و همه در شاخه ی بازاریابی انلاین قرار می گیرند تا بخث وسیع تری از مخاطبین آنلاین را پوشش دهند.
در حالی که دلیل آشکار برای انجام این نوع از بازاریابی فروش کالا و خدمات تحت وب است، این نمی تواند تنها دلیل برای بازاریابی آنلاین باشد. یک کمپانی ممکن است از بازاریابی آنلاین برای برندینگ یا شناساندن نام خود و یا برای انجام یک نوع تحقیق خاص استفاده کنند. علاوه بر این، این روش بازاریابی برای شناسایی بازار هدف و به دست آوردن درک بهتری از خواسته ها و نیاز های آن ها مورد استفاده خواهد بود. اما به طور کلی بازاریابی آنلاین به معنی اتخاذ استراتژی هایی برای معرفی و فروش محصولات و خدمات می باشد که شامل موارد زیر می شود:
- استراتژی های طراحی وب سایت
- بهینه سازی موتور جستجو (سئو)
- تنلیغات آنلاین
- لینک دهی متقابل
- بازاریابی ایمیلی
- شبکات اجتماعی
- بلاگ نویسی
- تبلیغات دیجیتال
- برنامه های جذب همکار
- پادکست ها
بازاریابی موتور جستجو (SEM)
بازاریابی موتور جستجو عبارت است از هرگونه حرکتی برای کمک به کاربر تا شما را در موتورهای جستجوگر مانند گوگل بیابد. بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و پلتفرم های تبلیغات پولی مانند تبلیغات در گوگل هر دو از بخش های اساسی و زیر مجموعه ی بازاریابی موتور جستجو می باشند.
استفاده از تکنیک های سئو رایگان است. با سئو می توانید سایتی را بسازید که برای که برای رنک گرفتن در موتور جستجو ساخته شده است که کاربران ارگانیک را به سمت سایت شما جذب می کند. تحقیقات گسترده در زمینه ی کلیدواژه ها و تولید محتوای متمرکز در راستای آن کلیدواژه ها از جمله کارهایی است که باید در این زمینه انجام دهید.
علاوه بر این، تکنیک های سئو نیازمند این است که شما لینک دهی را یاد بگیرید و به صورت منظم وضعیت وب سایت را چک کنید تا در شرایط مناسبی باشد. ابزارهایی مانند پلاگین Yoast برای وردپرس وجود دارد که به بهینه سازی سئوی وبسایت شما نیز کمک می کند.
بازاریابی تبلیغات کلیکی (PPC)
بازاریابی تبلیغات کلیکی به عنوان بخشی از بازاریابی اینترنتی به این معناست که بازاریاب ها تبلیغاتی را می سازند و برای نشان دادن آن به مشتری ها پول دریافت می کنند.
بسته به نوع پلتفرم و اینکه این تبلیغات چه چیزی را بهینه سازی می کنند، پرداخت ها می تواند برای کلیک ها، بازگشت به سایت، دیده شدن ها و غیره دیده شود.
دو نمونه از رایج ترین پلتفرم های تبلیغات کلیکی گوگل و Bing Ads می باشد.
بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی هم شامل بازاریابی ارگانیک و هم شامل شامل تبلیغات پولی می شود. هدف اصلی بازایابی اینترنتی با استفاده از کمپین های تبلیغاتی شبکه های اجتماعی شناساندن برند، ساخت رابطه ی خوب با مشتریان و همچنین زنده نگه داشتن نام و برند شما در ذهن مشتریان می باشد.
بزرکترین و محبوب ترین پلتفرم بازاریابی شبکه های اجتماعی فیسبوک می باشد که در آن می تواند برای کسب و کار خود یک صفحه ایجاد کنید و اطلاعات بسیاری در خصوص آن را به صفحه ی خود اضافه کنید.
دیگر شبکه های اجتماعی بزرگ که برای تبلیغات استفاده می شوند شامل توییتر، اینستاگرام، پینترست، اسنپ چت، ردیت و … می شوند.
بازاریابی ایمیلی
بازاریابی ایمیلی به معنی بهبود رابطهی فروشنده با مشتری و افزایش میزان فروش از طریق ارتباط ایمیلی با مشتری می باشد.
مانند بازاریابی شبکه های اجتماعی، کارکرد ایمیل مارکتینگ این است که به مشتری یادآوری کند که محصول شما هموراه برای سفارش آماده است.
بیشتر ایمیل های اسپمی که دریافت می کند و یک نوع پیشنهاد فروش ویژه به شما می دهند همگی نمونه ای از ایمیل مارکتینگ هستند که به اشتباه ترین شیوه ی ممکن کار می کنند.
در حالت ایده آل، ایمیل مارکتینگ به صاحبان کسب و کارها این اجازه را می دهد که به مشتری های خود اطلاع رسانی کنند و بر حسب نیاز مشتری تبلیغات انجام دهند.
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا نوعی بازاریابی اینترنتی است که با تولید محتوا و انتشار آنلاین آن مشتری جذب می کنید و در مشتری ها اعتماد ایجاد می کنید. بازاریابی محتوا شامل موارد زیر می شود:
- پست های وبلاگ که در وبسایت خود منتشر می کنید.
- پست هایی که برای سایر وب سایت ها می نویسید و به وبلاگ خود لینک می دهد.
- کتاب های الکترونیکی یا مقالاتی که برای جذب مخاطب به وب سایت شما طراحی شده اند.
- اینفوگرافی ها و محتوای ویدیویی که در شبکه های اجتماعی گوناگون به اشتراک گذاشته می شوند.
بازاریابی اینترنتی را از کجا شروع کنیم؟
برای اینکه بازاریابی اینترنتی را برای کسب و کار خود راه اندازی کنید اوّلین قدم این است که یک وب سایت قدرتمند با طراحی خوب راه اندازی کنید. استخدام یک فرد خبره برای ساخت یک وب سایت ایده ی بسیار خوبی است.
در حین اینکه وب سایت شما در حال ساخته شدن است، جستجوی گسترده ای برای کلیدواژه ها در زمینه ی کاری خود انجام دهید. انتخاب این کلیدواژه ها بسیار مهم است چرا که به رنک گرفتن شما در موتورهای جستجو کمک می کند. در نتیجه، اتخاذ یک استراتژی مناسب برای انتخاب کلیدواژه بخشی اساسی از بازاریابی اینترنتی است.
در قسمتی از وب سایت که به راحتی توسط بازدید کنندگان دیده شود ایمیل خود و سایر راه های ارتباطی را قرار دهید تا بتوانید با مشتری های خود ازتباط برقرار کنید.
بعد از اینکه سایت شما کامل شد مب توانید در شبکه های اجتماعی گوناگون برای کسب و کار خود اکانت بسارید. بسته به نوع مخاطب شما، شبکه های اجتماعی مختلفی می توانید برای شما مفید واقع شود. فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر و پینترست می توانند گرینه ها ی مناسبی باشند.
زمانی که اکانت های شبکه های اجتماعی خود را ساختید اکون می توانید به سراغ سایر انواع بازاریابی اینترنتی مانند تبلیغات کلیکی یا ایمیل مارکتینگ بروید.